ההתפתחויות הללו יצרו עבור המשקיע סיטואציה חדשה, בה הוא נזקק לייעוץ מקצועי אך מוצף בהצעות מכל כוון באמצעות יועצי השקעות. כיצד בוחרים יועץ השקעות אישי טוב? חשוב לבחון פרמטרים נוספים מעבר לתשואות שמצליח להשיג יועץ ההשקעות. ריכזנו כאן מספר עצות עבורכם. המדד הראשון הוא הביצועים: התשואות הן אמנם הגורם המרכזי הלוכד את תשומת לב המשקיע התר אחרי יועץ, אך בהיבט הזה יש לאמוד את הביצועים לאורך תקופה של מספר שנים. לא פעם בתי השקעות מציגים תשואות הגבוהות בצורה חריגה על מנת למשוך את תשומת ליבו של המשקיע, כאשר
המחיר הוא סיכון גבוה במיוחד. הכלל החשוב הינו לא להסתנוור מביצועים טובים או גרועים בפרק הזמן הקצר, ואין לשכוח כי ביצועי העבר אינם ערובה לביצועי העתיד.
יועץ השקעות אישי: רקע וניסיון
ותק מהווה את אחד הגורמים החשובים כשמדובר ביועץ השקעות אישי ואף שלא פעם יועצי השקעות צעירים עשויים להפגין ביצועים מצוינים בטווח הקצר, הם גם עשויים להסתכן בנפילה, בשל חוסר ניסיון מספק בתקופות של שפל בשוק. כלל חשובים ביותר הוא בחינת ביצועים של יועץ השקעות אישי בתקופות בהם השוק בשפל על מנת לבחון אם הוא יודע להתמודד גם אז. כשמדובר בחברת השקעות, יש לבדוק אם יועץ ההשקעות שהשיג תשואות טובות בעבר בניהול תיקי השקעות עדיין עובד בחברה. עוד ש לבדוק לגבי החברה מי בעליה מתי נפתחה, היקף הנכסים היא מנהלת ומספר האנליסטים העובדים בה. הנתונים הללו עשויים ללמד על מידת היסודיות של בית ההשקעות. יש לברר מהם תחומי הפעילות של בית ההשקעות בין אם זה במסגרת מסחר בבורסה או רכישת ניירות ערך וכדומה אם היא רק מנהלת תיקים או גם מנהלת קרנות נאמנות וקופות גמל, ומה לגבי פעילות חיתום. בירור יעניק לכם מידע בנוגע לרמת האובייקטיביות שניתן לצפות מהחברה. מומלץ לחפש חברת השקעות אשר מנהלת תיקים באופן רוחבי ושאינה מפלה לקוחות גדולים לעומת קטנים. מדד נוסף הוא יחס ושירות: עד כמה זמין אותו יועץ השקעות אישי כשאתם זקוקים להתייעצות עימו? יש לבדוק שדפי הפירוט מועברים אליכם באופן שוטף. נתונים אלו חשובים בדיוק כמו התשואות.
יועץ השקעות אישי: עמלות ודמי ניהול
בטרם בוחרים יועץ השקעות אישי רצוי לבחון אותו ולהתקשר על מנת לבדוק אם מוקד שירות הלקוחות זמין, שעות הפעילות ואיכות השירות שהוא מעניק, והאם ניתן לשוחח איתו ישירות. בבתי-השקעות רבים קיימת הפרדה בין מחלקת ייעוץ השקעות וניהול תיקים לבין מחלקת שירות הלקוחות, כך שלא תמיד ניתן לשוחח באופן ישיר עם היועץ שמנהל את התיק הלקוחות בפועל.
החוק מחייב לספק דוח תקופתי אחת לרבעון בניהול תיקים ואחת לשנה בקופות הגמל, אך ניתן למצוא בתי-השקעות להם תודעת שירות גבוהה המעניקים דוחות בתדירות גבוהה הרבה יותר. עוד בטרם המפגש עם יועץ השקעות יש לבדוק עם עצמכם אם הינכם מעניינים בחשיפת כל הקלפים. קיימות שתי אופציות: האחת היא למסור ליועץ את כל האינפורמציה על מנת לסייע לו למפות את תיק ההשקעות או רק להקשיב להצעותיו. במידה שבחרתם באפשרות הראשונה, מומלץ להביא מראש את כל התדפיסים והדוחות הרלוונטיים, ולדעת מראש מה מטרתכם העיקרית, ומהי רמת הסיכון שאתם מוכנים לקחת על עצמיכם.
Betrader- ביטריידר מירב שמש
בורסת ת"א.