ג'קוזי הוא אחד מהמתקנים הביתיים המהנים ביותר, אך בדיוק כמו כל מוצר התחזוקה שלו היא דבר חשוב. תחזוקה נכונה של הג'קוזי תבטיח למשתמשים בו שמירה על בריאותם וכן את עמידותו של הג'קוזי לאורך זמן. מאמר זה יגולל בפני הקוראים כללים אשר חשוב ליישם על מנת לשמור על הבריאות במהלך השימוש בג'קוזי ולאחריו וכן כיצד לשמור בצורה נכונה על הג'קוזי על מנת שיוכל לשמש אתכם לאורך שנים רבות.
ג'קוזי- כללים חשובים להיגיינה אישית
פעמים רבות השימוש בג'קוזי נעשה על ידי מספר משתמשים. אין זה משנה אם מדובר על אחד מבני הבית או חברים, חשוב מאוד לשטוף את הגוף טרם הכניסה אל הג'קוזי. פעולה זו תבטיח לכל הרוחצים בו שמירה על היגיינה אישית.
רוב האנשים אשר רוכשים ג'קוזי משתמשים בכלור או בברום אשר יכולים לגרום להיווצרות של פצעים, פריחה ורגישויות שונות של העור, ונזקים שונים לשיער. מסיבה זו מומלץ לשטוף את הגוף גם לאחר השהייה בג'קוזי. כיום, קיימת חלופה מצוינת לכלור המזיק בדמות אוזון, הנחשב כבריא יותר.
ג'קוזי לשימושם של הילדים
ילדים אוהבים להשתכשך בכל מתקן המכיל מים, אם מדובר בבריכה, בג'קוזי או בים. חשוב להקפיד על כך שילדים מתחת לגיל שמונה לא יכנסו לג'קוזי. ילדים מגיל שמונה ישהו בג'קוזי לא יותר מעשר דקות. לידיעה כללית, אנשי המקצוע ממליצים לא לאפשר לילדים מתחת לגיל 12 להיכנס לג'קוזי וזאת משום שהכלור יכול להזיק לבריאותם. אם התקבלה החלטה לאפשר לילדים להיכנס לג'קוזי חשוב להקפיד על כך שטמפרטורת המים לא תהיה גבוהה וכי ריכוז הכלור יהיה נמוך.
שימוש וזמן שהות בג'קוזי
קיימת הגבלת זמן שהייה בתוך הג'קוזי. כיום, ההמלצה היא לשהות לא יותר משלושים דקות יומיות.
אנשים אשר סובלים מבעיית לחץ דם גבוה, בעיות לב ונשים בהיריון חייבים להתייעץ עם הרופא האם הם יכולים להשתמש בג'קוזי, ואם כן כמה זמן הם יכולים לשהות בו. פעמים רבות ההמלצה היא לשהות בג'קוזי לא יותר מעשר דקות ביום.
ג'קוזי מאפשר שני מצבים בסיסיים של פעולה. המצב הראשון הוא מצב רגיעה בו סילוני המים אינם פעילים ולכן ניתן לשהות בתוך הג'קוזי לכל זמן בו המשתמש יבחר ומצב בו הסילונים פעילים וקיימים הגבלים שונים בכל הקשור אל שימוש בג'קוזי והשהייה בו. יש לברר מה הם ההגבלים המשתייכים לג'קוזי אותו רכשתם ולהתנהג בהתאם על מנת לשמור על כללי הבטיחות ולא לסכן את בריאותכם.