דף הבית מחשבים וטכנולוגיה מחשבים וטכנולגיה - אחר מחקר של Trend Micro מאשר: ארגונים מתעלמים מסיכוני אבטחת מידע של IoT ומציינים את אובדן אמון הלקוחות כתוצאה המשמעותית לכך
מחקר של Trend Micro מאשר: ארגונים מתעלמים מסיכוני אבטחת מידע של IoT ומציינים את אובדן אמון הלקוחות כתוצאה המשמעותית לכך
איריס וינשטיין 06/08/18 |  צפיות: 2990

· 52% מהארגונים שהשתתפו במחקר דיווחו על אובדן אמון של לקוחות כתוצאה הבולטת מפריצה.

· 42% ממקבלי ההחלטות במחלקות ה-IT ואבטחת מידע ציינו כי אבטחת המידע היא שיקול משמעותי באסטרטגיית IoT שלהם.

· למרות ההתגברות באיומים רק מחצית ( 53%) מהארגונים ציינו את ה-IoT כסיכון אבטחתי

Trend Micro, מובילה עולמית בפתוח פתרונות אבטחת מידע וסייבר, פרסמה מחקר בו גילתה כי ארגונים מודאגים בעיקר מאיבוד אימון לקוחותיהם במקרה של התקפת סייבר דרך התקנים אינטרנטיים ( IoT) ולמרות זאת הם נשארים לא מוכנים. המחקר שנעשה בקרב 1150 מקבלי החלטות מתחום ה-IT ואבטחת המידע בכל העולם, מצביע על סתירה בין ההשקעה במערכות IoT לבין ההשקעה במערכות ההגנה עליהן.

 

ככל שמספרם של התקנים המחוברים לאינטרנט גדל כך גדל גם הסיכון וגדלים האיומים למתקפת סייבר, כ-43% ממקבלי ההחלטות בעולם ה-IT ואבטחת המידע מציינים כי אבטחת מידע הוא שיקול משמעותי בהטמעת פרוייקטי IoT ( בגרמניה 46%).

בנוסף, 63% מהמשתתפים במחקר הסכימו כי איומי סייבר הנוגעים ל- IoT הולכים ומתגברים במהלך 12 החודשים האחרונים ( 71% באנגליה ובארה"ב) ולמרות זאת רק 53% חושבים כי התקנים מקושרים לאינטרנט מסכנים את הארגון שלהם ( למעט 75% ביפן).

עוד מראות תוצאות המחקר כי טרום הטמעת פרויקט IoT נערכות מספר בדיקות מינימלי לבדיקת סיכונים עבור מחשבי הארגון. הנשאלים ציינו כי חוו שלוש התקפות סייבר בממוצע דרך התקנים מקושרים לאינטרנט במהלך 12 החודשים האחרונים. 38% מהנשאלים שכבר הטמיעו או מתכננים להטמיע פרויקט IoT ציינו כי גייסו מומחה אבטחת מידע לטובת

התהליך, זאת בהשוואה ל-32% בפרוייקטי הטמעת Smart Factory ,31% בפרוייקטי Smart Utility ו -30% בפרוייקטי Wearables. נתונים אלו מצביעים על כך שאחוז ניכר מארגונים גלובאלים חושפים עצמם למתקפות סייבר ללא יודעין.

"IoT הוא העתיד עבור ארגונים רבים, סוגים רבים של התקנים נדרשים להתחבר לרשתות ארגוניות" אמר קווין סימזר, מנהל התפעול של Trend Micro. " בעת שחיבור IoT מיטיב עם התפעול של ארגונים, מערכות ההפעלה של התקני IoT אינם מתוכננים להטמעת טלאי אבטחה, עובדה שהופכת אותם לסיכון עבור הארגון. ההשקעה באמצעה הגנה צריכה לשקף את ההשקעה בשדרוג המערכות הארגוניותעל מנת למזער את הסיכון לפריצה למחשבי הארגון שתוביל לאימפקט משמעותי בשורת הרווח של הארגון כמו גם באמון הלקוחות".

אבטחת מידע, אחריות, מוניטין ואימפקט של הארגון

על פי ממצאי המחקר, התוצאות המשמעותיות ביותר לפריצה לארגון הן איבוד אמון הלקוחות ( 52%) ואיבוד רווחים ( 49%). למרות התחלת אכיפת תקני אבטחת המידע GDPR)) לאחרונה והגדלת המודעות לתחום, המסקנות הבאות דורגו בעלות חשיבות נמוכה:

· אמון הלקוחות 52%

· אובדן כלכלי 49%

· אובדן מידע פרטי 32%

· תפיסה על ידי הרגולטור 31%

· הפרת הוראות הרגולציה 28%

מאחר שלפריצה לארגון יש תוצאות משמעותיות בתחום התפעולי כמו השבתת הרשת הארגונית או הפרה של הרגולציה מאשרים החוקרים כי שיקולי הגנת סייבר חייבים לקבל עדיפות גבוהה יותר בכל הקשור להטמעות של טכנולוגיית IoT.

קווין סימזר, מנהל התפעול של Trend Micro מוסיף :" ההשקעה המשמעותית בטכנולוגיית IoT ברחבי העולם מעידה על היתרונות שלה עבור ארגונים. אך אם לא יוטמעו הגנה ורכיבי ניהול הגנה בתוך פתרונות IoT - ארגונים יחוו נזקים גדולים יותר מכל יתרון שיקבלו מהפתרון".

עוד מצא המחקר כי כמות גדולה של השקעות זורמת לטובת מערכות IoT , ארגונים משקיעים מעל 2.5 מיליון דולר בממוצע בכל שנה בישומי IoT. בהתחשב בזאת על ארגונים להשקיע באמצעי הגנה לא פחות על מנת לא לספוג התקפות סייבר שקשה יהיה להתאושש מהן.

אודות המחקר:

המחקר נערך על ידי Trend Micro בשיתוף עם Vanson Between במהלך אפריל ומאי 2018 וכלל 1150 מנהלי IT ומנהלי אבטחת מידע בחברות שמעסיקות מעל 500 עובדים מהמגזרים הבאים: קמעונאות, פיננסי, מדיה, בניה והמגזר הציבורי. המחקר נערך בחמש מדינות ביניהן: ארצות הברית, אנגליה, צרפת גרמניה ויפן.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 איריס וינשטיין


 


מאמרים נוספים מאת איריס וינשטיין
 
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist באירופה המזרח התיכון ואפריקה
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist EMEA. במסגרת תפקידו יהיה הסה אחראי על מכירת פתרון ה-Distributed Cloud, פתרון הSAAS - והסקיוריטי של F5 , בשיתוף עם אנשי מכירות ושותפים עסקיים של F5 ברוב מדינות EMEA על מנת לאתר, למצב ולמקד את פתרון הענן של F5 ללקוחות חדשים וקיימים של החברה.

חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח, חתמה על הסכם שותפות עם COMMITלשוק הישראלי
חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח , חתמה על הסכם שותפות עם COMMIT. הסכם זה יאפשר ללקוחות COMMIT להנות מפלטפורמת אבטחה המיועדת למפתחים וישמש גם את הפעילות הענפה, של זרוע הפיתוח במיקור חוץ, שלה.

שלמה יונה מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון
שלמה יונה (51), מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון. במסגרת תפקידו יוביל יונה את קבוצת המכירות ללקוחות אנטרפרייז ולארגונים מובילים בעולמות הטלקו, ההייטק והבריאות. בין היתר, ינהל יונה את צוותי המכירות בענפים אלו ויפעל להעמקת פתרונות החברה ולפיתוח שווקים חדשים, כמו גם לקידום פתרונות טכנולוגיים חדשים באזור.

אביב ששוני מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין
אביב ששוני (49, נ+4), מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין. במסגרת תפקידו ששוני יפעל להעמקת הפעילות והגדלת המכירות באזור. בנוסף, ששוני יהיה מנוי על גיבוש תכנית אסטרטגית להרחבת פעילות החברה ומערך המכירות בקפריסין ויישומה, תוך יצירת ערוצי שיווק חדשים והעמקת ערוצים קיימים, וקידום יוזמות לפיתוח שותפים מקומיים.

חברת F5 מספקת טכנולוגיה לצמצום עלויות ושיפור ביצועים באמצעות תמיכה בפרויקט טלמטריה בקוד פתוח
חברת F5 (NASDAQ: FFIV) מכריזה על המשך תמיכתה ב-OpenTelemetry של Cloud Native Computing Foundation - מסגרת קוד פתוח, המספקת כלים סטנדרטיים להפקה וייצוא של נתוני טלמטריה, המסייעים לנתח טוב יותר ביצועים ופעילות של פתרונות טכנולוגיים בסביבת מערכות המידע.

מחקר גלובלי של F5 Labs: חמישית מבקשות האימות הן זדוניות
מחקר חדש של F5 Labs חושף כי זהויות דיגיטליות הפכו לשדה קרב בזירת הסייבר, כאשר חמישית מבקשות האימות מגיעות ממערכות אוטומטיות זדוניות. דוח 2023 Identity Threat Report: The Unpatchablesניתח 320 מיליארד טרנזקציות של נתונים, המתרחשות במערכות של 159 ארגונים בין מרץ 2022 לאפריל 2023. כאשר ההתקפות אינן מיורטות, שיעור האוטומציה הממוצע, המהווה אינדיקטור להתקפות credential stuffing, עמד על 19.4%. שיעור זה ירד ביותר משני שליש, ל-6%, כאשר יורטה הפעילות הזדונית באופן יזום.

קבוצת אמן תשווק ותטמיע את פתרונות ה-ERP הענניים של Infor בישראל
קבוצת אמן חתמה על הסכם שיתוף פעולה לשיווק והטמעה של פתרונות ה-ERP הענניים של חברת Infor לארגוני תעשייה. במסגרת השותפות, קבוצת אמן תהיה אמונה על פעילות פתרונות Infor CloudSuite בישראל ותספק שירותים מקצה לקצה לארגוני תעשייה, החל משלב המכירה, דרך ביצוע פרויקטי הטמעה וכלה במתן תמיכה ושירות שוטף. ההסכם בין החברות קובע עוד כי חברת Infor תבצע לוקליזציה של הפתרונות לשפה העברית, לרגולציה ולחוקי המיסוי הישראליים.

חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית
חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית. המטה, הממוקם במגדל One Tower רוגובין אקרו במוקד העסקים השוקק של רמת גן, מתפרס על פני שלוש קומות בהיקף של 4,500 מ"ר. פרויקט הקמת המטה בוצע על ידי סתר אדריכלים.

מחקר של F5 חושף את דרגת הבשלות הדיגיטלית של ארגונים ביחס לקצב השינוי
מדד הבשלות הדיגיטלית, Digital Maturity Index1, הראשון של F5, כולל 300 תגובות מדוח State of Application Strategy Report לשנת 2023, שהוערכו על פי סט של שש יכולות טכניות2. תשתית, העברת אפליקציות, נתונים, הנדסת אמינות אתרים (SRE), נראות ואוטומציה, ואבטחה.

גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי אינטרנט המבוססת על פתרונות F5
גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי האינטרנט הישראליים, המבוססת על הפתרונות הטכנולוגיים המתקדמים של חברת F5. הפלטפורמה מאפשרת לספקי השירות להציע למשתמשים חבילות מוזלות, מהירות וביצועים גבוהים יותר. היקף פרויקט הטמעת פתרונות F5 בפלטפורמה של גילת מוערך במעל מיליון שקלים. הפלטפורמה סופקה בימים אלו למספר ספקי שירות גדולים ומובילים בישראל.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI