מלצות להשקעה
היכן נשקיע בשנת 2013
האם נשקיע בבורסה?
האם נשקיע באגרות חוב
האם נשקיע בנדל"ן
האם נשקיע בעסקים?
האם נשקיע בסטאר אפ
מה נעשה בשנת 2013 שהיא שנת לאחר בחירות בארצות הברית ושנת בחירות כאן בישראל.
הרי כולנו יודעים שהבועה מתנפחת ומתנפחת גם באירופה וגם בארצות הברית וכמובן כאן בישראל. בארצות הברית האבטלה גוהה אבל מסדרים זאת כך שהסטטיסטיקה תראה את ההפך, המצב הכלכלי והגרעון האסטרונומי בארצות הברית יהיה חייב להטיל מיסים נוספים ומדברים בעיקר על מיסי רווחי הון בבורסה האמריקאית ומיסים נוספים על הדיווידנדים מה שיקטין את רווחי החברות וכתוצאה ישירה ישפיע על המניות שלהם בבורסה האמריקאית, אירופה עדיין שקועה בסכנה גבוהה לגבי המטבע שלה וכול הניסיונות להציל את האיחוד מפני מיקרו קריסה נראה כ-לא מוצלח. ואילו כאן בישראל כולם יודעים שאנו נמצאים בפני בועה שעומדת להתפוצץ מיד לאחר שהממשלה תעבור את ימי החסד שלה. שהרי כול ההליכה כאן לבחירות סיבתה הייתה בכדי לעצור את הגרעון ההולך ומצטבר והצורך להעלות מיסים ממשלתיים בכול תחום וגם לא אתפלא כלל ועיקר כי שוק ההון יהיה אחד מיעדי הכוונת של הממשלה שתקום (שעדיין לא ידוע לנו את הרכבה ומה שותפות הקואליציה ידרשו) יהיו אלה שיגנו על העשירים והמשקיעים ויהיו אלה שיגנו על העם ויגדילו את הגזרות אצל בעלי ההון והמשקיעים)
אז מה בכול זאת עושים?
האמת. הייתי ממליץ לשבת על הגדר.
לא להתחייב לשום דבר ולא להשקיע בדבר.
אבל זאת נקראת עצירה דרמתית ואנו לא בנויים לעצירה דרמתית של פזור השקעותינו או החלטות קריטיות כאלה ואחרות בתחום הפיננסי.
כ-יועץ עסקי אם מדובר בעסקים, הרי שההמלצה הראשית שלי אליהם היא ליצור קו של מה שהיה עד עכשיו היה-ומה שיהיה מעכשיו זה קו חדש מונחה טקטיקה ולא אסטרטגיה קודמת או תכוניות חדשות. היתרון בפעילות ע"פ טקטיקה ולא אסטרטגיה היא בזה שזה מאפשר לנו להיות גמישים עם המצב הקיים. כמובן שאני מקטלג כאן את כול העסקים או החברות שעסקם כרגע יציב. לא את אותה המלצה אני יכול לתת לעסקים שנלחמים כרגע על הישרדותם וכאן הטיפול הוא שונה בתכלית השינוי.
לגבי אותם אנשי כספים, אלה העוסקים במכירה ורכישה של מניות, כ-יועץ עסקי אני יכול להבחין שהם כבר סובלים מירידת נפח שוק וחוסר עניין בשוק המניות הישראלי מזה זמן רב, הרבה מציאות או הפתעות הם בטח לא יוכלו לגלות בשוק ההון הישראלי, ולכן בטח הייתי לוקח את הפעילות שלהם לשווקים יותר יציבים כמו מתכות או COMODITIES GK NB,
אותם חברות השקעות גדולות שאנחנו מכירים, אלה ששומרות על קופות הפנסיה והשקעות אחרות, הם יצטרכו למצוא את המחסה בעוגנים פיננסיים ורווחיים עד כמה שאפשר. תוך שיהיו חייבים אבל חייבים לקצץ דרמתית בהוצאות ניהול שלהם על מנת שלא יכבידו על רווחי המשקיעים בחלוקה הקטנה של הרווחים המתחלקים בין רווחי חברות ההשקעה לבין רווחי המשקיעים בפועל. (כיועץ עסקי אני לא רואה הרבה אלטרנטיבות להשקעה בטוחה, אולי במניות הבנקים!.
לגבי אלה החושבים על השקעות בנדל"ן, כ- יועץ עסקי הייתי ממליץ בחום רב להסתכל על דרום הארץ בקו הרכבת העוברת ממרכז הארץ ועד דימונה שבדרום, שם יוכלו למצוא נכסי דלה ניידי שיוכלו להניב להם תשואה ריאלית על גובה ההשקעה שלהם. שלמרות שאם מסתכלים על השקעות שנעשו בשלוש שנים האחרונות בחצייה הצפוני של דרום הארץ התגלה הקושי לממש את התשואה להשקעה בנדל"ן בגלל הירידה בביקוש לדירות להשכרה.
כך שאנו מוצאים את עצמנו עם הרבה ספקולציות, מה כן ומה לא מבלי לקבל תשובה חד משמעית היכן אנו יכולים לקבל את התשואה הטובה ביותר להשקעה.
כן, אני יודע, אתם תגידו, בוא נברח לפק"ם,אך משם תשואה אמתית לא תגיע, ההפך ערך ההשקעה גם כאן יכול להימחק ובמקסימום להשאיר את ערכו על כנו. יש כאלה בעלי ממון שיכנסו לשוק ההלוואות החוץ בנקאיות. התשואה שם גדולה ושמנה אבל הסיכון הוא רב (לא לאלה ששוברים ידיים למי שלא משלם)
לסיכום המאמר, חובה על כולנו לעשות חושבים, לא להתייעץ אם אינטרסנטים, ולקבל החלטות אמיצות ברוח התקופה.
דורון עמית יועץ עסקי וגם מלווה בתחום הניהול, השיווק, המכירות, יועץ עסקי ויועץ שיווק