עבודה בחו"ל ויתרונותיה הרבים כבר נידונו בהרחבה אבל עדיין נשארת השאלה היכן לעבוד - האם עדיף מקום קרוב כמו אירופה או אולי ארה"ב? ואולי לבחור יעד אקזוטי שלא דומה בכלל לישראל?
אין תשובה חד משמעית כיוון שיש כמה שיקולים שצריך לקחת בחשבון כשבוחרים יעד לעבודה בחו"ל. בנוסף, יש כמה סיבות למה אדם מסויים מתלבט לגבי היעד – זאת יכולה להיות התלבטות רציונלית לחלוטין שמטרתה להגיע למיקום בחו"ל שבו עושים הכי הרבה כסף או בו הכי קל להתאקלם. זו יכולה גם להיות הססנות שקשורה לחשש מפני תחילת עבודה בחו"ל ואז מדובר במעצור רגשי כלשהו שמונע מאותו אדם להחליט. ולעתים פשוט מדובר בחוסר מידע – מצב שבו אין מספיק אינפורמציה כדי לבחור. אז איך בוחרים יעד עבודה בחו"ל?
עבודה בחו"ל ומחסור במידע
עם ריבוי האינפורמציה ברשת, הבעיה של מחסור במידע היא לא שאין את מי לשאול אלא שקשה לדעת למי להאמין. כשמחפשים מידע על עבודה בחו"ל ועל היעדים השונים מגיעים הרבה פעמים לסיפורים סותרים – אחד אומר שבארה"ב עושים הכי הרבה כסף, האחר אומר שבאירופה ומישהו שלישי מדבר על הפוטנציאל העצום שטומנת עבודה בחו"ל ביעדים בתוליים דווקא. ובכן, כדאי לבדוק קודם כל את רלוונטיות המידע – לא תמיד התנסות של מישהו מלפני חמש שנים תהיה רלוונטית גם היום. בנוסף, כדאי לבדוק באיזה מיקום בדיוק מדובר – ההגדרות הגיאוגרפיות אירופה וארה"ב הן רחבות מאוד, במיוחד כשמדברים על עבודה בחו"ל שבה יש הבדל בין מדינה למדינה ואפילו בין עיר לעיר. לכן עדיף להתלבט בקשר למיקומים ספציפיים עד כמה שניתן ובהתאם ליעד לחפש סיפורים, חוויות ונתונים.
התלבטות לגבי עבודה בחו"ל
לגיטימי להתלבט לגבי מיקום העבודה אבל כמו כל דבר, כאשר ההתלבטות היא בלי סוף כנראה שהמיקום הוא לא הבעיה. אנשים חוששים מפני התחלת עבודה בחו"ל כי מדובר בצעד עצמאי שמצד אחד מראה על בגרות ועצמאות ומצד שני מעורר חששות. הרבה פעמים אנשים נוטים לדחות החלטות קשות או משמעותיות בהתלבטויות שנגררות ונמשכות בלי סוף. זה נכון גם לגבי עבודה בחו"ל והרבה פעמים ההתלבטות היא פשוט כיסוי לחוסר הרצון או היכולת להחליט על הצעד הזה. במקרים כאלה לא משנה האם אירופה טובה יותר מארה"ב כיעד עבודה בחו"ל או להיפך – מה שמשנה זה קודם כל להגיע באופן פנימי להחלטה שלמה, מתוך ידיעה שאין דבר כזה יעד עבודה מושלם – בכל מקום יש יתרונות וחסרונות.
עבודה בחו"ל – אז איפה לעבוד?
עבודה בחו"ל יכולה להיות רווחית, מהנה, חווייתית ושאלת המיקום דווקא פחות רלוונטית. מה שיקבע האם העבודה תהיה שווה וכזאת שכיף ומשתלם לעשות אותה היא בעיקר מה שנקרא יחסי אנוש – מצד המעסיק ומצד העובד. האם המעסיקים הם אנשים הוגנים שאפשר לסמוך עליהם? מעסיק הוגן לא יגרום לעובדים לטוס בשביל עבודה לא רווחית. מעסיק שאין לו במה להתבייש ומה להסתיר יספר גם את הקשיים של העבודה ולא יהסס לתת שמות ומספרים של אנשים בארץ או בחו"ל שעבדו או עובדים אצלו, בין אם בארה"ב או אירופה. עבודה בחו"ל מצריכה גם יחסי אנוש טובים מצד העובדים, ובעיקר גמישות וסתגלנות. מי שמגיע כשהוא פתוח ומוכן לתת אמון, להתנסות וללמוד – יסתגל מהר יותר לתפקיד, למיקום ולמשרה החדשה ולכן גם ירוויח ויהנה יותר במהלך עבודה בחו"ל.