תמיד אומרים שהגלגל מסתובב, ומשליכים את זה על החיים שלנו ועל המשפחה שאנחנו מקימים. קודם, ההורים מטפלים בילדים, כשהם קטנים וצריכים עזרה והכוונה. בשלב מאוחר יותר, ההורים הופכים להיות הנזקקים, והילדים הם אלה שצריכים לעזור להם. כשההורים כבר קשישים סיעודיים, הילדים צריכים למצוא להם בתי אבות סיעודיים שיטפלו בהם, ושבהם ההורים יוכלו לגור.
אין מקום טוב יותר מהבית, זה ברור, אבל כשאין אפשרות לקבל מטפלת צמודה, בתי אבות סיעודיים הם הברירה היחידה. כמו כן, בבתי אבות יש חברה של אנשים, ובהרבה מובנים הם הופכים להיות יותר טובים מהבית הפרטי, שם יש רק ארבע קירות לבהות בהם ואין עם מי לדבר.
משום כך, חשוב לבחור את בתי האבות בצורה מושכלת, ואחרי סינון מוקפד, כדי שלהורים יהיו שנים אחרונות טובות עם כמה שפחות אי נוחות.
אז איך עושים את זה? איך בוחרים את בתי האבות? זה לא רק עניין של יוקרה, ויש הרבה מעבר לזה. עם זאת, כמובן שהתקציב הוא המסנן הראשוני. יש לקחת בחשבון את ההכנסות של ההורים יחד עם ההכנסות שלכם, הילדים. מכיוון שההורים כבר לא יחיו בבית, ולא יהיו להם הוצאות מעבר לשהות בבית האבות, אפשר להשקיע את כל כספם לטובת התקציב, ולזה תוסיפו מה שאתם יכולים, אם יש בכך צורך.
חוץ מהכסף, כדאי לשים עין על בתי אבות סיעודיים שנמצאים באזורים איכותיים יותר, ועדיף כמה שיותר קרוב אליכם, כדי שתוכלו לבקר אותם. כמובן שהעלות החודשית על בתי האבות עולה בהתאם למיקום שבו הם נמצאים, ויש קשר גם לשירותים שניתנים בבתי האבות.
אבל אי אפשר לדעת באמת מה הולך בין קירות בתי האבות אם לא הולכים לבקר בהם באופן אישי. אולי בתמונות המקום נראה יפה והעובדים נראים אדיבים, אבל הבחירה בבית אבות כזה או אחר חייבת להיות רק אחרי שרואים אותו, מדברים עם צוות העובדים, המנהל ועוד.
כדאי להתייעץ עם חברים מהבית או מהעבודה לגבי בתי אבות שההורים שלהם נמצאים בהם. ובקיצור, כל טיפ ועזרה שאפשר לקבל מאנשים קרובים זה טוב.