אימובילייזר או ששמו העברי "מַשְׁבֵּת מָנוֹעַ" , כשמו כן הוא משתיק או מדומם את המנוע. האימובילייזר מורכב ממערכת חשמלית המותקנת ברכב שפעולתה היא ניתוק המנוע במטרה למנוע גניבת רכב.
אחרי כיבוי המנוע מערכת האימובילייזר נכנסת לפעולה ובכדי להניע שוב יש צורך להפסיקה.
שלא כמו "שולל התנעה" ושאר משביתי פעולות שניתן להתקין ברכבנו, הפופולרי שביותר הוא הקודן בגרסותיו השונות, לאימובילייזר יש גרסה מקורית המותקנת בזמן ייצור הרכב (על פס הייצור), מדובר בשבב (צ'יפ) המורכב על גבי מפתח הרכב, המחשב שברכב מזהה את המפתח המוכנס לסוויץ' בנקודה זאת זיהוי השבב נעשה על ידי אנטנה ייעודית העוגנת סביב מתג ההצתה, ורק לאחר זיהוי השבב תתאשר על ידי המחשב הנעה של הרכב.
לפני כניסתו של האימובילייזר היה ניתן לשבור את מתג ההצתה ואז היה ניתן להתניע רכב ללא בעיה. וכיום ברכב עם אימובילייזר לא ניתן לבצע פריצות וגניבות רכב כל כך פשוטות כמו שבירת מתג הצתה, בנוסף למניעת ההנעה, שינן עוד מערכות שפעולתן נמנעת כמו סטרטר, פעולת ההזרקה, וכל מערכת ההצתה.
אימובילייזר לרכב נותן לנו שקט נפשי, ובעת הצורך מונע צרות וכאבי ראש, בנוסף ניתן גם לקדד מחדש את האימובילייזר ולאפס את מפתח האימובילייזר במקרה של אובדן. עבודות אלו נעשות על ידי מנעולן מוסמך המתמחה באימובילייזר לרכב.
עדיף למצוא מנעולן המבצע שירות עד הבית ותמיד כדאי לשאול על אפשרות קידוד מחדש או שכפול אימובילייזר לפני שמחליטים איזה פתרון הוא הכי מתאים לנו.