דף הבית מחשבים וטכנולוגיה מחשבים וטכנולגיה - אחר מחקר F5: ענף השירותים הפיננסיים עובר למודל רב ענני ככל שהטרנספורמציה הדיגיטלית מואצת
מחקר F5: ענף השירותים הפיננסיים עובר למודל רב ענני ככל שהטרנספורמציה הדיגיטלית מואצת
איריס וינשטיין 08/09/20 |  צפיות: 2586

דוח מצב שירותי היישומים של F5 מגלה כי 87% מארגוני השירותים הפיננסיים שנסקרו מפעילים סביבות רב ענניות

מחקר גלובלי1 מ- F5 מגלה כי ענף השירותים הפיננסיים מאיץ את המעבר שלו לענן, ככל שהוא דוחף קדימה עם מהלכי הטרנספורמציה הדיגיטלית.

על פי דוח מצב שירותי היישומים (State of Application Report – SOAS) לשנת 2020, 60% מהארגונים שנסקרו בתעשייה, מאמינים כי פלטפורמות הענן הציבוריות יהיו חשובות מבחינה אסטרטגית בשנתיים עד חמש השנים הקרובות, זאת בהשוואה ל-49% שסברו כך בשנת 2019.

ממצאים אלו מציבים את אימוץ הענן הציבורי כעדיפות האסטרטגית הגבוהה ביותר בתעשייה. זאת ועוד, 84% מארגוני השירותים הפיננסיים מצהירים כי הם נמצאים בעיצומה של תוכנית טרנספורמציה דיגיטלית, ושלושת רבעים מהם אומרים שהמניע העיקרי שלהם הוא להגדיל את מהירות הטמעת המוצר או השירותים החדשים שלהם.

"הרעיון כי יישומי שירותים פיננסיים הם האיטיים ביותר במעבר לענן, הופרכה גלובלית באופן ברור" אמר בתגובה איתי אמויאל, מנהל המגזר הפיננסי ישראל, יון וקפריסין ב- F5. "במקום זאת אנו רואים כי בכל העולם הענף עובר לאימוץ מודל רב ענני, כאשר ארגונים מבקשים להגדיל את קצב השינוי הדיגיטלי שלהם ולפרוס במהירות רבה יותר את היישומים שיספקו חווית לקוח באיכות גבוהה. גם בישראל, ארגוני שירותים פיננסיים, העומדים בפני תחרות גוברת, החלו פונים לענן כדי לענות על צרכיהם של לקוחות שמצפים כעת לשירות מהיר וחלק".

במבט קדימה

התעשייה מתכננת להטמיע שירותי יישומים שיתמכו באימוץ רב יותר של טכנולוגיות ענן ציבורי וארכיטקטורות מודרניות (ענן או קונטיינרים). 42% מצפים להטמיע SDN gateways או SDN WAN בשנת 2020 (עלייה מ-34% בשנת 2019) ואילו 39% יטמיעוAPI gateways (עלייה מ-27%) ו -35% Ingress control(עלייה מ-21%).

זאת ועוד, 46% מהנשאלים בשירותים פיננסיים זיהו את ה- SDN כמגמה חשובה אסטרטגית עבורם ב-2-5 השנים הבאות, לעומת 42% בשנה שעברה.

1 הדו"ח משקף מחקר בקרב כמעט 2,600 משיבים ברחבי העולם (488 בשירותים פיננסיים) במגוון תעשיות, סדרי גודל של ארגונים ותפקידים. המשתתפים נשאלו על האתגרים וההזדמנויות שהוצגו בתהליך המתמשך של טרנספורמציה דיגיטלית. התגובות שלהם מספקות מבט ייחודי למגמות המעצבות את נוף היישומים - וכיצד ארגונים ברחבי העולם משתנים כדי לעמוד בדרישות המשתנות תדיר של הכלכלה הדיגיטלית.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 איריס וינשטיין


 


מאמרים נוספים מאת איריס וינשטיין
 
חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית
חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית. המטה, הממוקם במגדל One Tower רוגובין אקרו במוקד העסקים השוקק של רמת גן, מתפרס על פני שלוש קומות בהיקף של 4,500 מ"ר. פרויקט הקמת המטה בוצע על ידי סתר אדריכלים.

מחקר של F5 חושף את דרגת הבשלות הדיגיטלית של ארגונים ביחס לקצב השינוי
מדד הבשלות הדיגיטלית, Digital Maturity Index1, הראשון של F5, כולל 300 תגובות מדוח State of Application Strategy Report לשנת 2023, שהוערכו על פי סט של שש יכולות טכניות2. תשתית, העברת אפליקציות, נתונים, הנדסת אמינות אתרים (SRE), נראות ואוטומציה, ואבטחה.

גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי אינטרנט המבוססת על פתרונות F5
גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי האינטרנט הישראליים, המבוססת על הפתרונות הטכנולוגיים המתקדמים של חברת F5. הפלטפורמה מאפשרת לספקי השירות להציע למשתמשים חבילות מוזלות, מהירות וביצועים גבוהים יותר. היקף פרויקט הטמעת פתרונות F5 בפלטפורמה של גילת מוערך במעל מיליון שקלים. הפלטפורמה סופקה בימים אלו למספר ספקי שירות גדולים ומובילים בישראל.

דוח F5: מהירות התגובה היא מניע משמעותי בבחירה באבטחת מידע כשירות, Zero Trust ואימוץ טכנולוגיית בינה מלאכותית
ארגונים גלובליים מאמצים יותר ויותר פתרונות Security-as-a-A-Service (SECaaS) תוך האצת השימוש ב-Zero Trust ואימוץ מודלים של בינה מלאכותית, כך על פי דוח F5 2023 State of Application Strategy Report (SOAS). מהדוח עולה כי 42% מהמשיבים טוענים ש"מהירות צמצום האיומים" היא הסיבה העיקרית לפנייה לשירותי SECaaS, הכוללים מינוף מודלים המסופקים בענן למיקור חוץ של שירותי אבטחת סייבר.

ארן אראל, מנהל הפעילות של F5 בישראל, יוון וקפריסין, מונה גם למנהל הפעילות באזור ספרד ופורטוגל
ארן אראל, מנהל הפעילות של F5 בישראל, יוון וקפריסין, קודם וינהל גם טריטוריות משמעותיות בדרום אירופה, הכוללות את ספרד ופורטוגל. המינוי הוא על רקע ההצלחה של אראל בהרחבת הפעילות והגדלת נתח השוק של החברה באזור ישראל, יוון וקפריסין. במסגרת תפקידו יהיה אראל אחראי על פיתוח יוזמות אסטרטגיות להעמקת הפעילות, ופיתוח השווקים באזור המורחב. בנוסף, אראל יהיה מנוי על הרחבת רשת השותפים של החברה באזור, ופיתוח שיתופי פעולה אסטרטגיים. אראל יוביל גם את מערך השיווק וההסברה של החברה באזור זה.

חברת F5 ממנה את רן כהן למנהל שותפים בישראל, יוון וקפריסין
חברת F5, המתמחה בשירותי יישומים ואבטחת מידע בסביבה רב-עננית, ממנה את רן כהן (48) למנהל שותפים בישראל, יוון וקפריסין. במסגרת תפקידו כהן יפעל לפיתוח השווקים והרחבתם באמצעות שותפים, מפיצים והשותפויות האסטרטגיות של החברה. בנוסף, כהן יהיה אחראי על פיתוח אסטרטגיות ערוצי ההפצה וכן על ניהול שיתופי הפעולה עם ספקי הענן השונים.

חברת F5 משיקה יכולות אבטחה מבוססות AI להגנה על שירותים דיגיטליים
חברת F5 (NASDAQ: FFIV) משיקה יכולות אבטחה חדשות המעניקות לארגונים הגנה ושליטה מקיפות לאפליקציות וממשקי API בסביבות מבוזרות, הכוללות את הדטה סנטר המקומי, הענן והEdge-. מדובר ביכולות למידת מכונה חדשות המספקות גילוי אוטומטי מתקדם של נקודות קצה בממשקי API (API Endpoint Discovery), זיהוי אנומליות, איסוף טלמטריה מקיפה וניתוח התנהגותי.

חברת Netskope הוכרזה כמובילה עולמית ב- Gartner® Magic Quadrant™ for Security Service Edge לשנת 2023
חברת Netskope, הוכרזה כמובילה עולמית בתחום Secure Access Service Edge (SASE). החברה השיגה את הציון הגבוה ביותר בין שני הפתרונות המובילים שצוינו בכל מקרי השימוש שזוהו בדוח Gartner Critical Capabilities for Security Service Edge (SSE) לשנת 2023. בנוסף, Netskope היא הספקית היחידה שהוכרזה כמנהיגה ב-2023 Gartner Magic Quadrant™ for Security Service Edge ששוחרר לאחרונה, שדורגה גם בין שלושת הספקים בעלי הניקוד הגבוה ביותר עבור כל ארבעת מקרי השימוש ליכולות הקריטיות עבור SSE ב-.2023

פתרונות ה-Multi-cloud של F5 מגדילים את השליטה על אפליקציות מבוזרות ומאיצים את הנגשתן
חברת F5 (NASDAQ: FFIV) משיקה יכולות רשת בסביבה רב עננית (multi-cloud networking - MCN) המיועדות להרחבה פשוטה של שירותי אפליקציות ואבטחה בענן ציבורי אחד או יותר, בארכיטקטורות היברידיות, בסביבות Kubernetes ובאתרי קצה שונים. היכולות החדשות מאפשרות לארגונים קישור מאובטח בין אתרים בתוך ספק שירותי ענן אחד או בין ספקי ענן שונים, כמו גם קישור ואבטחה של שירותי אפליקציה מבוזרים, וכתוצאה מכך מספקים זמינות מעולה למשתמשים.

דוח F5: מעל חמישית מהאפליקציות הארגוניות מתארחות בשש סביבות שונות
סביבות היברידיות כאן כדי להישאר, כך עולה מהדוח הגלובלי F5 2023 State of Application Strategy Report (SOAS)1 השנתי של חברת F5. מקבלי החלטות בתחום מערכות המידע, שהשתתפו בסקר, מציינים שמעל חמישית מהאפליקציות הארגוניות מתארחות בשש סביבות שונות, דבר שמעלה אתגרי אבטחת מידע ותפעול, כמו גם את הביקוש לפתרונות תשתית אפליקטיבית לסביבות מרובות עננים.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI