מכיוון שכלי רכב יד שנייה הוא לא מסוג המוצרים שניתן פשוט לרכוש מכל אדם, מה גם שהיום אין שום סיבה ממשית לחפש רכבים משומשים במצב תקין, "מבית טוב" או "שמור מרופא" וכל כינוי אחר שהתרגלנו כבר לראות בלוח המודעות, בשוק הפרטי. אם המטרה המרכזית שעומדת לנגד עיניכם היא לרכוש רכב יד שנייה במצב תקין ואמין אזי שההמלצה החד משמעית שלנו אליכם היא לפנות אל מכון טוב הלכה למעשה. זאת משום שישנה לא מעט חשיבות בדיקת רכב יד שניה על ידי גורמים מוסמכים.
אז נכון שבדיקות רכב משומש לפני רכישה כרוכות בעלויות די גבוהות של כמה מאות שקלים, יחד עם זאת יש לה השלכות משמעותיות מצידו של הרוכש וזאת בעקבות שני גורמים מרכזיים. קודם כל, מכוני בדיקה מחזיקים ברשותם כלי אבחון מקצועיים לצד אנשי מקצוע מורשים בעלי התמחות ספציפית בזיהוי בעיות ותקלות במסגרת רכישת כלי רכב יד שניה. כמו כן התוצאות של בדיקות לפני רכישה יכולות לשמש כבסיס איתן למשא ומתן מדויק והגון על העלויות כתוצאה מנוכחותו של מסמך משפטי מחייב שבא להעיד על בעיות כאלה ואחרות.
חשיבות בדיקת רכב יד שנייה היא משמעותית והתוצאות של הבדיקה יינתנו לרוכשים הן במסגרת מסמך כתוב והן בעל פה. מדובר כאמור במסמך משפטי אשר מחייב את מכון הבדיקה לשאת באחריות מלאה על אי אלו בעיות שלא זיהה במסגרת הבדיקה. כתוצאה מכך במכונים בדיקה קניית נטייה לנהוג בחיפזון ולסמן את קיומן של תקלות אפשריות אם מדובר בכאלו לא משמעותיות ורציניות בכלל. לנוכח המסמך, מזמין הבדיקה יושב לצד הבוחן על מנת שיסביר לו במדויק את המשמעות וההשלכות של הבדיקות שבוצעו.
כאשר הבוחן מסביר לנו על אותן הבדיקות לפני רכישה, ישנו צורך מהותי להבין לאשורו כל סעיף ומדוע הבוחן בחר להתייחס בזלזול מסוים לפרט כלשהו מן הפרטים ויחד עם זאת ציין במסמך כי מדובר בתקלה. מעבר לכך יש להתייחס היטב לתוצאות של הבדיקה ולברר האם הפרטים המופיעים בהן אינם מתיישבים בקנה אחד עם הדברים שאמר המוכר טרם לכן כמו לדוגמא תאונה שבה הרכב היה מעורב שלא הייתה ידועה לכם.