ביום א' האחרון, הודיע משרד התיירות כי הוא מתכנן להשקיע ב-2012 כ-6מליון שקלים בקידום תיירות נוצרית מיפן ומאסיה בכלל. היעד 180,000 תייריםמאסיה בשנה הקרובה. מדוע חשוב שנצליח להביא אותם לכאן ומה יש לעשות?
דמות התייר האסיאתימוכרת בעולם כולו ולעיתים נראה כי הם העם המתיירביותר בעולם. המצלמה השלופה, כובע המצחייה והנכונות לראות ולהספיק הכל – אךבשקט וברוגע. אין תיירים אדיבים מהם ונראה שגם אין מניבים מהם. התיירהאסיאתי הוא תייר איכותי, אשר לא דורש שירותים – אלא נהה ממה שיש. הוא לאמזלזל באתרים תרבותיים ולאור הריחוק המנטלי והפיסי בו מדינתו נמצאת מרובהעולם המערבי, הכל נראה לו מושך ומיוחד (מה שמגדיל גם את נכונותו לפתוח אתהארנק).
אין זיקה דתית
הבעיתיות הגדולה בהבאת התיירים היפנים, והאסיאתים בכלל, לישראל – היאבעובדה שלא נעשו עד היום מאמצים לשיווק התיירות לישראל במזרח אסיה. נוסף עלכך, לאור העובדה כי רוב תושבי האזור אינם נוצרים (ולבטח שלא יהודים), איןלהם זיקה דתית לישראל, אלא רק סקרנות הסטורית.
לא תייר לבטן-גב
בכדי למשוך את התיירים האסיאתים לארץ, ישנו צורך בהשקעה בהפיכת המקומותהארכאולוגים לאטרקטיבים ולשווקם נכון. כמו כן, שיווקו של ים המלח וסגולותיויכול לאזור גם כן (אחרי הכל, הם מגיעים ממולדת המעיינות הטרמאליים ותרבותהספא). מה שבטוח, תיירות בטן-גב בחוף היא לא מה שהתייר היפני מחפש וישלדאוג לכך שיהיו לו מספיק אטרקציות יחודיות שימשכו אותו לכאן, כמו גם מחיריטיסה ולינה אטראקטיבים.
גיל פרס הוכר ע״י משרד התיירות בישראל כיועץ מוסמך לאטרקציות. גיל פרס משמש יועץ במיזמים שונים, בתהליך הפיתוח ובתחום השיווקי .