עם התפתחות השווקים הפיננסים והמסחר האלקטרוני, יותר ויותר סוחרים גדולים כקטנים משקיעים בזהב.
המסחר בזהב נעשה על ידי חוזים עתידיים או חוזי הפרשים(CFD), הסוחר בוחר האם לקנות או למכור את הנכס על מנת להפיק רווחים, במידה והסוחר קנה חוזה על הזהב ומחיר הזהב עלה, ירוויח הסוחר מעלייה של הנכס, במידה והסוחר מכר חוזה על הזהב, ירוויח הסוחר כאשר מחיר הזהב ירד.
מרבית המסחר בשוק הסחורות הינו ספקולטיבי והסחורות לא באמת מחליפות ידיים. כאשר קונים חוזה על הזהב, אין לצפות לקבל אונקיות זהב הביתה, המסחר הוא על "הנייר" בלבד, פחות מ-5 אחוזים מסך העיסקאות על הסחורות באמת נקנות ונמכרות.
מסחר בזהב בשוק הסחורות
זהב הינה מתכת אטרקטיבית, שלאורך ההיסטוריה ועד לימי קדם נחשבה אטרקטיבית וניתן היה לסחור בה.
זהב הוא המתכת הכי סחירה בעולם. רבים מחזיקים בזהב בכמויות שונות וסוחרים רבים עוסקים בסחר בזהב.
בתחום מסחר בסחורות, המאפשר מסחר על חוזים עתידיים של סחורות רבות, מסחר בזהבהינו אחד הסחורות הנפוצות ביותר למסחר.
רכישת זהב נעשית על פי משקלו בדרך כלל באונקיות, כאשר סוחרים בזהב, המסחר מתבצע לרוב אל מול הדולר- כמה דולרים שווה אונקיה אחת של זהב. לדוגמא אם כרגע מחיר הזהב הוא 1800, זה אומר שעל כל אונקיה של זהב נשלם 1800 דולר.
בשנים האחרונות ראינו עלייה של מחיר הזהב, מי שהחזיק בזהב או סחר בו הרוויח לא מעט כסף.
בתחילת שנת 2011 נסחר הזהב באזור של 1300 דולר לאונקיה, בספטמבר אותה השנה הגיע הזהב למחיר שיא של 1920 דולר לאונקיה, סוחרים ומשקיעים שרכשו חוזה על הזהב הרוויחו הרבה מאוד כסף.
לאחר שהגיע לשיא של 1920 דולרים בספטמבר 2011 החל הזהב לרדת בחדות, סוחרים שזיהו את מגמת הירידה, סחרו בשורט על מחיר הזהב ועשו גם הם לא מעט כסף, מכך אנחנו יכולים ללמוד, שניתן לעשות כסף גם מעלייה וגם מירידה של מחיר הזהב או כל נכס אחר שעליו אנו בוחרים לסחור.