רד האט מוסיפה לפורטפוליו שלה לפיתוח יישומים לענן, כלים למפתחים ומרחבי עבודה לסביבת קונטיינרים על בסיס Eclipse Che
רד האט (Red Hat) – הספקית הגדולה בעולם של פתרונות קוד פתוח, הודיעה כי חתמה על הסכם לרכישת Codenvy – ספקית של כלי פיתוח עבור הענן, שמאפשרים למפתחים ליצור ביתר קלות יישומים מבוססי קונטיינרים ויישומים המפותחים עבור הענן. על ידי הוספת Codenvy לפורטפוליו הקיים שלה של כלי פיתוח ופלטפורמות יישומים, כולל Red Hat Middleware ו- Red Hat OpenShift, ממשיכה רד האט במאמציה לספק פתרונות שמאפשרים למפתחים ליצור יישומים עבור סביבות ענן היברידיות. רד האט מתכננת להפוך את Codenvy לחלק אינטגרלי של OpenShift.io, סביבת הפיתוח המתארחת של רד האט שהוכרזה לאחרונה עבור בניית שירותי ענן היברידי ב- OpenShift.
היסטורית, מהנדסי פיתוח השקיעו יותר זמן בכל שבוע על מינהלות ומשימות אחרות, כולל ניהול סביבה, מאשר על כתיבת קוד בפועל. ולעתים קרובות יכולים מפתחים למצוא את עצמם עובדים על פרויקטים רבים בו-זמנית, אך בשפות תכנות שונות. ככל שיותר ארגוני IT עברו לאספקה מתמשכת עם DevOps וקונטיינרים, כדי להאיץ אספקת יישומים מודרניים המפותחים עבור הענן (native), כך פנו מפתחים לכלים חדשים כמו Codenvy, המאפשרים לצוותי פיתוח לבנות יישומים מורכבים מהר יותר, תוך פחות חוסר עקביות ברחבי סביבות.
Codenvy, שהוקמה ב- 2013, היא ההיצע הארגוני הראשון שמבוסס על Eclipse Che, סביבת פיתוח ענן משולבת (IDE) הפופולרית בקוד פתוח, ושרתי מרחבי עבודה למפתחים. Codenvy משלבת זמן ריצה, פרויקטים ו- IDE לתוך כלי פיתוח עבור הענן, שמאפשר למפתחים רבים לשתף פעולה באותו מרחב עבודה. מרחבי העבודה האוניברסליים המתניידים של Codenvy ו- IDE הענן, עונים לאתגרי התצורה ושיתוף שנוצרו מרחבי עבודה של אירוח מקומי למפתחים, כדי לאפשר לתרום לפרויקט בלי צורך להתקין תוכנה. Codenvy, שרצה בקונטיינרי לינוקס קטנים, מאפשרת תחילת פעילות מידית ומציעה סקלאביליות אלסטית עבור בנייה והרצה של מיליוני מרחבי עבודה. מרחבי העבודה של Codenvy לקונטיינרים, נגישים בקלות דרך דפדפן בלי צורך של יצירה, תחזוקה וניהול של סביבות פיתוח.
Codenvy ורד האט כבר עבדו יחד כדי לעזור למפתחים להאיץ פיתוח יישומים לענן. בשנה שעברה הודיעו Codenvy, רד האט ומיקרוסופט על מאמץ משותף לספק דרך אחידה לשילוב שפות תכנות ברחבי עורכי קוד ו- IDEs. הפרוטוקול נועד להגדיל גמישות מפתחים ופרודוקטיביות שלהם, דרך אפשרות לחוויית עריכה עשירה בתוך מגוון כלים עבור שפות תכנות שונות. ב- 2016 גם הצטרפה רד האט לקהילת Eclipse Che, הוסיפה תורמים וחברי וועדות הממוקדים בשיפורים סביב זמן ריצה של מרחבי עבודה, תמיכה בפורמטים של תזמור (orchestration) והרכבה (composition) עבור מרחבי עבודה, ושיפור מחזור החיים של עריכת/בניית/בחינה אובייקטים של קונטיינרים מתוך ה- IDE. Codenvy כבר משובצת לתוך Red Hat OpenShift - פלטפורמת יישומי הקונטיינר זוכת הפרסים של רד האט, כדי להפוך פיתוח, ניפוי באגים ופריסה של יישומים לפשוטים.
עתה, כש- Codenvy היא חלק מפורטפוליו המפתחים שלה, רד האט מתכננת להפוך את Eclipse Che ושיפורי Codenvy למרכזיים באסטרטגיית הכלים והפלטפורמות שלה. OpenShift.io, אשר כוללת את Eclipse Che, מספקת כלי פיתוח יישומים וסביבות הדרושים כדי לעזור לארגונים לשמור על רלבנטיות בשוק העובר טרנספורמציה דיגיטלית.
OpenShift.io תוכננה לאפשר לצוותי פיתוח, בין אם באותו בניין או ברחבי כדור הארץ, לשתף פעולה ביתר יעילות וליצור פתרונות מבוססי קונטיינרים ומיקרו-שירותים, הפרוסים לסביבות ענן היברידי.
העסקה כפופה לתנאי סגירה מקובלים, ולא צפויה להיות לה כל השפעה על תחזית רד האט עבור הרבעון הראשון של שנת הכספים שלה שיסתיים ב- 31 במאי 2017, או על שנת הכספים שתסתיים ב- 28 בפברואר 2018.
קרייג מוזילה, סגן נשיא בכיר לעסקי פלטפורמות יישומים ברד האט, אמר: "הודות לדחיפה הגוברת לכיוון טרנספורמציה דיגיטלית ושימוש בפלטפורמות טכנולוגיה, כולל יישומים, כיתרון עסקי אסטרטגי, תפקיד המפתחים מעולם לא היה חשוב יותר. אך חדשנות מואצת דרך פיתוח אג'ילי דורשת גישות וכלים חדשים. אנו שמחים להוסיף את כלי הפיתוח של Codenvy עבור, הענן ואת מרחבי עבודת הקונטיינרים שלה, אל הפורטפוליו הנרחב הקיים של פתרונות רד האט לבניית יישומי ענן מודרניים, כדי לעזור להצלחתם של מפתחים".
טיילר גו'אל, מייסד ומנכ"ל Codenvy, ומוביל פרויקט Eclipse Che, אמר: "מרחבי עבודה לענן מקלים על תרומה לפרויקטי תוכנה. זהו קונספט פשוט שקידם צמיחה ב- Codenvy.io ו- Eclipse Che בקוד פתוח. גישתנו מבוססת הקונטיינרים לפיתוח, תואמת למיקוד של רד האט בשיפור תכונות אבטחה, אמינות וביצועים בהיצע הקונטיינרים שלה. ההצטרפות לרד האט פותחת הזדמנויות להרחבת חדירתנו אל מפתחים, ונותנת להם כלים מודרניים לבניית יישומי קונטיינר מתוך דפדפן האינטרנט שלהם".