מאת: שושי ליבוביץ, מנהלת פעילות ישראל, יוון וקפריסין ב- F5
יישומים חכמים יותר הופכים מרכזיים לכלכלה הדיגיטלית המהפכנית שמעצבת כיום את העולם האינטראקטיבי כולו
עידן היישום ה'מודע' נמצא בשיאו. אין עוד גבולות. יכולות תכנות ופיתוח כבר אינן מוגבלות אך ורק לכלים הטכנולוגיים – הן ביטוי לכוחו של רעיון. מומחים צופים כי השכל שלנו הוא המחסום היחיד מפני תבונה גדולה יותר ובריאות טובה יותר. עבור בן האנוש, עלייתם של היישומים הקוגניטיביים והשימוש הגדל בבינה מלאכותית (AI) מובילה לקבלת החלטות טובה יותר. אז, עד כמה אתם מודעים להשפעה שיש ליישומים ה'מודעים' המתפתחים על עסקים ומה ביומטריה יכולה לעשות על מנת להעצים אזרח בעל אוריינטציה דיגיטלית?
עתיד היישומים
המחקר פורץ הדרך, "עתיד היישומים"*, מגלה תובנות אודות הדרך שבה יישומים יעצבו התנהגויות של צרכנים וכיצד הם ישנו דרמטית מודלים עסקיים בעשור הקרוב. הדוח כולל התייחסויות ותחזיות של טובי המומחים המובילים ממגוון הקשת המקצועית, כולל מומחי סייבר וביומטריה וכמו גם חברות טכנולוגיה מובילות. בעוד כלכלת המידע מתפוצצת, גישות חדשות לניהול סיכונים ופרטיות יאמצו טכנולוגיות בינה מלאכותית ולמידת מכונה. זאת, על מנת לאפשר למפתחי היישומים להציע חדשנות בעולם שיהיה תלוי יותר ויותר באקוסיסטם שכוללת קשרי אדם-מכונה.
השילוב של בינה מלאכותית בהרגלי הקנייה והתנהגויות הצרכנים יספק שכבה חדשה של תובנות אישיות וכוח רב יותר לצרכנים לאתר ולבחור שירותים. אמון הוא המפתח לעסקים החדשים. מוסטפה זאפר, MEA ב- IBM קבע בדוח כי "נגיע לנקודה בה היישום יספק לנו עצות – האם כדאי לבחור בשרות כלשהו, או האם לסגור עסקה או לא. זה יהיה התפקיד העיקרי של הבינה המלאכותית – להפוך ליועץ בזמן שאנחנו משתמשים ביישום".
מומחים רבים מאמינים שגידול יציב בקוד פתוח יביא לאתגרים חדשים בבקרת האיכות וידרוש בדיקה קפדנית על מנת להשיג אמינות ובטיחות גבוהה יותר. רגולציה של קוד פתוח היא קשה להשגה ומעלה יותר שאלות מתשובות בכל הקשור לנשיאה באחריות, במיוחד כאשר זהות נגנבת.
הזדמנויות חדשות
המציאות מלמדת אותנו שיישומים חכמים יותר הופכים מרכזיים לכלכלה הדיגיטלית המהפכנית שמעצבת כיום את העולם האינטראקטיבי כולו. מציאות רבודה (AR) וביומטריה יובילו לעתיד בו הממשק שלנו עם היישומים יפתח הזדמנויות חדשות לסחר, בידור או פתרון אתגרים מורכבים. ייצור יהפוך לתהליך שנע בצורה 'חלקה' יותר, שמקשרת בין אדם ומכונה ומספקת לאנשים כוח תחושתי רב יותר, כולל מציאות רבודה במוצרים דוגמת עדשות מגע. "אנחנו יודעים שעד 2020 שליש מהצרכנים ישתמשו ביישומים של מציאות רבודה בצורה כזאת או אחרת על מנת לבצע סחר לדוגמה, אנחנו רואים הרבה דוגמאות לכך בעולם הקמעונאות" אמר דני אל אייד מ- Pixelbug.
יישומים הופכים יותר חכמים והם מתווכים את הגישה שלנו ואת התפיסה שלנו לגבי העולם הפיזי שסביבנו. אנשים עתידים לחיות עם יישומים המוטמעים בהם, אשר ישפרו את יכולותיהם הקוגניטיביות ויאיצו את קבלת ההחלטות שלהם. הגוף שלנו והשכל שלנו יצעדו עקב בצד אגודל עם טכנולוגיה. יחד עם זאת, המגמה תוביל לאתגרים חדשים למומחי הסייבר, ככל שפושעי הסייבר יהפכו מיומנים יותר בגניבת זהויות. הרעיון של "פריצה לתוך אדם" עשוי להפוך לנפוץ אם כלי הסייבר ייפלו לידיים הלא נכונות.
מציאות חדשה
הסכנה של "המציאות החדשה" הנשלטת על ידי פושעי סייבר מובילה לשאלות רבות אודות העתיד של היישומים. מומחי אבטחת מידע ימשיכו להילחם בבוטים וישתדלו להגן על מידע רגיש, שהוא המהות של כל אדם. הכישורים שלנו יסתמכו על היכולת של אנשים וחברות להגן על המודעות שלנו, והעידן הזה הולך ומתקרב אלינו במהירות. אז, עד כמה אתם מודעים להגנה על היישומים של העתיד?
*The Future of Apps בחסות חברת F5 Networks.