לרוב סרט תדמית הוא מעשה יזום של ארגונים, מוסדות במטרה לעורר מודעות צרכנית. לאור העובדה שהסרט הוא מעשה אקטיבי, יש שליטה בתכניו של סרטון התדמית, יש שליטה בצילומים, בטקסטים, באנשים הנבחרים להציג ויש דגש על המסר אותו מעונינים להעביר.
לעיתים, סרט תדמית או מסר תדמיתי יכולים להיטמע בתוך סרט אחר שבו מידת הנזק גדולה מן התועלת. מדינות רבות וביניהן מדינת ישראל נקלעו לא פעם לסיקור חדשותי, להקרנת סרטים בהם הוצגו העובדות באופן חלקי או בדרך שגורמת לאמת להיות מוצגת באופן סובייקטיבי התואם השקפת עולם ספציפית.
במצב שבו יש מוצר מוגמר אשר פוגם בתדמית הכללית, ישנה תחושה של איבוד שליטה וצורך לתקן את המעוות. התסכול הוא רב, כיוון שאין מדובר בפעילות יזומה רצויה אלא מעשה שמחייב תיקון למצב לא נוח. פועל יוצא של פעילות זאת מחייבת הפקת רצף של סרטי תדמית העוסקים בכל סוגיה שמרכיבה נושא אחד רחב היקף. במצב שבו נוצרה תדמית לא חיובית – תוצאה של סיקור רחב היקף באמצעי התקשורת השונים, מחייב הדבר נקיטת פעולה רחבה ומקיפה.
אם סרטון תדמית הוא חלק מפעילות אגף הדוברות ותשדיר פרסומת שייך לפרסום ויחסי ציבור, הפקת סרטי תדמית שייכת לפעילות ההסברה. כלומר, יש צורך באופן רציף ובלתי-פוסק לדבר ולהסביר, שיש לאמת צד נוסף שלא סוקר ולא טופל.
סרטי התדמית הם סרט בהמשכים. בכל פעם מתווסף מידע או מתווספת תגובה על מידע חלקי שנמסר מהצד האחר של המתרס. המטרה בהפקת סרטי תדמית היא לא להכביר במילים ולהעמיס בפרטים אלא לאפשר לצופה , לקורא ללמוד היבט נוסף לסוגיה.
מטרת סרטי התדמית ללמד באופן יצירתי, ידידותי נושא מורכב שלא פעם קשה להחליט לגביו. ככל שהסרט ישדר אמינות, יתייחס לעובדות שסוקרו ויציג את הצד הנוסף , כך למעשה ניתן יהיה להשיג תוצאה חיובית יותר.
סרטי תדמית אינם אמורים לטפל רק במקרים של קטסטרופה, אלא מטרתם היא ללמד על פני זמן עובדות שיכולות לסייע בעיצוב דעה והשקפה. חשוב הוא לתת למומחים בתחום להיות שותפים מלאים בהפקת סרטי התדמית כמנוף להצלחה ארגונית, עסקית ומדינית.