דף הבית מחשבים וטכנולוגיה תוכנה CAD - תכנון וייצור בעזרת מחשב – סקירה כללית – כתבה שניה בסדרה
CAD - תכנון וייצור בעזרת מחשב – סקירה כללית – כתבה שניה בסדרה
מעיין סבן 26/03/15 |  צפיות: 9761

בכתבה הקודמת בסדרה עשינו היכרות עם טכנולוגיית המחשוב CAD המאפשרת לתכנן מוצר על שלל ההיבטים של תהליך ייצורו, ולמדנו אודות היתרונות הרבים שתכנון וייצור בעזרת מחשב (תיב"ם) מעניק בתעשיות ובענפים רבים. בכתבה זו נציג סריקה כללית אודות התוכנה, למה היא משמשת ומי מנצל אותה וחוסך זמן רב בתהליך.

תחילת הסיפור בשנות ה- 80, תוכנות CAD מצמצמות בצורה משמעותית את הצורך באנשי שרטוט, במיוחד בחברות קטנות ובינוניות. מחירן הנמוך באופן יחסי ויכולתן לרוץ במחשבים אישיים איפשרו למהנדסים לבצע את שירטוטיהם ועבודתם האנליטית באופן עצמאי, עובדה שחיסלה את הצורך במחלקות שלמות.

בעולם של היום המון סטודנטים באוניברסיטאות אינם לומדים טכניקות שרטוט ידניות כיוון שאין מהם דרישה לכך. ימי השרטוטים הידניים פסו וירטואלית מן העולם. אוניברסיטאות אינן נזקקות יותר למד זווית ומצפנים בכדי ליצור שרטוטים, במקום זה ישנן מספר כיתות המתמקדות בשימוש בתוכנת CAD.

חבילות תוכנת CAD כיום נעות בין מערכות תרשים מבוססות וקטורים בדו-מימד (2D), עד למודלים תלת מימדיים (3D) של שטחים ומוצקים. חבילות CAD מודרניות מסוגלות לעיתים קרובות לאפשר תנועות סיבוביות בשלושה מימדים, מה שמקנה למשתמש את היכולת לצפות באובייקט המתוכנן מכל זווית רצויה, אפילו מבפנים בראיה החוצה. חלק מתוכנות ה- CAD מסוגלות ליצור מודלים מתמטיים דינאמיים.

נעשה שימוש ב- CAD בפיתוח כלים ומכונות ובשרטוט ותכנון של כל סוגי הבניינים, מהקטנים ביותר המיועדים למגורים ועד למבני התעשייה והמסחר הכי גדולים כמו מפעלים ובתי חולים.

בעיקר נעשה שימוש ב- CAD בתכנון מפורט של מודלים 3D ו/או שרטוטים 2D של רכיבים פיזיקליים, אך גם נעשה בו שימוש במהלך עבודת התכנון, משלב הרעיון של המוצר והמתווה אודותיו, דרך אנליזות דינמיקה וחוזק של תהליכי ההרכבה, ועד להגדרת שיטות הייצור של הרכיבים. מעבר לכך, יישומי CAD רבים מציעים היום תמיכה מתקדמת ואפשרויות אנימציה כדי שמהנדסים יבינו טוב יותר כיצד המוצרים בתכנון נראים מבחינה ויזואלית.

טכנולוגיית CAD הפכה לחשובה במיוחד במרחב של טכנולוגיות בעזרת מחשב, עם יתרונות כמו עלויות פיתוח מוצרים נמוכות וכן מחזור תכנון קצר בהרבה. CAD מאפשר למתכננים להציג את העבודה והתכנון על המסך, להדפיס ולשמור לעריכה עתידית, וכך לחסוך זמן בשרטוט.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 מעיין סבן

מעיין סבן

נומריקל בע"מ

הדרכות מקצועיות בבניית סימולציות אמינות

שירותי סימולציה מתקדמים

סדנאות ללא עלות להרשמה קלה ומידית

עשרות סיפורי משתמשים מעניינים וחשובים לעיונכם



 


מאמרים נוספים מאת מעיין סבן
 
אופטימיזציה עם יישומי סימולציה לטכניקות הדפסה תלת-מימדית
לקיחת קונספט של טכנולוגיה חדשה משלב המחקר הראשוני ועד לפתרון המתאים לשימוש תעשייתי, מצריכה בדיקות קפדניות וולידציות. הדפסה תלת מימדית לדוגמא, הופיעה לראשונה בשנות ה- 80 המוקדמות עם רמת מוכנות טכנולוגית (Technology Readiness Level - שיטת מדידה של רמה טכנולוגית לשימוש תעשייתי אשר הוצעה ע"י NASA בשנות ה- 70) של TRL 1, וזה לקח מספר עשורים עד שהשיטה נודעה בשווקים התעשייתיים כשיטת ייצור חדשה ומדהימה שמתעתדת לשנות את העולם.

מסמלצים את תופעת ה- Crosstalk של אנטנות במטוס!
05/05/15 | פיזיקה
בעולם בו מערכות התקשורת בכלי טיס הופכות מורכבות יותר ויותר, לעיתים קרובות ניתן למצוא מספר אנטנות הממוקמות באותו המטוס. הדבר יוצר תופעה הנקראת "ערב דיבור", Crosstalk באנגלית, הפרעה באותות אשר זולגים מקו אחד למשנהו, דבר שעלול להפריע לתפקוד של כלי הטיס. במודל אשר יוצג בפירוט במאמר זה, נראה כיצד לבנות בתוכנת COMSOL Multiphysics 5.1 סימולציה של ההתערבות בין שתי אנטנות זהות - אחת משדרת והשניה מקבלת - במרכב של מטוס, במטרה לנתח את ההשפעה של תופעת ה- Crosstalk.

טכניקות בידוד תרמי חדשניות מביאות חיסונים למדינות העולם המתפתח
תוכנית Global Good של חברת Intellectual Ventures האמריקאית עבדה על טכנולוגיה חדשה בכדי להביא חיסונים לכל פינה בעולם. מתקן אחסון החיסונים הפאסיבי משתמש רק בגוש בודד של קרח ולא זקוק לחשמל ממקור חיצוני בכדי לאחסן תרופות בטמפרטורות נמוכות לתקופה של חודש שלם.

נאבקים בקורוזיה במתקני אחסון של פסולת גרעינית בעזרת סימולציה מולטיפיזיקלית מתקדמת
27/04/15 | מדע וטבע
קורוזיה היא האויב חסר הרחמים של המתכת, והמאבק עימה פשוט לא יכול להיגמר כאשר מעורבים תופי פלדה עמוסים בפסולת גרעינית. זהו המצב באיטליה, בה הופסק הייצור המקומי של אנרגיה אטומית, ועדיין קיים הצורך באחסון בטוח של פסולת רדיואקטיבית ברמה נמוכה המיוצר כתוצר לוואי של ייצור חשמל, ופעולות של מחקר, רפואה ותעשייה. Sogin S.p.A הינה החברה האיטלקית בבעלות הממשלה האחראית על הוצאה מכלל שימוש של אתרים גרעיניים באיטליה ועל הניהול של פסולת רדיואקטיבית.

CAE - Computer-Aided Engineering: הנדסה בעזרת מחשב
29/03/15 | תוכנה
הנדסה בעזרת מחשב, או הנדסה מבוססת מחשב, הינה השימוש הנרחב בתוכנת מחשב במטרה לסייע במשימות ניתוח הנדסיות. הנושא כולל את התחומים אנליזת אלמנטים סופיים - FEA Finite Element Analysis, דינמיקה חישובית של זורמים - CFD Computational Fluid Dynamics, דינמיקה של גופים מרובים Multibody Dynamics, ואופטימיזציה.

הנדסה ביו רפואית - מהי ולמה היא כל כך חשובה ומשמעותית לחיים של כולנו
הנדסה ביו רפואית הינה תחום רחב ידיים המאגד בתוכו דיסציפלינות רבות כגון פיזיקה, ביולוגיה, מתמטיקה, אלקטרוניקה, הנדסה ועוד. מטרתה העיקרית של הנדסה ביו רפואית יצירת פתרונות לבעיות רבות מתחום הרפואה, בעזרת תכנון ופיתוח של מכשור רפואי, ומחקר של תופעות וסוגיות מהרפואה וממדעי החיים, לרווחתו ולתועלתו של המין האנושי.

ניסוי וטעייה בפיתוח מוצרים - מתומאס אדיסון ועד לזמנים המודרניים של היום
כולנו מכירים את תומאס אדיסון, הממציא האמריקאי הדגול שחי במחצית השניה של המאה ה- 19 ובשליש הראשון של המאה ה- 20. אדיסון נחשב באותו זמן לממציא הגדול ביותר בעולם והביא לקהל הרחב מספר רב מאוד של המצאות, פטנטים ושכלולים, המוכרים שבהם נורת הליבון החשמלית, הטלגרף ועוד המצאות רבות, חלקן שכלולים של המצאות קיימות, ושיא ברישום פטנטים של מעל לאלף הרשומים על שמו.

מרעיון ועד לשיווק: סימולציה מצמצמת את אי הוודאות בחדשנות מוצר
בתעשיית האלקטרוניקה של ימינו, חדשנות היא דבר הכרחי לטובת השגת צמיחה, כאשר זמן קצר בין שלב הרעיון על המוצר ועד להגעה לשלב שיווק המוצר בשוק - זהו המפתח להשגת ערך מקסימאלי. הטיעון כי הישגים עצומים אפשריים ע"י שיפור תהליכי קבלת ההחלטות בשלב מוקדם של המו"פ, ללא ספק נשמע ע"י רבים.

CAD - תכנון וייצור בעזרת מחשב – הטכנולוגיה מאחורי השיטה - כתבה חמישית בסדרה
26/03/15 | תוכנה
בארבע כתבות הספקנו להכיר את שיטת התכנון והייצור בעזרת מחשב, למדנו מי עושה בה שימוש ואילו שימושים נרחבים קיימים בעזרתה. בכתבה האחרונה בסדרה נבין מהי הטכנולוגיה העומדת מאחורי השיטה.

CAD - תכנון וייצור בעזרת מחשב - סוגים שונים של תוכנות - כתבה רביעית בסדרה
26/03/15 | תוכנה
בשלושת הכתבות הקודמות למדנו מהי טכנולוגיית תכנון וייצור בעזרת מחשב, סקרנו את המשתמשים בשיטה ומהם השימושים הרבים שנעשים בה ברחבי העולם. בכתבה רביעית זו נצלול יותר פנימה ונציג את סוגי ה- CAD הקיימים ומי עשוי למצוא שימוש בכל אחד מהם.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI