קייט סרף מבצעים בשתי רמות: מתחילים ומקצוענים. המתחילים אמורים לבחור ציוד יותר גדול – מומלץ דווקא לא לבחור פאדל בורד שטוח, המוגדר בפועל כלוח גלישה למתחילים - שיסייע להם ללמוד את התחום. גודל הציוד אף הוא מבדיל בין המתחילים למקצוענים. אלמנוט נוסף להבדיל ביניהם הוא רמת קושי הגלישה.
יש גולשים מתחילים, שמנסים ישר להגיע לרמת מקצוענות, אולם בהחלט לא מומלץ לדלג שלבים. התחום מאוד מסוכן אם לא לומדים אותו לעומק וכמובן יש ללמוד תחילה את השליטה בחלקים המרכיבים את הספורט הזה. המקצוענים כבר יודעים ממה להיזהר ולכן מסוגלים לבצע גם פעלולים ומשימות מסוכנות יותר.
ציוד קייט סרף תקני מורכב ממצנח, פאדל בורד (לוח גלישה עם מקומות מיוחדים לייצוב כפות הרגליים, הכולל מגן לאחיזת כפות הרגליים בגלשן). כמו כן, מן הראוי לדאוג לכבל חמישי לצורכי בטיחות הגולשים בספורט אתגרי זה – בייחוד כשמדובר במתחילים.
יש לשים לב היטב לעובי בד המצנח, שמצד אחד יכול להיות דק ולשפר ביצועים, אך כשהוא עבה יותר, הוא עמיד ובטוח יותר לשימוש. כמובן, יש גם בר היגוי, שמייצב את תנועת הגולש ומסייע לו לשלוט בגופו במצב תנועה. אפשר בהחלט לבחור גם בטרפז תנועה למתחילים. הוא יכול לעזור לכם להתגבר על הגלישות הראשונות, אך בהמשך הוא יגביל את תנועתכם.
שימו לב למידת קשיחותו של הבורד ולעובדת קיומם של שני סוגים: חד-צדדי ודו-צדדי. ככל שהלוח – פאדל בורד – קשה יותר, כך הביצועים מסורבלים יותר וההבדל המהותי בין חד-צדדי לדו-צדדי הוא ביכולת לשלוט בבורד, ולפיכך דו-צדדי יתאים יותר למקצועים ופחות למתחילים.