דף הבית מחשבים וטכנולוגיה אבטחת מידע דו"ח מחקר איומים מ-Threat Labs Netskope: מספר יישומי ענן הנגועים בתוכנות זדוניות הוכפל כמעט פי שלושה בשנת 2022
דו"ח מחקר איומים מ-Threat Labs Netskope: מספר יישומי ענן הנגועים בתוכנות זדוניות הוכפל כמעט פי שלושה בשנת 2022
איריס וינשטיין 23/01/23 |  צפיות: 2514

· 401 אפליקציות ענן נמצאו כנגועות בתוכנות זדוניות

· Microsoft OneDrive סיפקה 30% מכל ההורדות של תוכנות זדוניות בענן

Netskope, מובילה בתחום Secure Access Service Edge (SASE), חשפה מחקר חדש המראה כי 401 יישומי ענן שונים היו נגועות בתוכנות זדוניות בשנת 2022, כמעט פי שלושה מהכמות שנראתה בשנה הקודמת. חוקרי Netskope מצאו גם ש-30% מכל הורדות תוכנות זדוניות בענן בשנת 2022 מקורן ב-Microsoft OneDrive.

אפליקציות ענן נמצאות בשימוש נרחב על ידי עסקים, עובדה ידועה היטב לתוקפים, הרואים באפליקציות אלו בית אידיאלי לאירוח תוכנות זדוניות וגרימת נזק. דו"ח האיומים של Netskope Threat Labs בוחן כיצד מגמות אבטחת ענן אלו משתנות ומייעץ לארגונים כיצד לשפר את עמדת האבטחה שלהם בהתבסס על שינויים אלו.

השינוי המשמעותי ביותר בשימוש ביישומי ענן בשנת 2022, בהשוואה ל-2021, היה העלייה הניכרת באחוז המשתמשים שמעלים תוכן לענן. על פי נתוני Netskope, למעלה מ-25% מהמשתמשים ברחבי העולם העלו מסמכים מדי יום ל-Microsoft OneDrive, בעוד ש-7% עשו זאת עבור Google Gmail ו-5% עבור Microsoft Sharepoint. העלייה הדרסטית במשתמשי ענן פעילים במספר שיא של יישומי ענן הובילה לעלייה ניכרת בהורדות של תוכנות זדוניות בענן בשנת 2022 ביחס ל-2021, לאחר שב- 2021 נותרה קרובה לשפל בהשוואה ל-2020.

המתאם בין העלאות והורדות בין האפליקציות הפופולריות ביותר אינו מקרי. כמעט שליש מכל ההורדות של תוכנות זדוניות בענן מקורן ב-Microsoft OneDrive, כאשר Weebly ו-GitHub מגיעים למקומות הקרובים ביותר מבין אפליקציות הענן עם 8.6% ו-7.6%, בהתאמה.

"התוקפים מנצלים יותר ויותר אפליקציות ענן קריטיות לעסק כדי לחדור לארגונים על ידי עקיפת בקרות אבטחה לא נאותות", אמר ריי קנזנסי, מנהל מחקר איומים, במעבדות האיומים של Netskope. "זו הסיבה שארגונים חייבים לסרוק את כל תעבורת HTTP ו-HTTPS, כולל תעבורה עבור אפליקציות ענן פופולריות."

עלייה בהעלאות לאפליקציות ענן פירושה עלייה בהורדות יישומים נגועים בתוכנות זדוניות.

תוכנה זדונית המועברת בענן נפוצה יותר ויותר מאשר תוכנה זדונית המועברת באינטרנט

תעשיות ואזורים גיאוגרפים

תעשיות הגדילו את הסתמכותן על יישומי ענן ותשתיות ענן כדי לתמוך בפעילות עסקית במהלך השנים האחרונות - מגמה שהואצה עוד יותר על ידי מגפת ה-COVID-19 ומעבר עולמי לעבודה היברידית. כתוצאה מכך, תוכנות זדוניות המועברות בענן אחראיות כעת לאחוז גבוה בהרבה מכל אספקת תוכנות זדוניות מאי פעם, במיוחד באזורים גיאוגרפיים ותעשיות מסוימות.

בשנת 2022, מספר אזורים גיאוגרפיים הראו עלייה משמעותית באחוז הכולל של תוכנות זדוניות בענן בהשוואה לשנת 2021:

אוסטרליה (50% ב-2022 לעומת 40% ב-2021)

אירופה (42% ב-2022 לעומת 31% ב-2021)

אפריקה (42% ב-2022 לעומת 35% ב-2021)

אסיה (45% ב-2022 בהשוואה ל-39% ב-2021)

בתעשיות מסוימות, תוכנות זדוניות המועברות בענן הפכו לשולטות יותר בעולם, במיוחד:

טלקום (81% ב-2022 בהשוואה ל-59% ב-2021)

ייצור (36% ב-2022 לעומת 17% ב-2021)

קמעונאות (57% ב-2022 לעומת 47% ב-2021)

שירותי בריאות (54% ב-2022 בהשוואה ל-39% ב-2021)

מוכנות סייבר: כוח העבודה המרוחק כאן כדי להישאר

חברות ביצעו התאמות ניכרות כדי לאפשר למקומות עבודה מרוחקים והיברידיים לפרוח. בעוד שחלק מהתעשיות ביקשו להחזיר עובדים למשרד על בסיס תכוף יותר בשנת 2022, נראה כי אפשרויות העבודה מרחוק נשארות ברובן במקום. לפי נתוני Netskope, פיזור המשתמשים - היחס בין מספר המשתמשים בפלטפורמת Netskope למספר מיקומי הרשת שמהם נובעת התעבורה של אותם משתמשים - הוא 66%, אותו אחוז שהיה בתחילת המגיפה.

דינמיקת עבודה מרחוק והיברידית ממשיכה להציב אתגרי אבטחת סייבר מרובים, כולל כיצד לספק למשתמשים גישה מאובטחת למשאבי החברה הדרושים להם כדי לבצע את עבודתם וכיצד לספק למשתמשים גישה לאינטרנט בצורה מדרגית ומאובטחת.

Netskope ממליצה לארגונים לנקוט בפעולות הבאות כדי למנוע סיכון מוגבר לאירועי אבטחה הנובעים מתוכנות זדוניות המועברות בענן ובאינטרנט:

· אכיפת בקרות מדיניות מפורטות כדי להגביל את זרימת הנתונים, כולל זרימה אל ומאפליקציות, בין החברה לבין משתמשים, אל ומאת האינטרנט, תוך התאמת המדיניות על סמך מכשיר, מיקום וסיכון.

· פריסת הגנת איומים מובנית רב-שכבתית עבור כל תעבורת הענן והאינטרנט כדי לחסום תקשורת תוכנות זדוניות נכנסות ותוכנות זדוניות יוצאות.

· הטמעת אימות מרובה גורמים עבור אפליקציות ארגוניות לא מנוהלות.

קבלו את דוח הענן והאיומים המלא של Netskope: סקירת שנת 2022 כאן. https://www.netskope.com/netskope-threat-labs

למידע נוסף על איומים התומכים בענן והממצאים האחרונים שלנו ממעבדות האיומים של Netskope, בקר במרכז המחקר של Netskope.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 איריס וינשטיין


 


מאמרים נוספים מאת איריס וינשטיין
 
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist באירופה המזרח התיכון ואפריקה
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist EMEA. במסגרת תפקידו יהיה הסה אחראי על מכירת פתרון ה-Distributed Cloud, פתרון הSAAS - והסקיוריטי של F5 , בשיתוף עם אנשי מכירות ושותפים עסקיים של F5 ברוב מדינות EMEA על מנת לאתר, למצב ולמקד את פתרון הענן של F5 ללקוחות חדשים וקיימים של החברה.

חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח, חתמה על הסכם שותפות עם COMMITלשוק הישראלי
חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח , חתמה על הסכם שותפות עם COMMIT. הסכם זה יאפשר ללקוחות COMMIT להנות מפלטפורמת אבטחה המיועדת למפתחים וישמש גם את הפעילות הענפה, של זרוע הפיתוח במיקור חוץ, שלה.

שלמה יונה מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון
שלמה יונה (51), מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון. במסגרת תפקידו יוביל יונה את קבוצת המכירות ללקוחות אנטרפרייז ולארגונים מובילים בעולמות הטלקו, ההייטק והבריאות. בין היתר, ינהל יונה את צוותי המכירות בענפים אלו ויפעל להעמקת פתרונות החברה ולפיתוח שווקים חדשים, כמו גם לקידום פתרונות טכנולוגיים חדשים באזור.

אביב ששוני מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין
אביב ששוני (49, נ+4), מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין. במסגרת תפקידו ששוני יפעל להעמקת הפעילות והגדלת המכירות באזור. בנוסף, ששוני יהיה מנוי על גיבוש תכנית אסטרטגית להרחבת פעילות החברה ומערך המכירות בקפריסין ויישומה, תוך יצירת ערוצי שיווק חדשים והעמקת ערוצים קיימים, וקידום יוזמות לפיתוח שותפים מקומיים.

חברת F5 מספקת טכנולוגיה לצמצום עלויות ושיפור ביצועים באמצעות תמיכה בפרויקט טלמטריה בקוד פתוח
חברת F5 (NASDAQ: FFIV) מכריזה על המשך תמיכתה ב-OpenTelemetry של Cloud Native Computing Foundation - מסגרת קוד פתוח, המספקת כלים סטנדרטיים להפקה וייצוא של נתוני טלמטריה, המסייעים לנתח טוב יותר ביצועים ופעילות של פתרונות טכנולוגיים בסביבת מערכות המידע.

מחקר גלובלי של F5 Labs: חמישית מבקשות האימות הן זדוניות
מחקר חדש של F5 Labs חושף כי זהויות דיגיטליות הפכו לשדה קרב בזירת הסייבר, כאשר חמישית מבקשות האימות מגיעות ממערכות אוטומטיות זדוניות. דוח 2023 Identity Threat Report: The Unpatchablesניתח 320 מיליארד טרנזקציות של נתונים, המתרחשות במערכות של 159 ארגונים בין מרץ 2022 לאפריל 2023. כאשר ההתקפות אינן מיורטות, שיעור האוטומציה הממוצע, המהווה אינדיקטור להתקפות credential stuffing, עמד על 19.4%. שיעור זה ירד ביותר משני שליש, ל-6%, כאשר יורטה הפעילות הזדונית באופן יזום.

קבוצת אמן תשווק ותטמיע את פתרונות ה-ERP הענניים של Infor בישראל
קבוצת אמן חתמה על הסכם שיתוף פעולה לשיווק והטמעה של פתרונות ה-ERP הענניים של חברת Infor לארגוני תעשייה. במסגרת השותפות, קבוצת אמן תהיה אמונה על פעילות פתרונות Infor CloudSuite בישראל ותספק שירותים מקצה לקצה לארגוני תעשייה, החל משלב המכירה, דרך ביצוע פרויקטי הטמעה וכלה במתן תמיכה ושירות שוטף. ההסכם בין החברות קובע עוד כי חברת Infor תבצע לוקליזציה של הפתרונות לשפה העברית, לרגולציה ולחוקי המיסוי הישראליים.

חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית
חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית. המטה, הממוקם במגדל One Tower רוגובין אקרו במוקד העסקים השוקק של רמת גן, מתפרס על פני שלוש קומות בהיקף של 4,500 מ"ר. פרויקט הקמת המטה בוצע על ידי סתר אדריכלים.

מחקר של F5 חושף את דרגת הבשלות הדיגיטלית של ארגונים ביחס לקצב השינוי
מדד הבשלות הדיגיטלית, Digital Maturity Index1, הראשון של F5, כולל 300 תגובות מדוח State of Application Strategy Report לשנת 2023, שהוערכו על פי סט של שש יכולות טכניות2. תשתית, העברת אפליקציות, נתונים, הנדסת אמינות אתרים (SRE), נראות ואוטומציה, ואבטחה.

גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי אינטרנט המבוססת על פתרונות F5
גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי האינטרנט הישראליים, המבוססת על הפתרונות הטכנולוגיים המתקדמים של חברת F5. הפלטפורמה מאפשרת לספקי השירות להציע למשתמשים חבילות מוזלות, מהירות וביצועים גבוהים יותר. היקף פרויקט הטמעת פתרונות F5 בפלטפורמה של גילת מוערך במעל מיליון שקלים. הפלטפורמה סופקה בימים אלו למספר ספקי שירות גדולים ומובילים בישראל.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI