דף הבית מחשבים וטכנולוגיה מחשבים וטכנולגיה - אחר דוח חדש חושף תחזיות לגבי עתיד המודל ה- Multi Cloud ב- EMEA
דוח חדש חושף תחזיות לגבי עתיד המודל ה- Multi Cloud ב- EMEA
איריס וינשטיין 10/10/18 |  צפיות: 3848

 

***

עיקרי הממצאים:

· כ- 81% מהארגונים הגלובליים כבר אמצו אסטרטגית multi-cloud.

· ארגונים המעכבים אימוץ מודל multi-cloud יהפכו ללא-רלוונטיים במידה הולכת וגוברת.

· טכנולוגיות AI ולמידת מכונה יהיו בסיסיות בכל ארגון לקבלת אוטומציה ברמה גבוהה.

· תקנות ה- GDPR, מקיפות ככל שיהיו, אינן מספיקות בטווח הארוך - דרוש סטנדרט גלובלי להגנה על מידע בתוך חמש שנים.

***

כ- 81% מהארגונים הגלובליים כבר אמצו אסטרטגית multi-cloud (מחשוב רב-ענני), כך עולה מדוח שפורסם בימים אלו על ידי F5 Networks (NASDAQ: FFIV) (1). הדוח, ראשון מסוגו באזור EMEA, בשם Future of Multi-cloud (עתיד המחשוב הרב-ענני – FOMC), מתחקה אחר מגמות מהפכניות וממפה את שיטות העבודה שיש להתאים למגמות אלו בחמש השנים הקרובות.

הדוח התבצע בחסות F5 על ידי Foresight Factory בהסתמך על בנק של יותר מ- 100 מגמות וכן על מחקר מקורי שבוצע ב- 25 שווקים אזוריים שונים.

דוח ה- FOMC מתפרסם בעת של שינויים משמעותיים בעולם הענן, כפי שמסביר וינסנט לברן, סגן נשיא למחקר ב- F5 Networks, "דוח ה- Future of the Multi-Cloud מספק חזון ייחודי לגבי הדרך שבה צריכים לצעוד ארגונים על מנת לנווט בעולם ההופך יותר ויותר מורכב וממוקד ענן. הסיכונים גבוהים יותר מבעבר ועסקים שמתעלמים מהכוח של ה- multi-cloud כיום ייאבקו באופן משמעותי בחמש השנים הקרובות".

שושי ליבוביץ מנהלת הפעילות של F5 בישראל, יוון וקפריסין מוסיפה כי "בישראל קיימת מודעות גבוהה לנושא ה- multi-cloud. ארגונים מעוניינים להטמיע יישומים בתשתית multi-cloud באופן מהיר ויעיל ולשלב בתוך כך אבטחת מידע וזמינות מוקדם בתהליך ההטמעה והעליה לאוויר של היישום. ארגונים ישראליים מאמצים באופן גובר פתרונות ושיטות עבודה שיאפשרו להם אוטומציה וייעול תהליכים אל מול השינויים המתחוללים, הן בשוק המקומי והן בשוק הגלובלי".

F5 מפרסמת את נתוני המחקר בזמן בו Cisco Global Cloud Index מעריך כי 94% מעומסי העבודה והמחשוב יעובדו על ידי מרכזי ענן עד 2021 (2). סטרימינג של וידאו ורשתות חברתיות יהיו התורמים העיקריים לעליה המתמשכת. משתמשי נטפליקס לבדם צרכו יותר ממיליארד שעות של וידאו לשבוע ב- 2017 (3).

"מודל ה- multi-cloud הוא גורם מהפכני, הן לעסקים והן לצרכנים. הוא יסלול את הדרך לחדשנות חסרת תקדים ויביא את צוותי הארכיטקטים, ה- Dev-Ops, ה- Net-Ops וה- Sec-Ops ליזום ולפתח שירותים מהפכניים שתשתית מסורתית פשוט לא יכולה לספק. התוצאה לחמש השנים הקרובות היא בהירה ומלאת פוטנציאל" אמר ג'וש מקביין, מנהל חברת הייעוץ, Foresight Factory.

דוח ה- FOMC מתייחס לחמישה אספקטים:

· עידן חדש של חדשנות עסקית - הקונצנזוס בקרב המומחים המשתתפים בדוח ה- FOMC הינו שארגונים המעכבים אימוץ מודל multi-cloud יהפכו ללא-רלוונטיים במידה הולכת וגוברת. על פי הדוח, בשנים הקרובות הוצאות למפרע יהפכו לחשובות פחות ככל שספקי הענן ימשיכו להציג מקרי בוחן משכנעים. טכנולוגיות דוגמת AI (בינה מלאכותית) ולמידת מכונה יהיו בסיסיות על מנת להניע לרמה גבוהה יותר של אוטומציה ולהעלים מכשולים בדרך ל- multi-cloud.

· הנעה לגמישות, יעילות וחסכון חסרי תקדים – ההשכלה של הארגון בתחום הענן הופכת לתנאי מקדים מבחינה תפעולית ככל שההתקדמות הטכנולוגית מואצת ב- EMEA. עם אסטרטגית multi-cloud, ארגונים יכולים להקצות עומסי עבודה לעננים ציבוריים שמתאימים באופן הטוב ביותר למשימות ספציפיות, כולל מהירות, גמישות ואבטחת מידע. אם רותמים אותו בחוכמה ועם מחשבה תחילה, ההזדמנויות הנרחבות שמאפשר מודל ה- multi-cloud יתרמו לשורת הרווח וישיגו את אמון הלקוחות דרך שרות מצוין.

· לגשר על פערי המיומנות – דוח ה- FOMC חושף כיצד כוח עבודה זמין עדיין משתרך אחרי הפיתוח הטכנולוגי ודרישות העסקים. החזקת מידע סגור וחוסר שיתוף פעולה בתוך העסק יכולים להחמיר חששות ודאגה מפני ה- multi-cloud.

· הגנה על העתיד ובניית אמון – אזורי הפגיעה של התקפות הסייבר מתרחבים בקצב מסחרר, כאשר גם פושעי הסייבר וגם הכלים שלהם הופכים מתוחכמים והרסניים באופן גובר והולך. בו זמנית, המהירות של ארכיטקטורות ה- multi-cloud, אם אינן מנוהלות כראוי, יכולה להוביל לגיבוב יישומים ולעליה במורכבות אבטחת המידע.

הדוח מדגיש את החשיבות שביכולת לפתח ולפרוס במהירות יישומים ושירותים ברי גידול בכל פלטפורמה, בכל מקום ובכל זמן. יישום סביבת אבטחת מידע אינטגרלית ופתרונות ענן מותאמים לעתיד, יסייע לבנות שירותי IT מקצה לקצה שמספקים קונטקסט, שליטה ונראות רבים יותר בנוף האיומים.

· התמודדות עם ציות לרגולציות – הדוח קובע כי תקנות ה- GDPR, מקיפות ככל שיהיו, אינן מספיקות בטווח הארוך וכי דרוש סטנדרט גלובלי להגנה על מידע בתוך חמש שנים. המורכבות ברגולציה חוצת גבולות בעולם הדיגיטלי הינה אחד האתגרים הגדולים ביותר שעמם ממשלים צריכים להתמודד סביב העולם. יש צורך בשיתוף פעולה מידי בין עסקים לממשל. בינתיים, עסקים חייבים לציית לרגולציות עם החקיקה הקיימת, שהופכת מורכבת אף יותר עם הגידול בהשפעה של מחשוב הענן.

"בסופו של דבר, הצרכנים והלקוחות של היום הם בעלי מודעות טכנולוגית גבוהה והם ירצו להיות בקשר רק עם ארגונים אמינים שמחזיקים במידע שלהם. קיימת כעת הזדמנות גדולה לבידול עם best practice ואספקת שירותים, במיוחד בקונטקסט של הפוטנציאל של ה- multi-cloud" אמר מקביין.

 

###

 

(1) RightScale 2018 State of the Cloud Report, as cited in the FOMC report

(2) Cisco Global Cloud Index, as cited in the FOMC report

(3) Netflix usage statistics, as cited in the FOMC report


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 איריס וינשטיין


 


מאמרים נוספים מאת איריס וינשטיין
 
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist באירופה המזרח התיכון ואפריקה
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist EMEA. במסגרת תפקידו יהיה הסה אחראי על מכירת פתרון ה-Distributed Cloud, פתרון הSAAS - והסקיוריטי של F5 , בשיתוף עם אנשי מכירות ושותפים עסקיים של F5 ברוב מדינות EMEA על מנת לאתר, למצב ולמקד את פתרון הענן של F5 ללקוחות חדשים וקיימים של החברה.

חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח, חתמה על הסכם שותפות עם COMMITלשוק הישראלי
חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח , חתמה על הסכם שותפות עם COMMIT. הסכם זה יאפשר ללקוחות COMMIT להנות מפלטפורמת אבטחה המיועדת למפתחים וישמש גם את הפעילות הענפה, של זרוע הפיתוח במיקור חוץ, שלה.

שלמה יונה מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון
שלמה יונה (51), מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון. במסגרת תפקידו יוביל יונה את קבוצת המכירות ללקוחות אנטרפרייז ולארגונים מובילים בעולמות הטלקו, ההייטק והבריאות. בין היתר, ינהל יונה את צוותי המכירות בענפים אלו ויפעל להעמקת פתרונות החברה ולפיתוח שווקים חדשים, כמו גם לקידום פתרונות טכנולוגיים חדשים באזור.

אביב ששוני מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין
אביב ששוני (49, נ+4), מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין. במסגרת תפקידו ששוני יפעל להעמקת הפעילות והגדלת המכירות באזור. בנוסף, ששוני יהיה מנוי על גיבוש תכנית אסטרטגית להרחבת פעילות החברה ומערך המכירות בקפריסין ויישומה, תוך יצירת ערוצי שיווק חדשים והעמקת ערוצים קיימים, וקידום יוזמות לפיתוח שותפים מקומיים.

חברת F5 מספקת טכנולוגיה לצמצום עלויות ושיפור ביצועים באמצעות תמיכה בפרויקט טלמטריה בקוד פתוח
חברת F5 (NASDAQ: FFIV) מכריזה על המשך תמיכתה ב-OpenTelemetry של Cloud Native Computing Foundation - מסגרת קוד פתוח, המספקת כלים סטנדרטיים להפקה וייצוא של נתוני טלמטריה, המסייעים לנתח טוב יותר ביצועים ופעילות של פתרונות טכנולוגיים בסביבת מערכות המידע.

מחקר גלובלי של F5 Labs: חמישית מבקשות האימות הן זדוניות
מחקר חדש של F5 Labs חושף כי זהויות דיגיטליות הפכו לשדה קרב בזירת הסייבר, כאשר חמישית מבקשות האימות מגיעות ממערכות אוטומטיות זדוניות. דוח 2023 Identity Threat Report: The Unpatchablesניתח 320 מיליארד טרנזקציות של נתונים, המתרחשות במערכות של 159 ארגונים בין מרץ 2022 לאפריל 2023. כאשר ההתקפות אינן מיורטות, שיעור האוטומציה הממוצע, המהווה אינדיקטור להתקפות credential stuffing, עמד על 19.4%. שיעור זה ירד ביותר משני שליש, ל-6%, כאשר יורטה הפעילות הזדונית באופן יזום.

קבוצת אמן תשווק ותטמיע את פתרונות ה-ERP הענניים של Infor בישראל
קבוצת אמן חתמה על הסכם שיתוף פעולה לשיווק והטמעה של פתרונות ה-ERP הענניים של חברת Infor לארגוני תעשייה. במסגרת השותפות, קבוצת אמן תהיה אמונה על פעילות פתרונות Infor CloudSuite בישראל ותספק שירותים מקצה לקצה לארגוני תעשייה, החל משלב המכירה, דרך ביצוע פרויקטי הטמעה וכלה במתן תמיכה ושירות שוטף. ההסכם בין החברות קובע עוד כי חברת Infor תבצע לוקליזציה של הפתרונות לשפה העברית, לרגולציה ולחוקי המיסוי הישראליים.

חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית
חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית. המטה, הממוקם במגדל One Tower רוגובין אקרו במוקד העסקים השוקק של רמת גן, מתפרס על פני שלוש קומות בהיקף של 4,500 מ"ר. פרויקט הקמת המטה בוצע על ידי סתר אדריכלים.

מחקר של F5 חושף את דרגת הבשלות הדיגיטלית של ארגונים ביחס לקצב השינוי
מדד הבשלות הדיגיטלית, Digital Maturity Index1, הראשון של F5, כולל 300 תגובות מדוח State of Application Strategy Report לשנת 2023, שהוערכו על פי סט של שש יכולות טכניות2. תשתית, העברת אפליקציות, נתונים, הנדסת אמינות אתרים (SRE), נראות ואוטומציה, ואבטחה.

גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי אינטרנט המבוססת על פתרונות F5
גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי האינטרנט הישראליים, המבוססת על הפתרונות הטכנולוגיים המתקדמים של חברת F5. הפלטפורמה מאפשרת לספקי השירות להציע למשתמשים חבילות מוזלות, מהירות וביצועים גבוהים יותר. היקף פרויקט הטמעת פתרונות F5 בפלטפורמה של גילת מוערך במעל מיליון שקלים. הפלטפורמה סופקה בימים אלו למספר ספקי שירות גדולים ומובילים בישראל.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI