דף הבית מחשבים וטכנולוגיה מחשבים וטכנולגיה - אחר יוזמה חדשה של F5 מציידת את צוותי ה- NetOps בישראל בידע חדש שמייצר ערך לארגונים
יוזמה חדשה של F5 מציידת את צוותי ה- NetOps בישראל בידע חדש שמייצר ערך לארגונים
איריס וינשטיין 07/05/18 |  צפיות: 3052

שני ימי הדרכה שנערכו לאחרונה במטה החברה בישראל מציידים את צוותי ה- NetOps בידע חדש שיאפשר להם לתמוך יותר טוב בתהליכי אוטומציה בארגון ולשפר ביצועים לאורך זמן

F5 Networks (NASDAQ: FFIV) השיקה לאחרונה פרויקט הדרכה ייחודי שמסייע לארגונים ולתעשיית מערכות המידע לאמץ תהליכי אוטומציה בצורה יעילה יותר, להשיג את רמות הביצועים הנדרשות ולגשר על פערים במיומנות צוותי מערכות המידע. בשלושה ימי עיון, שנערכו במטה החברה בישראל, השתתפו עשרות אנשי NetOps ו- SecOps מארגונים מובילים בישראל, ומענפי משק מגוונים.

יוזמת Super-NetOps הגלובלית של F5 הינה ראשונה מסוגה באזור EMEA. מטרתה הינה להכשיר מחדש את קהילת אנשי תפעול הרשתות, ה- NetOps וה- SecOps, על מנת לייצר שיתוף פעולה חזק יותר עם צוותי הפיתוח, ה- DevOps ולעבור משיטות המבוססות על ניהול ידני של משימות. זאת, כדי להשיג רמות אוטומציה חסרות תקדים, שיפור מתמשך והחזר השקעה לעסק. מטרת התכנית הינה לפתח את המיומנויות הדרושות לצורך סטנדרטיזציה של שירותי יישומים קריטיים ולספקסטים אוטומטיים של toolchain.

במסגרת ימי העיון שהתקיימו במטה F5 הישראלי, נערכו הרצאות וסדנאות שונות על ידי הצוותים המקצועיים של המטה, בעלי ניסיון בתהליכי NetOps ו- SecOps. בין הנושאים שהתמקדו בהם בימי העיון ניתן לציין מתודולוגיות לפריסה אוטומטית ממוקדת אבטחת מידע, מערכות (frameworks) לשפות יישומים ויכולת אוטומציית toolchain. המטה הישראלי מתכנן להפעיל ימי עיון נוספים מסוג זה במהלך השנה הקרובה.

"ההיענות מהצוותים הישראלים לתכנית ה- Super-NetOps היתה יוצאת מגדר הרגיל בכל סוגי הארגונים" אמרה שושי ליבוביץ, מנהלת הפעילות של F5 בישראל, יוון וקפריסין, "ניכר שישנו צורך אמיתי בפועל, הן מצד צוותי ה- NetOps וה- SecOps עצמם, והן מצד הדרג הבכיר, בכלים שיאפשרו ל- NetOps, ל- SecOps ול- DevOps לפעול יחד בשיתוף פעולה להגברת היעילות ולהשגת ערך עסקי אמיתי לארגון".

ניתן להתחבר גם לקורס e-learning1, בה התנסו כבר מאות מלקוחות F5. הקורס הפותח מכסה מתודולוגיות DevOps, קונספטים של אוטומציה, תזמור ותשתית-כקוד ((infrastructure-as-a-code. הקורס נבנה על מנת לנטרל חללי תפעול ולצמצם את הזמן עד לקבלת השירות (time-to-service) מימים לדקות – הכל תוך כדי הבטחה כי היישומים עונים על הסטנדרטים של ציות, מדיניות וביצועים.

"קיים פער בשיטות העבודה ובשיתוף הפעולה בין צוותי ה- NetOps וה- DevOps. אנחנו רוצים להוביל ליצירת כוח עבודה חדש של מקצועני Super-NetOps שיכולים לתמוך באופן אקטיבי בדרישות הארגון לפיתוח ואספקת יישומים אוטומטיים ומהירים" אמרה קארה ספראג, סגנית נשיא בכירה ומנכ"לית Application delivery Control ב- F5 Networks.

"נוף האיומים המתפתח וסביבות פריסה רב-ענניות (multi cloud) משנים את כללי המשחק. מפתחים דורשים שירותי יישומים שמספקים ביצועים, יכולת גידול ואבטחה בדרך אוטומטית יותר. הלחץ גובר על צוותי מערכות המידע המסורתיים לאפשר את התזמור והגמישות הדרושים על מנת להצליח בכלכלה הדיגיטלית על ידי אימוץ programmability. יוזמת Super-NetOps מיועדת על מנת לענות על האתגר", מוסיפה ספראג.

"תפעול הרשת חשוב יותר מתמיד. קיים ערך גבוה לניסיון של עשרות שנים בפריסה, ניהול, תחזוקה ואבטחת יישומים. כרגע נחוצה דרך לגשר ולהפריד בין שיטות מסורתיות וידניות של מערכות מידע לבין פיתוח ופריסת יישומים אוטומטית ומהירה. מפתחים לרוב רוצים גישה לשירותי התפעול על פי דרישה. כתוצאה מכך, מומחי תפעול הרשתות (NetOps) צריכים ללמוד בדחיפות כיצד להגדיר ולספק את השירותים להם זקוקים צוותי היישומים במודל של שירות. הדבר מאפשר למפתחים להתמקד בפיתוח היישומים שמניעים להגדלת ההכנסות".

יוזמת Super-NetOps מגיעה בשעה שהתיאבון באזור לאוטומציה ממשיך לגדול. על פי דוח State of Application (SOAD)2 לשנת 2018, שלושה מתוך ארבעה (75%) מהלקוחות הנסקרים באזור EMEA מצהירים כי השימוש באוטומציה בתפעול תשתית מערכות המידע הינו חשוב "במידה מסוימת" או "מאד". הרוב (72%) משתמשים באוטומציה על מנת להשיג ניהול רזה של מערכות המידע, עם מטרה לצמצם הוצאות תפעול OpEx)), בעוד כמחצית (48%) מבקשים להתאים את עצמם על מנת לעמוד בדרישות. כ- 6% אמרו כי הם משתמשים באוטומציה לכל פריסות הייצור, 49% משתמשים חלקית באוטומציה ו- 28% מריצים תכניות פיילוט.

###

1תכנית ההדרכה Super-NetOps של F5 כוללת הדרכות וידאו וכארבע שעות של הדרכה מבוססת מעבדה. בנוסף לכך שהתכנית מציגה לאנשי תפעול הרשת את עקרונות ושיטות ה- DevOps, היא גם מלמדת שיטות ו-workflow המעורבים באספקת שירותי היישומים של F5 ללקוחות הפיתוח הפנימיים במודל דקלרטיבי (as-s-Service). השתתפות בתכנית אינה כרוכה בתשלום ויש צורך רק באישורים מ- F5 University שניתן להשיג ללא תשלום.

2יותר מ- 300 אלף מומחים בתחום הרשתות, היישומים ואבטחת המידע מסביב לעולם (645 ב- EMEA) השתתפו בסקר אודות נושאי אספקת יישומים הנעים החל מהענן הפרטי והציבורי ואימוץ מודלים רב-ענניים, דרך אתגרי האבטחה, אוטומציה, תזמור והעתיד של שירותי היישומים בארגון. תפקידי המשיבים נעו החל מתשתיות, דרך אבטחת מערכות מידע, פיתוח יישומים ו- DevOps ועד דרג ההנהלה.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 איריס וינשטיין


 


מאמרים נוספים מאת איריס וינשטיין
 
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist באירופה המזרח התיכון ואפריקה
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist EMEA. במסגרת תפקידו יהיה הסה אחראי על מכירת פתרון ה-Distributed Cloud, פתרון הSAAS - והסקיוריטי של F5 , בשיתוף עם אנשי מכירות ושותפים עסקיים של F5 ברוב מדינות EMEA על מנת לאתר, למצב ולמקד את פתרון הענן של F5 ללקוחות חדשים וקיימים של החברה.

חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח, חתמה על הסכם שותפות עם COMMITלשוק הישראלי
חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח , חתמה על הסכם שותפות עם COMMIT. הסכם זה יאפשר ללקוחות COMMIT להנות מפלטפורמת אבטחה המיועדת למפתחים וישמש גם את הפעילות הענפה, של זרוע הפיתוח במיקור חוץ, שלה.

שלמה יונה מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון
שלמה יונה (51), מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון. במסגרת תפקידו יוביל יונה את קבוצת המכירות ללקוחות אנטרפרייז ולארגונים מובילים בעולמות הטלקו, ההייטק והבריאות. בין היתר, ינהל יונה את צוותי המכירות בענפים אלו ויפעל להעמקת פתרונות החברה ולפיתוח שווקים חדשים, כמו גם לקידום פתרונות טכנולוגיים חדשים באזור.

אביב ששוני מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין
אביב ששוני (49, נ+4), מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין. במסגרת תפקידו ששוני יפעל להעמקת הפעילות והגדלת המכירות באזור. בנוסף, ששוני יהיה מנוי על גיבוש תכנית אסטרטגית להרחבת פעילות החברה ומערך המכירות בקפריסין ויישומה, תוך יצירת ערוצי שיווק חדשים והעמקת ערוצים קיימים, וקידום יוזמות לפיתוח שותפים מקומיים.

חברת F5 מספקת טכנולוגיה לצמצום עלויות ושיפור ביצועים באמצעות תמיכה בפרויקט טלמטריה בקוד פתוח
חברת F5 (NASDAQ: FFIV) מכריזה על המשך תמיכתה ב-OpenTelemetry של Cloud Native Computing Foundation - מסגרת קוד פתוח, המספקת כלים סטנדרטיים להפקה וייצוא של נתוני טלמטריה, המסייעים לנתח טוב יותר ביצועים ופעילות של פתרונות טכנולוגיים בסביבת מערכות המידע.

מחקר גלובלי של F5 Labs: חמישית מבקשות האימות הן זדוניות
מחקר חדש של F5 Labs חושף כי זהויות דיגיטליות הפכו לשדה קרב בזירת הסייבר, כאשר חמישית מבקשות האימות מגיעות ממערכות אוטומטיות זדוניות. דוח 2023 Identity Threat Report: The Unpatchablesניתח 320 מיליארד טרנזקציות של נתונים, המתרחשות במערכות של 159 ארגונים בין מרץ 2022 לאפריל 2023. כאשר ההתקפות אינן מיורטות, שיעור האוטומציה הממוצע, המהווה אינדיקטור להתקפות credential stuffing, עמד על 19.4%. שיעור זה ירד ביותר משני שליש, ל-6%, כאשר יורטה הפעילות הזדונית באופן יזום.

קבוצת אמן תשווק ותטמיע את פתרונות ה-ERP הענניים של Infor בישראל
קבוצת אמן חתמה על הסכם שיתוף פעולה לשיווק והטמעה של פתרונות ה-ERP הענניים של חברת Infor לארגוני תעשייה. במסגרת השותפות, קבוצת אמן תהיה אמונה על פעילות פתרונות Infor CloudSuite בישראל ותספק שירותים מקצה לקצה לארגוני תעשייה, החל משלב המכירה, דרך ביצוע פרויקטי הטמעה וכלה במתן תמיכה ושירות שוטף. ההסכם בין החברות קובע עוד כי חברת Infor תבצע לוקליזציה של הפתרונות לשפה העברית, לרגולציה ולחוקי המיסוי הישראליים.

חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית
חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית. המטה, הממוקם במגדל One Tower רוגובין אקרו במוקד העסקים השוקק של רמת גן, מתפרס על פני שלוש קומות בהיקף של 4,500 מ"ר. פרויקט הקמת המטה בוצע על ידי סתר אדריכלים.

מחקר של F5 חושף את דרגת הבשלות הדיגיטלית של ארגונים ביחס לקצב השינוי
מדד הבשלות הדיגיטלית, Digital Maturity Index1, הראשון של F5, כולל 300 תגובות מדוח State of Application Strategy Report לשנת 2023, שהוערכו על פי סט של שש יכולות טכניות2. תשתית, העברת אפליקציות, נתונים, הנדסת אמינות אתרים (SRE), נראות ואוטומציה, ואבטחה.

גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי אינטרנט המבוססת על פתרונות F5
גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי האינטרנט הישראליים, המבוססת על הפתרונות הטכנולוגיים המתקדמים של חברת F5. הפלטפורמה מאפשרת לספקי השירות להציע למשתמשים חבילות מוזלות, מהירות וביצועים גבוהים יותר. היקף פרויקט הטמעת פתרונות F5 בפלטפורמה של גילת מוערך במעל מיליון שקלים. הפלטפורמה סופקה בימים אלו למספר ספקי שירות גדולים ומובילים בישראל.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI