בעבר הרחוק יעודה של קופה רושמת היה הוצאת קבלות ומגירה מאובטחת לשמירת כספים. כיום נחשבות קופות רושמות למחשבים של ממש אשר מפיקים דוחות מפורטים לגבי מגוון רחב של נושאים בארגון ועל ידי כך מהוות שותף פעיל בניהול העסק.
ייעודים ויכולות שונות של קופות רושמות מודרניות
בשנים האחרונות כאמור הפכה קופה רושמת ממוצר גדול, מגושם ובעל פונקציות מוגבלות, למוצר ממוחשב ומתקדם שמשרת מספר רב של ייעודים בתחומי העסק. בין תפקודיה העיקריים של קופה רושמת כיום ניתן למצוא:
· רישום תקבולים
· הוצאת קבלות וחשבוניות
· הוצאת דוחות פיננסיים תקופתיים (יומיים, שבועיים, חודשיים, רבעוניים וכיו"ב)
· הוצאת דוחות ונתונים סטטיסטיים
· רישום עובדים
· "פנקס" ספקים
· "פנקס" לקוחות
· ועוד
בחירת קופה רושמת לפי סוג העסק וצרכיו
מבחרן של קופות רושמות כיום, הופך את הבחירה באחת מהן למסובכת ומורכבת יותר מבעבר. לדוגמא: אם אני מנהל רשת סופרמרקטים אז מן הראוי שאבחר קופה רושמת שתאפשר לי לשקול סחורה (כמו ירקות, פירות ופיצוחים) ובה אוכל להשתמש בסורק על מנת לקרוא בר-קוד של מוצרים ובכך גם ליעל את עבודת הקופאית וגם לשפר את חווית הלקוחות שלי, מנגד אם אני בעל מסעדה, אז לבטח אעדיף קופה רושמת שתאפשר לי להקליד הזמנות שהעתק מהן יודפס כהוראות לטבחים שמכינים את המנות במטבח בו בזמן שהחשבונית ללקוח יוצאת במדפסת הקופה
ייעוץ והתאמה אישית
גם אם אתם לא סבורים לסוגה הספציפית של קופה רושמת שתתאים לצרכיכם, במרבית החברות העוסקות בנושא, קיים מערך ייעוץ והתאמה, שיסייע לכם להגדיר מה אתם צריכים ועל מה ניתן לוותר. כאמור בעוד עסק אחד יסתפק בקופה בעלת פונקציות בסיסיות, עסק אחר יצטרך מערך קופות רושמות מתקדמות, שתהיינה מחוברות ברשת מתקדמת למסוף אחד ראשי. המחיר ללא ספק מושפע מסוג המוצר בו תבחרו.