לא כולנו אנשים מתוכננים מראש ואם יש משהו נורא ישראלי זה לחכות לרגע האחרון. השיקול שמנחה אותנו בדר"כ יהיה למה להתעסק בזה עכשיו? נתעסק כשבאמת יהיה צריך. או במילים אחרות נגיע לגשר ונחצה אותו. זה קורה לנו עם כאב שיניים, וזה קורה לנו עם מוצרי חשמל, וזה קורה לנו גם ובעיקר בכל מה קשור לאינסטלציה.
אנחנו אף פעם לא מודעים למה שקורה אצנו בצנרת או על הגג , וכל עוד המים זורמים והתקרה לא דולפת יש דברים אחרים לעשות. אם רק היינו משכילים מדי פעם לבדוק ולהתעניין במצבם אולי לא היינו נזקקים להחלפת צנרת או במקרה שלנו- תיקון מרזבים.
מרזבים נועדו לשמור שלא תחדור רטיבות דרך הגג, ובעצם על ידי התקנת מרזבים מפח או מאלומיניום, מסביב לגג או בתוך הקיר, יש למי הגשמים כתובת, וגשמי הברכה נשארים גשמי ברכה ולא גשמי בריכה.
התקלה הנפוצה ביותר של מרזבים היא סתימה וגם זוהי תקלה שברוב המקרים ניתנת לפיתרון ולא תדרוש ממכם התקנה של מרזב חדש.
הגורמים העיקריים לסתימה כזאת הם הצטברות של לכלוך המגיע מהסביבה הטבעית שבו נמצא המבנה וכדי להימנע מתיקון יש מס טיפולים מונעים:
ראשית ניקיון התעלות- אחת לכמה זמן ובעיקר לפני החורף, איש המקצוע או אתם בעצמכם תצטרכו לנקות את המרזבים באמצעות מברשת 2.5 " ולסלק את כל העלים או האבק שהצטברו.
במידה ועדיין אין זרימת מים חלקה, תוכלו להשתמש בכבל גמיש כדי להגיע גם לפינות מפותלות.
הלכלוך המסיבי ביותר מגיע מלשלשת יונים כדי למנוע זאת ניתן להשתמש בדוקרנים או במקרים קיצונים יותר במומחה לסילוק יונים.
צריך תיקון, מה עושים?
במידה ועדיין המים לא זורמים אז ניתן להזמין איש מקצוע. הוא יטפל בכל מה שנגרם בעקבות נזקי הסביבה-הוא יסיר את החלודה שהצטברה- הסרת החלודה מתבצעת בעזרת נייר זכוכית גס ולאחריו תתבצע גם צביעה עם חומר מגן.
לעיתים חלקי המרזב ייפרדו בגל ריקבון או בלאי אחר ועל המתקן לחבר אותם בחזרה או להחליף רק את החלק שנפגם. חשוב לציין שלא תמיד ניתן לפתור ריקבון עם חלקים חלופיים ולפעמים יידרש התקנת מרזב חדש.