כיום שלל מערכות ואבזורי בטיחות למכוניות מציפים את השוק, כולל את השוק הישראלי והדבר דחף אפילו את משרד התחבורה לבצע סדר בדבר על ידי דירוג דרגת בטיחות הרכבים, לפי פרמטרים שונים. הסיבה לכך היא שבעת האחרונה, עלתה מאוד המודעות והחשיבות שבנושא הבטיחות בדרכים בכלל, וברכב בו אנו נוסעים בפרט. בדרך לקנות רכב חדש ברור לנו שפרמטר הבטיחות הוא ערך עליון בהחלטה שנקבל.
מערכות הבטיחות של יונדאי סנטה פה משרות רוגע וביטחון לאורך הנסיעה. הרכב מצוייד בשבע כריות אויר, כאשר כריות האוויר הקדמיות נפתחות בעוצמה מופחתת, כדי לצמצם פגיעה בנוסעים הקדמיים. בנוסף, על מנת לתת הגנה היקפית לכל יושבי הרכב הותקנו כריות צד וכריות וילון. משענות ראש אקטיביות הנעות אוטומאטית בעת התנגשות מאחור הותקנו כדי להפחית פגיעות צוואר וראש.
יונדאי סנטה פה התברך במערכת בקרת ירידה במדרון. בעת נסיעה בירידה תלולה שולטת אוטומטית על מהירות הרכב באמצעות חלוקת כוח למערכת הבלמים, ומבטיחה נהיגה יציבה בכל תנאי הדרך. הרכב מאובזר במצלמת רוורס שעוזרת לחנייה קלה יותר ומעלה את רמת בטיחות הרכב. ברכב מותקנים פגושים סופגי אנרגיה וקורות מחוזקות בדלתות.
כדי לשמור על שיוט חלק הותקנה ברכב מערכת בקרת יציבות אלקטרונית (ESP) אשר אוספת מידע מסוגים שונים כמו : אופן הפנייה, מהירות הגלגלים, זווית הטיית ההגה. המערכת אוספת גם נתונים לגבי הלחיצות על הדוושות , מחלקת את הבלימה באופן האופטימאלי ביותר ושולטת במומנט המנוע. בנוסף, הותקנה ברכב גם מערכת עזר לזינוק בעליות.
קיימים מספר חוקי ברזל בכל הנוגע לבחירת מכונית בטיחותית אך העיקריים שבהם הם: גובה ומשקל הרכב והמועד בו הוא יוצר. למשקל הרכב יש חשיבות רבה - ככל שהמכונית כבדה יותר, כך היא בטיחותית יותר. מובן שזהו רק חוק אצבע וישנה משמעות לאביזרי בטיחות וכדומה, אבל בהקבלה בין שתי מכוניות דומות בפרמטרים אחרים, הכבדה יותר תספוג עבורנו יותר מעוצמת הפגיעה. לפני שנים רבות פורסם מחקר ולפיו כל כוכב אחד בדירוגי הבטיחות המפורסמים שקול לכמאה קילוגרמים שנוספים למשקל המכונית, פחות או יותר.
מבחינת גובה המכונית החשיבות היא כפולה: ראשית, מכונית נמוכה עלולה להדרס על ידי מכונית גבוהה בעת תאונה, ושנית, יש חשיבות לאיזור הגוף שעלול להיפגע- כך שככל שנהיה גבוהים יותר סביר להניח שלא נפגע בראש. מצד שני מכונית נמוכה תעזור לנו לבצע בקלות יותר תמרוני התחמקות לפני תאונה.