מיתוג הוא אחד מהכלים היעילים ביותר בשיווק של מוצרים או שירותים. משמעותו של מיתוג היא יצירת תדמית חיובית של המוצר או השירות באמצעות מענה לצרכיו הרגשיים של הלקוח. צורך רגשי יכול להיות שאיפה ליוקרתיות, שאיפה להתבדלות חיובית, רצון להיות כמו כולם, הרצון שאחרים יכירו בהישגנו, וכדומה.
קיימות מספר דרכים למיתוג נכון. אפשרות טובה אחת היא איתור של פלחי שוק חדשים. לדוגמא, כשמדובר באנשים בעלי רקע תרבותי מסוים, ניתן למתג מוצר כך שיהפוך לסמל לקבוצה ולאורח חייה. זה מה שקרה עם אופנועי הרלי דווידסון שהפכו לסימן ההיכר של הבייקרים. דרך אחרת למיתוג מוצלח היא פיתוח של טכנולוגיה חדשה שלא הייתה קיימת בשוק, או שלא הייתה קיימת במוצרים דומים. דוגמא לטכנולוגיה כזאת היא האייפון, האייפוד והאייפד, המבוססים על טכנולוגיה של מסך מגע. טכנולוגיה זו הייתה קיימת במכשירים שונים, למשל במכונות למשיכת כספים. שימוש בטכנולוגיה דומה ליצירת מחשב אישי או טלפון סלולרי יצרה מותג מוצלח.
לצד כל שיטות המיתוג האלה ולעתים במקביל אליהן יש לעצב את האישיות של המותג, כלומר לייצר את התדמית שלו בהתאמה לקהל היעד ולערכיו. למשל, מוצר המיועד לנוער צריך להיות ממותג כמוצר קולי בהתאם למשמעות המונח אצל הנערים והנערות של היום. מוצר המיועד לגיל הזהב צריך לשדר בריאות וסולידיות, וכדומה.
מיתוג מוצלח מבוסס תמיד על בידול המוצר ממתחריו. בספרי הלימוד של מקצועות השיווק מופיעה דוגמא קלאסית לתוצאות מרשימות של מיתוג נבון. חברה ששיווקה בושם לנשים הייתה על סף קריסה, עד שמנהליה חשבו על רעיון פשוט אך גאוני: להעלות משמעותית את מחיר הבושם. המכירות הרקיעו שחקים. בושם יקר הוא בושם יוקרתי עבור רבים מאתנו, ואילו בושם במחירי השוק הוא סתם עוד בושם.
לסיכום, ניתן לומר כי מיתוג מוצלח מבוסס על מחקר שוק לצורך קביעת קהל יעד, ולימוד הצרכים והערכים שלו. יש לפנות אל קהל היעד עם מסרים התואמים את ערכיו, ולמלא את הצרכים הרגשיים והסמליים שלו. צרכים אלה מהווים שדה שלם של ביקוש רגשי, עליו מיתוג נבון ומתוחכם יתן את המענה ההולם.