בימים אלה, כאשר לא משתלם להחזיק את הכסף בבנק, יותר ויותר אנשים מתעניינים בהשקעה בנדלן בארה"ב. נראה ששוק הנדלן האמריקאי מתחיל להתאושש, ויחד עם זאת המחירים עדיין אטרקטיביים מאוד. ישראלים רבים רואים ברכישת דירה או בית פרטי במחיר של עד 100,000 דולר הזדמנות נדירה.
המחיר האטרקטיבי והתשואה הגבוהה שמשרדי התיווך מבטיחים הופכים השקעה בנדלן בארה"ב לעסקה חלומית. מבחינה פורמלית, אפשר לסיים את כל התהליך במשך שבועיים עד חודש מבלי שיהיה צורך בטיסה למקום בו נמצא הנכס, ניתן לסיים את כל העסקה באמצעות חברת תיווך ועורך דין מקומי בשלט רחוק. שילוב של שני הגורמים האלה גורם לאנשים רבים לבחור בערוץ השקעה זה על פני אחרים. יחד עם זאת, יש לזכור כי מדובר בעסקה מורכבת למדי, ועמדת הרוכש שנמצא מעבר לאוקיינוס היא עמדה פגיעה.
אחד הסיכונים הגבוהים שבהשקעה בנדלן בארה"ב היא אי מימוש הנכס. במילים אחרות, יש לבדוק היטב מהם הסיכויים להשכיר את הנכס שאתם שוקלים להשקיע בו. שוק הדירות והבתים למגורים עדיין לא יצא מהמשבר, ועדיין נכסים רבים עומדים ריקים ושוממים, ומחירם יורד מיום ליום. לכן יש לבחון היטב את הביקוש לנכסים להשכרה בשכונה הרלוונטית, ולא להסתמך על דבריהם של נציגי משרד התיווך בלבד.
סיכון נוסף שקיים בהשקעה בנדלן בארה"ב הוא רכישה במחיר מוגזם. לעתים המחיר נראה מכאן נמוך למדי ועל פניו לא יכול להיות שמדובר בהגזמה. בפועל, השווי האמיתי של הנכס עשוי להיות נמוך הרבה יותר. לא מעט ישראלים קפצו על ההזדמנות לרכוש נכס ב- 100,000 דולר רק על מנת לגלות שהמחיר ההוגן עבורו עמד על 70,000. ניתן להימנע מטעויות גסות מסוג זה על ידי בדיקת שווי הנכסים באתרי אינטרנט יעודיים, בהם מפורסם מידע שוטף אודות כל נכס וערכו על פני השנים.
לסיכום, השקעה בנדלן בארה"ב עשויה להיות משתלמת ביותר, אם מבצעים את העסקה במשנה זהירות. אין לסמוך על נתונים שנמסרים לכם, במיוחד אם הנתונים מתקבלים בשיחת טלפון ולא בכתב. יש לבדוק האם מסמך הצעת המחיר שאתם נדרשים לחתום עליו מחייב במדינה בה נמצא העסק. יש לאמת כל נתון ונתון הנמסר אודות הנכס, ולקבל מידע ממקורות שונים. בהצלחה!