דף הבית מחשבים וטכנולוגיה מחשבים וטכנולגיה - אחר קונטקסט באבטחת יישומים כבסיס לאבטחת מידע בארגון
קונטקסט באבטחת יישומים כבסיס לאבטחת מידע בארגון
איריס וינשטיין 09/03/16 |  צפיות: 2851

מאת: גד אלקין, מנהל תחום אבטחת מידע EMEA בחברת F5.

למרות מספרן העצום של כותרות איומות שראינו בשנים האחרונות, פריצות סייבר שוב השתלטו על מרחב אבטחת המידע ב- 2015. חברות מובייל, רשתות בתי מלון, גופים פדרליים וממשלתיים, אתרי היכרויות, רשתות קמעונאיות - כולם היוו מטרה לפושעי הסייבר במהלך השנה.

כל מידע אישי, ניתן לזיהוי ורגיש שאפשר לחשוב עליו, נפל לידיים של ההאקרים, בתוכו שמות, כתובות אימייל, כתובות פיזיות, פרטי כרטיס אשראי, סיסמאות, מספרי תעודת זהות ועוד.

בנוסף להשפעה הכלכלית שהם יכולים לגרום לעסקים שנפלו קורבנות להאקרים – דוגמת אלו שהסתיימו בתשלומי פיצויים – להתקפות אלו יכולה להיות גם השפעה עצומה על המותג של חברה. כמה אנשים יחזרו בשמחה לעסק בידיעה שהוא לא יכול להגן על המידע שלהם?

למה התקפות הופכות נפוצות ומצליחות יותר? התשובה נעוצה בעובדה כי בסופו של דבר, הן מהוות השתקפות של השינוי בדרך בה עסקים מתנהלים. לכן, גישות ותהליכי אבטחת מידע צריכים להשתנות גם הם על מנת לשמור על עסקים בטוחים.

היישומים עצמם נמצאים כיום תחת התקפה, משום שזהו המקום בו המידע נמצא. יישומים הם השערים למידע, הדלת שמאפשרת להאקרים להיכנס פנימה. יחד עם זאת, בשל עליית השימוש במובייל וצמיחתו של הענן, הדטה סנטר הוא לא תמיד האזור הפגיע ביותר בימים אלו.

יש לגשת לאבטחת מידע בארגון תוך התחשבות בארבעת האלמנטים הבאים:

1. ארגונים עוברים לענן.

2. עליה ב- BYOD ועובדים מרוחקים וניידים.

3. עליה בשכיחות של SSL, דבר שגורם ליישומי אבטחה רבים להיות עיוורים לתנועה מוצפנת ולאיומים החבויים בה.

4. איומי הסייבר הינם מתוחכמים יותר.

משמעותם של כל אלו, והרביעי במיוחד, הינה כי גישה היקפית, שמגנה על הארגון מבחוץ, אינה מתאימה יותר - בנוסף לכך, יש להגן על היישומים עצמם. ניתן לומר כי אבטחת המידע חוזרת לעקרונות הבסיסיים שלה, אבל גם לעקרונות בעלי יסוד חזק שיכול לעזור לארגונים להילחם באיומים המתקדמים ביותר.

המפתח לאבטחת מידע ממוקדת יישומים, ולהתמודדות עם המורכבות שארבעת האלמנטים הללו מביאים, הוא קונטקסט – קונטקסט של המשתמש, של עומסי תנועה ושל יישומים.

קונטקסט = ידע = כוח...אם נשאיל ונרחיב מהפתגם הידוע.

ומהי המשמעות של קונטקט? על מנת לפשט את הנושא, קחו לדוגמה כבישי אגרה. במדינות מסוימות אין הם כוללים יותר ממכונה שזורקים לתוכה מטבעות. למערכת זאת אין הבנה של המשתמשים – מאיפה הם באים? לאן הם נוסעים?

בניגוד לכך, ישנם כבישי אגרה מתוחכמים יותר המנוטרים על ידי מצלמות או כרטיסים העוקבים אחר משתמשים. כך המערכת יודעת היכן הנהג היה, לאן הוא נוסע ועוד. הדבר מספק לחברת כביש האגרה קונטקסט משמעותי שיכול לשמש אותה למטרות שיווק או אבטחה לדוגמה.

איך זה רלוונטי לאבטחת מידע בארגון? ובכן, קונטקסט סביב משתמש, תנועת המידע והיישום מאפשר לארגון לראות כל דבר שנע בין המשתמש והיישום. קונטקסט כולל בין היתר - מאיזו פלטפורמת לקוח הקשר מתבצע, היכן היא ממוקמת גיאוגרפית, באיזה דפדפן נעשה שימוש, באיזה פרוטוקולים נעשה שימוש, לאיזה יישום נכנסים ועוד.

אז אם נחזור למשוואת "קונטקסט = ידע = כוח" - אם ארגון יודע למה לצפות, יש לו את היכולת לעשות את הצעדים הנכונים.

על מנת להגן על יישום, יש להבין את היישום, והדבר נעשה דרך מודעות קונטקסטואלית, אותה הזכרתי מעלה. מיקוד מאמצי אבטחת מידע ביישומים הוא דרך אפקטיבית לעצור איומי סייבר. הוא גם הוכח כדרך היעילה ביותר, משום שניתן להקצות הגנה על בסיס הערך שיש ליישום על העסק, במקום לנסות להגן על הכל בצורה שווה.

הגנו על יישומים היכן שהם נמצאים, וכך תגנו על העסק כמכלול.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 איריס וינשטיין


 


מאמרים נוספים מאת איריס וינשטיין
 
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist באירופה המזרח התיכון ואפריקה
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist EMEA. במסגרת תפקידו יהיה הסה אחראי על מכירת פתרון ה-Distributed Cloud, פתרון הSAAS - והסקיוריטי של F5 , בשיתוף עם אנשי מכירות ושותפים עסקיים של F5 ברוב מדינות EMEA על מנת לאתר, למצב ולמקד את פתרון הענן של F5 ללקוחות חדשים וקיימים של החברה.

חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח, חתמה על הסכם שותפות עם COMMITלשוק הישראלי
חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח , חתמה על הסכם שותפות עם COMMIT. הסכם זה יאפשר ללקוחות COMMIT להנות מפלטפורמת אבטחה המיועדת למפתחים וישמש גם את הפעילות הענפה, של זרוע הפיתוח במיקור חוץ, שלה.

שלמה יונה מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון
שלמה יונה (51), מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון. במסגרת תפקידו יוביל יונה את קבוצת המכירות ללקוחות אנטרפרייז ולארגונים מובילים בעולמות הטלקו, ההייטק והבריאות. בין היתר, ינהל יונה את צוותי המכירות בענפים אלו ויפעל להעמקת פתרונות החברה ולפיתוח שווקים חדשים, כמו גם לקידום פתרונות טכנולוגיים חדשים באזור.

אביב ששוני מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין
אביב ששוני (49, נ+4), מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין. במסגרת תפקידו ששוני יפעל להעמקת הפעילות והגדלת המכירות באזור. בנוסף, ששוני יהיה מנוי על גיבוש תכנית אסטרטגית להרחבת פעילות החברה ומערך המכירות בקפריסין ויישומה, תוך יצירת ערוצי שיווק חדשים והעמקת ערוצים קיימים, וקידום יוזמות לפיתוח שותפים מקומיים.

חברת F5 מספקת טכנולוגיה לצמצום עלויות ושיפור ביצועים באמצעות תמיכה בפרויקט טלמטריה בקוד פתוח
חברת F5 (NASDAQ: FFIV) מכריזה על המשך תמיכתה ב-OpenTelemetry של Cloud Native Computing Foundation - מסגרת קוד פתוח, המספקת כלים סטנדרטיים להפקה וייצוא של נתוני טלמטריה, המסייעים לנתח טוב יותר ביצועים ופעילות של פתרונות טכנולוגיים בסביבת מערכות המידע.

מחקר גלובלי של F5 Labs: חמישית מבקשות האימות הן זדוניות
מחקר חדש של F5 Labs חושף כי זהויות דיגיטליות הפכו לשדה קרב בזירת הסייבר, כאשר חמישית מבקשות האימות מגיעות ממערכות אוטומטיות זדוניות. דוח 2023 Identity Threat Report: The Unpatchablesניתח 320 מיליארד טרנזקציות של נתונים, המתרחשות במערכות של 159 ארגונים בין מרץ 2022 לאפריל 2023. כאשר ההתקפות אינן מיורטות, שיעור האוטומציה הממוצע, המהווה אינדיקטור להתקפות credential stuffing, עמד על 19.4%. שיעור זה ירד ביותר משני שליש, ל-6%, כאשר יורטה הפעילות הזדונית באופן יזום.

קבוצת אמן תשווק ותטמיע את פתרונות ה-ERP הענניים של Infor בישראל
קבוצת אמן חתמה על הסכם שיתוף פעולה לשיווק והטמעה של פתרונות ה-ERP הענניים של חברת Infor לארגוני תעשייה. במסגרת השותפות, קבוצת אמן תהיה אמונה על פעילות פתרונות Infor CloudSuite בישראל ותספק שירותים מקצה לקצה לארגוני תעשייה, החל משלב המכירה, דרך ביצוע פרויקטי הטמעה וכלה במתן תמיכה ושירות שוטף. ההסכם בין החברות קובע עוד כי חברת Infor תבצע לוקליזציה של הפתרונות לשפה העברית, לרגולציה ולחוקי המיסוי הישראליים.

חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית
חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית. המטה, הממוקם במגדל One Tower רוגובין אקרו במוקד העסקים השוקק של רמת גן, מתפרס על פני שלוש קומות בהיקף של 4,500 מ"ר. פרויקט הקמת המטה בוצע על ידי סתר אדריכלים.

מחקר של F5 חושף את דרגת הבשלות הדיגיטלית של ארגונים ביחס לקצב השינוי
מדד הבשלות הדיגיטלית, Digital Maturity Index1, הראשון של F5, כולל 300 תגובות מדוח State of Application Strategy Report לשנת 2023, שהוערכו על פי סט של שש יכולות טכניות2. תשתית, העברת אפליקציות, נתונים, הנדסת אמינות אתרים (SRE), נראות ואוטומציה, ואבטחה.

גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי אינטרנט המבוססת על פתרונות F5
גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי האינטרנט הישראליים, המבוססת על הפתרונות הטכנולוגיים המתקדמים של חברת F5. הפלטפורמה מאפשרת לספקי השירות להציע למשתמשים חבילות מוזלות, מהירות וביצועים גבוהים יותר. היקף פרויקט הטמעת פתרונות F5 בפלטפורמה של גילת מוערך במעל מיליון שקלים. הפלטפורמה סופקה בימים אלו למספר ספקי שירות גדולים ומובילים בישראל.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI