אחד האתגרים שמעבידים נתקלים בו הוא כיצד לעודד עובדים במקומות העבודה. מצד אחד, ברור שלכל מעביד יש רצון לראות את עובדיו מרוצים ככל האפשר, מהסיבה הפשוטה שעובד מרוצה הוא עובד טוב יותר. מעבר לכך גם ברור שאדם שמרגיש שיש לו מוטיבציה פנימית מרגיש מחויב לנושא בצורה גדולה הרבה יותר, מאשר אדם שמרגיש שיש איום גדול עליו לעשות כך או אחרת.
האם בכלל יש צורך לשמור על עובדים מרוצים? האם לא ניתן להסתפק בעובד שיודע כי אם ינהג שלא כשורה הסנקציה שתופעל נגדו תהיה כזו שתגרום לו לנהוג בדיוק כפי שהמעביד רוצה ממנו? אלו שיוצאים נגד גישה כזו טוענים שאחת הבעיות הגדולות ביותר שלה היא המחשבה של התומכים בה, כי הם תמיד יכולים לפקח על העובדים. מחשבה זו היא פשוט לא נכונה, גם עם כל אמצעי הטכנולוגיה המודרניים שמאפשרים לפקח על העובד כגון, מצלמות נסתרות ועזרי ניווט למיניהם, שעוזרים לפקח על עובדים הנוסעים ברחבי הארץ למשל. בסופו של דבר, עובד ימצא את עצמו לבד. עובד לא מרוצה יוכל לגרום נזק אם רק ירצה. מעביד לעולם לא יוכל לשמש שמרטף של העובד בכל רגע. לכן חשוב ליצור אצל העובד תחושה של מחויבות, נאמנות כלפי מקום העבודה, תחושה שתלווה אותו גם כשהמעביד לא יהיה לידו, ותגרום לו להתנהג באופן שהמעביד רוצה.
מלבד זאת, ישנם רבים שטוענים כי התנהגות זו פשוט לא ראויה, שהרי העובד לא הגיע כדי להרגיש כאילו הוא בפיקוח תמידי.
אז איך בדיוק שומרים על עובדים מרוצים? השיטה הישנה והטובה היא תוספות כספיות. בסופו של דבר העובד בא למקום העבודה כדי להרוויח את לחמו, ויעריך תוספת כספית. כאן עולה שאלה חשובה והיא האם המענקים הכספיים צריכים להיות קבועים, למשל בסוף כל שנה, או כאלו שניתנים רק עבור הישגים כלכליים של החברה.
צורה אחרת של שמירת מוטיבציה גבוהה במקום העבודה היא זו של ימי כיף וגיבוש. יתרון אחד גדול הוא, שבצורה זו זוכים להכיר חברים רבים למקום העבודה שקודם לכן לא הכירו או לא הכירו היטב. מקום שהאנשים בו מגובשים לרוב יפעל בצורה טובה יותר.
ישנם מקומות עבודה שנוהגים להזמין מלונות מראש ולמעשה לסגור אותם לפרק זמן מה לאנשים מבחוץ ולערוך את יום הכיף. אותן מלונות כמובן שמחים על כך, שכן הדבר מבטיח להם פרנסה קבועה וגם העובדים עצמם לא מתלוננים, שכן מלונות פאר הם דבר שאיש לא יתנגד להתארח בו.
ישנם גם מקומות עבודה שלוקחים את העובדים לפעילויות אתגריות שדורשות שיתוף פעולה, סוג בילוי פופולארי מאוד בשנים האחרונות, וכך מגבירים את שיתוף הפעולה והגיבוש בקרב העובדים.