חנן ברקו, ראש תחום פתרונות מובייל ב-SAP ישראל, השתתף בשולחן עגול שערכה חברת המחקר STKI בתל אביב. ברקו הציג את ההיצע של SAP בתחום פיתוח אפליקציות ארגוניות ועשה היכרות עם ה-SAP Mobile Platform.
ברקו סיפר כי כאשר ארגונים נדרשים לפתח אפליקציה ארגונית, בין אם לעובדים או בין אם ללקוחות, יש הרבה שיקולים שנלקחים בחשבון – האם זו תהיה אפליקציה היברידית או אפליקציית Native (אשר מותקנת על המכשיר), איך ניתן לשלב הודעות Push באפליקציות, איך מאבטחים את המכשירים, או את האפליקציות, כיצד מאמתים את המשתמש ודואגים ל-SSO אחיד, כיצד מנהלים את המכשירים, ועוד. בעזרת ה-SAP Mobile Platform ניתן לענות על כל הצרכים הללו, כולל אפשרויות לפיתוח אפליקציות B2C, B2E וגם B2B.
"ה-SAP Mobile Platform כוללת את כל שירותי הליבה הנדרשים" סיפר ברקו. "כמו למשל, שרת משתמשים, אדמיניסטרציה נוחה, תמיכה ב-Offline, מנוע סנכרון, שירותי Push, אימות, ועוד. ה- SAP Mobile Platform מתחברת לכל מערכת Back-End בעולם ומייבאת נתונים באופן קל ופשוט ללא פיתוח, ובכך מקצרת את הזמן בו אפליקציה מפותחת ומגיעה לשוק."
"הפלטפורמה של SAP מאפשרת למפתחי האפליקציה לפתח בכל טכנולוגיה והיא פתוחה בענן, כך שניתן לגשת אליה ולפתח בקלות מכל מקום," המשיך ברקו. "לכל טכנולוגיה יש את היתרונות והחסרונות שלה לדוגמה: בנושא ביצועים, אפליקציות Native עובדות יותר טוב מאפליקציות היברידיות, ולכן הגמישות הטכנולוגית חשובה מאוד."
"ל-SAP יש גם את פתרון AppBuilder המכוון ישירות לפיתוח PhoneGap ב-HTML5," סיפר ברקו. "זהו כלי אוטומטי לבנייתUIהמייצר דפי HTML5 ומחובר גם לשירותים בפלטפורמה. בעצם זהו הכלי הטוב ביותר ליצירת אפליקציה היברידית, אשר כולל גם פתרונות Out-Of-The-Box."
בנושאי אבטחת מכשירים ואפליקציות, הציג ברקו את פתרונות SAP Mobile Secure המאפשרים ניהול והגדרת יישומים ומכשירים על ידי מחלקת ה-IT (כולל, לדוגמא, מחיקת מכשירים), עד לרמה של אבטחת אפליקציות באמצעות עטיפה ויצירת ארגז חול לכל אפליקציה בנפרד. "היום," הוא אמר, "יותר ארגונים מחפשים לעטוף אפליקציות בודדות במכשירים, ופחות רוצים לנהל מכשירים שלמים. זוהי חלק ממגמת BYOD. באמצעות טכנולוגיית Sandbox ניתן לעטוף כל אפליקציה בנפרד, ובכך לחלק את המכשיר ליישומים מוגנים יותר ומוגנים פחות."
"השאלה המהותית ביותר שכל ארגון צריך לשאול את עצמו בנוגע לעולם המובייל היום היא שאלת אחידות המכלול," סיכם ברקו. "שאלות כמו: באיזו פלטפורמה פותחו האפליקציות (גם אם מדובר באפליקציית מדף), כיצד מנהלים, מאבטחים ומגדירים אותן מרחוק עבור המשתמש הסופי וכיצד יוצרים אחידות UI בין כל האפליקציות ואחידות אבטחתית כגון SSO עבור המשתמש, משפיעות על החוויה הסופית מהאפליקציה. בסופו של יום, ה-User Experienceהוא שם המשחק וזה נקבע על ידי מכלול הדברים. האסטרטגיה של SAPבעולם המובייל היא לתת מענה רחב וכולל מקצה לקצה וזה הפתרון ש-SAP מציעה כבר היום ללקוחותיה"
עוד על פתרונות SAP למובייל:
http://www.sap.com/pc/tech/mobile.html
****
אודות פעילותה של SAP בישראל
SAP היא ספקית יישומי התוכנה העסקיים הגדולה בישראל. SAP מציעה פתרונות לתחומי פעילות הליבה של ארגונים, והיא היחידה הפועלת בארגונים בכל סדר גודל ובכל תעשיה. מבין 3,400 לקוחות SAP, כמאתיים הם ארגונים גדולים והשאר ארגונים בגודל בינוני וקטן. ל-SAP ישראל כ-220,000 משתמשי-קצה, והיא ספקית יישומי התוכנה העסקיים המובילה בכל מגזרי התעשייה במשק: המגזר הציבורי, בטחון, בנקאות וביטוח, אנרגיה ותשתיות, בריאות, תעשייה מסורתית, תעשיית הטכנולוגיה, קמעונאות וסיטונאות, נדל"ן. בין לקוחות SAP בישראל נמנים ממשלת ישראל, צה"ל, רוב החברות הגדולות במשק, ומאות רבות של ארגונים אחרים.
למידע נוסף בקר באתר החברה: http://global.sap.com/israel/index.epx