בארץ נהייתה לה תרבות להחליף רכב כל שנתיים, ולו על מנת לשמור על הערך שלו. בין אם זה נכון או שגוי, זהו המצב ועל כן טוב להכיר שתי חלופות אידאליות עבור מי שמבקש לרכוש רכב משפחתי קומפקטי ויחסית מרווח. שתי חלופות אלו יהיו יונדאי i30 יד שניה לצד הונדה סיוויק יד שניה. כיום ניתן למצוא שני דגמים אלו במספר לוחות רכב יד שניה למכירה, ועל כן רגע לפני שמתחילים לעבור על ההיצע, מוטב להכיר על מה מדובר, מהן הדעות, מהו הרזומה ומהם הנתונים הטכניים שמבדילים בין אופציה אחת לשנייה.
לפי שנתחיל בהשוואה, יש להקדים ולומר שגם אצל יונדאי i30 יד שניה וגם אצל הונדה סיוויק יד שניה ניתן למצוא מגוון ורסיות, ועל כן יש לקחת בחשבון שבעוד אצל דגם אחד עשויים להימצא ממצאים שליליים, הרי שבדגם אחר אותם ממצאים עשויים היו לעבור שיפור, ועל כן הפכו ממינוס לפלוס. עם זאת מאמר זה לא ייבחן כל סוג לגופו, אלא רק ייתן מידע כללי שכן מצליח לשקף את שני הדגמים, כך שלמי שרק התחיל לברר, מאמר זה יהווה היכרות נעימה וחשובה עם שתי הקטגוריות.
ראשית כל נתחיל עם בדיקה של מספר קריטריונים יבשים. ראשית נעבור אל השוואת אופי המנוע, (1.6 ליטר, עם 125 כ"ס ואצל יונדאי מדובר על ו.8 ליטר, 142 כ"ס, ו17.7 קג"מ). ומשם נעבור אל פרמטר התאוצה. אצל יונדאי התאוצה ל100 קמ"ש מתבצעת תוך 11 שניות ואצל הונדה סיוויק תוך 10.9 שניות. אצל שתיהן תיבת ההילוכים אוטומטית, רק שאצל יונדאי מדובר על 6 הילוכים ואילו אצל הונדה מדובר על 5 הילוכים.
אצל הונדה סיוויק ניתן למצוא יותר אבזור מאשר אצל יונדאי i30, כך שאם אצל יונדאי i30 נמצא רק פנסי ערפל, מערכת שמע הנשלטת מההגה וגג פנוראמי, הרי שאצל הונדה סיוויק נמצא חישוקים קלים, הילוכים שנשלטים גם מההגה, חיישני לחץ אוויר, חיובר USB בנוסף לחיבור AUX, מערכת שמע שנשלטת מההגה, והפעלה קולית. עם זאת לאור ההיצע הנרחב הונדה גם יותר יקרה, וגם כאשר נמצאים בלוחות רכב יד שניה למכירה, נמצא שהיא לעומת היונדאי עוברת את המחירון, אך יחד עם זאת טוב לדעת שהיא שומרת על הערך שלה, ומכאן שמדובר על השקעה חכמה כמה שנים קדימה. *השוואה זו נעשתה על דגם יונדאיi30Spirit מול דגם הונדה סיוויקComfort .
לסיכום מדובר על שני רכבים שכבשו את השוק הישראלי ומכאן שעבור שתיהן יש ביקוש רב- לפחות כיום, לפני שנוספו דגמים חדשים שיודעים לתת תחרות מעניינת.