התשובה היא כן, אם כי פתיחת תוכנית חיסכון אטרקטיבית בבית השקעות הוא עניין טיפה יותר מורכב, מאשר רכישת פוליסת חיסכון בחברת ביטוח או פתיחת חיסכון בבנק בו אתם מנהלים את חשבון העובר ושב שלכם. בתי השקעות בהחלט יכולים להציע לכם מוצרי חיסכון מגוונים, אך אם אינכם לקוחות של אותם בתי השקעות במובן שאינכם מבצעים דרכם השקעות כמו קופת גמל, קרן השתלמות או השקעות בערוצי השקעה אחרים, ייתכן שהתנאים שיוצעו לכם יהיו תנאים מאוד לא אטרקטיביים ביחס למה שיוצע לכם על ידי חברות ביטוח ובנקים מסחריים.
בנוסף לכך, ידוע בכל עולם הפיננסים, ולא משנה אם מדובר בבנק, בחברת ביטוח או בבית השקעות, שככל שהסכומים גבוהים יותר כך התנאים טובים יותר, אלא שכאשר מדובר בבתי השקעות, כדי לקבל את תשומת ליבם וליהנות מתנאים טובים יותר, בדרך כלל יהיה מדובר בסכומים גבוהים במיוחד, שיהיה עליכם להפקיד לטובת תוכנית חיסכון שתפתחו אצלן, על מנת ליהנות מתנאים מועדפים. ואחרי שאמרנו את כל זה, כאשר אתם בוחנים את כל האפשרויות העומדות בפניכם לצורך רכישת פוליסת חיסכון, אתם בהחלט רוצים לבדוק גם בתי השקעות אפשריים, ואפשר להתחיל בבית ההשקעות שמנהל עבורכם את קופת הגמל, הפנסיה, קרן ההשתלמות וכדומה, אך לא רק.
את תנאי החיסכון תקבלו בדרך כלל בצורת שיעור הריבית המשולמת לכם, אך זה הוא לא הפרמטר היחיד שאתם רוצים לבחון. כך למשל, ישנם גופים שיאפשרו לכם לקבוע תקופת חיסכון קבועה מראש, אך יספקו לכם גם תחנות יציאה שונות לאורך התקופה. כל מוסד יכול להציע לכם מספר שונה של תחנות יציאה ובתדירות שונה, ואלמנט זה בהחלט משפיע על אטרקטיביות התוכנית. את החישובים המדוייקים סביב הכדאיות בפתיחת תוכנית חיסכון בבית השקעה אל מול הבנקים או חברות הביטוח, אתם רוצים לערוך באמצעות מחשבון חיסכון.
מחשבון חיסכון הוא כלי תוכנה המאפשר לכם להזין מספר נתונים כמו שיעור הריבית המוצע לכם, תקופת החיסכון הצפויה, סכום ההפקדה החודשית, סכום החיסכון שאתם רוצים לצבור לאורך תקופת החיסכון וכדומה. באמצעות המחשבון תוכלו להזין חלק מן הנתונים ולקבל את תוצאת החישוב לגבי יתר הנתונים, וכך תוכלו לקבל החלטה טובה וחכמה יותר. במקרים רבים, פער של עשיריות האחוז בריבית על החיסכון יכול להיות מתורגם לאלפים רבים של שקלים בתום תקופת החיסכון, ואת זה תוכלו לראות אך ורק באמצעות מחשבון חיסכון.