דף הבית מחשבים וטכנולוגיה מחשבים וטכנולגיה - אחר סקר F5 חושף: יותר משליש מהארגונים עדיין לא גיבשו תכנית תגובה למתקפת סייבר
סקר F5 חושף: יותר משליש מהארגונים עדיין לא גיבשו תכנית תגובה למתקפת סייבר
איריס וינשטיין 12/07/16 |  צפיות: 2694

חוסר במוכנות הארגונים מדאיגה בשל אופי האיומים רב הפנים

סקר שביצעה חברת F5 Networks (NASDAQ: FFIV) בקרב מאות מומחי אבטחת מידע באירופה, מגלה כי ארגונים מסתכנים בחשיפה להתקפות סייבר, כאשר יותר משליש מתוכם (36%) עדיין לא גיבשו תכניות תגובה סדורות למתקפות סייבר.

בעוד התקפות הסייבר הולכות ועולות בשכיחותן, חוסר המוכנות של הארגונים מדאיגה. כפי שנחשף בדוח ממשלתי, שפורסם לאחרונה אודות פריצות אבטחת מידע, העלות הממוצעת של פריצה חמורה לארגון גדול מתחילה ב- 1.46 מיליון ליש"ט, עליה מ- 600 אלף ליש"ט בשנת 2014 – עלות שארגונים כיום לא יכולים להרשות לעצמם.

הסקר, שנערך על ידי F5 בקרב 274 אנשי קהילת אבטחת המידע, חושף את אופי האיומים מולם מתמודדים מקצועני התחום. כאשר נשאלו משתתפי הסקר מהם שלושת האתגרים העיקריים שלהם, הם הדגישו בעיקר התקפות רשת (19%), נוזקות (18%) ופריצות למידע (17%), ומיד לאחר מכן ובאחוזים נמוכים יותר - פריצות למידע המיוחסות לענן, התקפות DDoS והונאות רשת.

מתקפות DDoS עדיין שכיחות

מתקפות DDoS עדיין שכיחות, כאשר 35% מהמשיבים בסקר השיבו כי הם מאמינים שהארגון שלהם הותקף בוודאות או בסבירות גבוהה. כאשר נשאלו מהו הפתרון העיקרי שלהם למתקפות DDoS, המשיבים מנו פיירוול (33%) ו- WAF (14%). על פי הסקר, כ- 74% מהארגונים משתמשים ב- WAF או מתכננים בעתיד.

בכל הקשור לסוגי מתקפות ה- DDoS, המשיבים מנו מתקפות DDoS משולבות (26%) כאיום הגדול ביותר, ומיד אחריהן מתקפות ברמת האפליקציה (25%) ומתקפות מבוססות נפח (19%). מתקפות למטרת סחטנות (15%) נמנו בשיעור הנמוך ביותר, וזאת באופן מפתיע יחסית לעליה במספר מתקפות הכופר שדווחו בכלי התקשורת.

On Premise לעומת ענן

הסקר חושף כי פתרון היברידי להתמודדות עם מתקפות DDoS הינו פופולארי יותר (17%) לעומת גישת On Premise (15%). שאלה שהוצגה ספציפית על WAF מצאה כי 31% מהמשיבים מעדיפים פתרונות On Premise ו- 19% מעדיפים פתרונות מבוססי ענן.

גד אלקין, מנהל אבטחת המידע EMEA ב- F5 אמר כי: "תוצאות הסקר מדאיגות בכמה רמות. ראשית, בהתחשב בעובדה שאין שבוע שעובר מבלי שתתבצע תקיפה בפרופיל גבוה או זליגת מידע, מאד מפתיע ש- 36% מהארגונים עדיין לא קבעו תכנית תגובה למתקפת סייבר. אם לוקחים בחשבון את העלייה בנפח המתקפות שאנחנו רואים, ארגונים חייבים להשקיע בהגנה שלהם מפני האיומים הללו".

"שנית, מעניין לראות כי מומחי אבטחת המידע לא הצליחו לציין איום אחד עיקרי כאשר נדרשו לדרג את שלושת האתגרים החשובים ביותר. התקפות רשת, נוזקות, פריצות ליישומים, מתקפות DDoS ופריצות למידע המיוחסות לענן - כולן קיבלו מספר אחוזים בודדים, דבר שמדגיש את מגוון האיומים ואת מורכבות התמודדותם של מומחי האבטחה, בבואם לשמור על בטיחות המידע של ארגונים, משתמשים ולקוחות".

עוד ציין אלקין כי: "קיימת חשיבות גבוהה לכך שארגונים יבחנו את פרופיל אבטחת המידע המלא שלהם ויעבדו עם ספקים ועם השוק על מנת להבין היכן נמצאים האיומים העיקריים וכיצד להגן על הארגון מפניהם. הכלים לתמיכה בארגונים זמינים, עם אפשרויות שנעות בין יישום on premiseאו במודלים as a service. כלומר, כל הארגונים, בכל סדרי הגודל ובכל פרופיל, יכולים להבטיח שהם מוגנים בכל רמה".


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 איריס וינשטיין


 


מאמרים נוספים מאת איריס וינשטיין
 
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist באירופה המזרח התיכון ואפריקה
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist EMEA. במסגרת תפקידו יהיה הסה אחראי על מכירת פתרון ה-Distributed Cloud, פתרון הSAAS - והסקיוריטי של F5 , בשיתוף עם אנשי מכירות ושותפים עסקיים של F5 ברוב מדינות EMEA על מנת לאתר, למצב ולמקד את פתרון הענן של F5 ללקוחות חדשים וקיימים של החברה.

חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח, חתמה על הסכם שותפות עם COMMITלשוק הישראלי
חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח , חתמה על הסכם שותפות עם COMMIT. הסכם זה יאפשר ללקוחות COMMIT להנות מפלטפורמת אבטחה המיועדת למפתחים וישמש גם את הפעילות הענפה, של זרוע הפיתוח במיקור חוץ, שלה.

שלמה יונה מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון
שלמה יונה (51), מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון. במסגרת תפקידו יוביל יונה את קבוצת המכירות ללקוחות אנטרפרייז ולארגונים מובילים בעולמות הטלקו, ההייטק והבריאות. בין היתר, ינהל יונה את צוותי המכירות בענפים אלו ויפעל להעמקת פתרונות החברה ולפיתוח שווקים חדשים, כמו גם לקידום פתרונות טכנולוגיים חדשים באזור.

אביב ששוני מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין
אביב ששוני (49, נ+4), מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין. במסגרת תפקידו ששוני יפעל להעמקת הפעילות והגדלת המכירות באזור. בנוסף, ששוני יהיה מנוי על גיבוש תכנית אסטרטגית להרחבת פעילות החברה ומערך המכירות בקפריסין ויישומה, תוך יצירת ערוצי שיווק חדשים והעמקת ערוצים קיימים, וקידום יוזמות לפיתוח שותפים מקומיים.

חברת F5 מספקת טכנולוגיה לצמצום עלויות ושיפור ביצועים באמצעות תמיכה בפרויקט טלמטריה בקוד פתוח
חברת F5 (NASDAQ: FFIV) מכריזה על המשך תמיכתה ב-OpenTelemetry של Cloud Native Computing Foundation - מסגרת קוד פתוח, המספקת כלים סטנדרטיים להפקה וייצוא של נתוני טלמטריה, המסייעים לנתח טוב יותר ביצועים ופעילות של פתרונות טכנולוגיים בסביבת מערכות המידע.

מחקר גלובלי של F5 Labs: חמישית מבקשות האימות הן זדוניות
מחקר חדש של F5 Labs חושף כי זהויות דיגיטליות הפכו לשדה קרב בזירת הסייבר, כאשר חמישית מבקשות האימות מגיעות ממערכות אוטומטיות זדוניות. דוח 2023 Identity Threat Report: The Unpatchablesניתח 320 מיליארד טרנזקציות של נתונים, המתרחשות במערכות של 159 ארגונים בין מרץ 2022 לאפריל 2023. כאשר ההתקפות אינן מיורטות, שיעור האוטומציה הממוצע, המהווה אינדיקטור להתקפות credential stuffing, עמד על 19.4%. שיעור זה ירד ביותר משני שליש, ל-6%, כאשר יורטה הפעילות הזדונית באופן יזום.

קבוצת אמן תשווק ותטמיע את פתרונות ה-ERP הענניים של Infor בישראל
קבוצת אמן חתמה על הסכם שיתוף פעולה לשיווק והטמעה של פתרונות ה-ERP הענניים של חברת Infor לארגוני תעשייה. במסגרת השותפות, קבוצת אמן תהיה אמונה על פעילות פתרונות Infor CloudSuite בישראל ותספק שירותים מקצה לקצה לארגוני תעשייה, החל משלב המכירה, דרך ביצוע פרויקטי הטמעה וכלה במתן תמיכה ושירות שוטף. ההסכם בין החברות קובע עוד כי חברת Infor תבצע לוקליזציה של הפתרונות לשפה העברית, לרגולציה ולחוקי המיסוי הישראליים.

חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית
חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית. המטה, הממוקם במגדל One Tower רוגובין אקרו במוקד העסקים השוקק של רמת גן, מתפרס על פני שלוש קומות בהיקף של 4,500 מ"ר. פרויקט הקמת המטה בוצע על ידי סתר אדריכלים.

מחקר של F5 חושף את דרגת הבשלות הדיגיטלית של ארגונים ביחס לקצב השינוי
מדד הבשלות הדיגיטלית, Digital Maturity Index1, הראשון של F5, כולל 300 תגובות מדוח State of Application Strategy Report לשנת 2023, שהוערכו על פי סט של שש יכולות טכניות2. תשתית, העברת אפליקציות, נתונים, הנדסת אמינות אתרים (SRE), נראות ואוטומציה, ואבטחה.

גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי אינטרנט המבוססת על פתרונות F5
גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי האינטרנט הישראליים, המבוססת על הפתרונות הטכנולוגיים המתקדמים של חברת F5. הפלטפורמה מאפשרת לספקי השירות להציע למשתמשים חבילות מוזלות, מהירות וביצועים גבוהים יותר. היקף פרויקט הטמעת פתרונות F5 בפלטפורמה של גילת מוערך במעל מיליון שקלים. הפלטפורמה סופקה בימים אלו למספר ספקי שירות גדולים ומובילים בישראל.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI