אם גם אתם תרים אחר תוכנית חיסכון לילדים אשר תתאים לצרכים שלכם, ותשביע את רצונכם בהקשר לשאיפות הכלכליות שאתם רוצים ליישם עבור הילד שלכם, כאן תוכלו למצוא הדרכה מלאה בנושא בחירת מסלול חיסכון אישי עבור כל ילד. ראשית, חשוב לחדד ולהבהיר מדוע כיום הנושא הזה תופס תאוצה הרבה יותר מבעבר, מה השתנה בארץ מבחינה כלכלית בנושא זה, וכיצד להתאים את עצמכם לרוח השינויים. ובכן, בעבר הספקים הבלעדיים של תוכניות חיסכון היו הבנקים בישראל. כל בנק הציע 2-3 מסלולים להורים או מבוגרים שהחליטו לחסוך לבניהם או לנכדיהם. השיטה הכלכלית הייתה קלה להפליא, שכן מצד אחד הבנק היה הגורם שהלווה להורים כסף לרכוש דירה, למשל, ומצד שני הוא גם היה הגורם שאצלו חסכו את הכסף, ולכן האינטרס של הבנק היה להיות עם הלקוחות ולא נגד הלקוחות, וזאת למרות החוב לבנק שהיה שריר וקיים גם אז מצד לקוחות רבים.
הפקעה זו הוחלטה בפועל בשנת 2005, והחלה להיות מיושמת בשנת 2007. לקוח שהיה חבר בבנק הפועלים, לדוגמה, וחסך לילד שלו – התחיל פתאום לקבל דו"חות מחברות ביטוח או פיננסים, חלקן גם היו חברות לא מוכרות. התוצאה: הבנק הפך לגוף שכמעט לא עוסק בחסכונות, ועוסק בעיקר בהלוואות. המערכת הבנקאית הנוקשה, שהצרכן חש היום, מתחילה לרקום עור וגידים. הצרכן – שיש לו ילדים, צריך מיד למצוא פתרון בשוק הפרטי שיהווה פתרון הוגן למען חיסכון אישי לילד שלו. כאן, מדריך זה נכנס לתמונה, ותוכל ללמוד כיצד בוחרים תוכנית חיסכון לילדים באופן מקצועי.
בכל זאת, גם בקרב החברות הפרטיות יש חברות ויש חברות. חברות ביטוח מפורסמות אשר מוכרות ביטוחים לנוסעים לחו"ל ועוסקות גם בחסכונות ילדים לא ייקחו על עצמן להכתים את שמן, ולכן ההרגשה של לקוח שמבקר במשרדיהן היא כמו ביקור בבנק בשעתו: השירות אדיב, והפקיד ממלא בקלות את רצון הלקוח. בחברה הזו גם יושבים מומחים שיכולים בנקל לסייע לכם להתאים תוכנית בקונקורדנציה מלאה לצרכיכם הכלכליים כהורים.
בחברה כזו חשוב לבדוק מהן הפעולות הרשמיות שבאמצעותן הכסף שלכם יצמיח תשואה. בחלק מהחברות עובדים על בסיס סולידי, בחלקן על בסיס מנייתי ובחלקן יש מסלולים משולבים של שתי הגישות. מחשבון חיסכון צריך להיות מסופק על ידי החברה ולהסביר בפרוטרוט מה יהיה גורל הכסף בכל מסלול ומסלול: תשואה ממוצעת, תשואה חציונית וכד'. כמובן שמומלץ מאד לשוחח עם חוסכים קיימים בחברה, לשאול לשביעות רצונם, ולוודא שמדובר בחברה המספקת מוצרי חיסכון אישי לילד – רווחיים וכדאיים מבחינה כלכלית.