נכיון שייקים הוא תופעה דיי נפוצה בשוק כיום אבל לא רבים מכירים מה אומר המושג של נכיון שייקים. כאשר עסק מסויים מקבל כאמצעי תשלום שייקים הוא בעצם לא יכול להיות בטוח שהם יכובדו על ידי הבנק של הלקוח המשלם עבור הסחורות או השירותים. כאן בעצם נכנס לתמונה נכיון שייקים (צ`קים). השייקים שלא כובדו מועברים לבנקים או לחברות הגדולות שמבצעים פעולה של ניכיון כלומר הם פונים ללקוח בדרישה לשלם את השייק שלא כובד, ואם הוא לא משלם יפתחו נגדו בתהליכי הוצאה לפועל. תמורת הפעולה של הניכיון החברה שמנכה את השייקים מקבלת עמלה מערך השייקים שהיא מנכה. נכיון שייקים הינו גם פעולה שאם למשל בית עסק קיבל מלקוח שייקים עתידיים הוא יכול למסור אותם לניכיון על ידי חברה ל נכיון שייקים ואז הם משלמים לו את הסכום של השייקים בניכוי עמלה באחוז מסויים מערך השייקים, ואז אין חובה בעצם לאותו בית עסק להמתין לפירעון של השייקים, אלא הוא פודה אותם במזומן פחות סכום העמלה. כיוון שבארץ החוקים כלפיי לקוחות המשלמים בשייקים ללא כיסוי הם סלחניים מאוד, כלומר אין כמעט שום אכיפה לשייקים ששילמו עליהם והם ללא כיסוי, המקסימום לרוב הוא הפיכתו של אותו לקוח ללקוח מוגבל, כלומר לקוח שחזרו לו עשרה שייקים במהלך שנה אחת הופך לפי החוק ללקוח מוגבל, כלומר אסור להוציא לו פנקס שייקים בבנק והוא לא יכול משך כל אותה שנה להוציא פנקסי שייקים באותו חשבון שמדובר עליו. אם הוא משלם בשני חשבונות וחוזרים לו השייקים בשני החשבונות הוא הופך ללקוח מוגבל בדרגה יותר גבוהה ממוגבל רגיל. הבעייתיות של שייקים היא שהם עלולים לחזור בגלל שאין להם כיסוי שלא כמו תשלום בכרטיסי אשראי או תשלום במזומן שברגע שהוא בוצע בעל העסק הוא מקבל את התשלום לידיים בנושא של שייקים הוא יותר מסובך כיוון שאז בעל העסק תלוי בעצם בלקוח שצריך לכבד את השייקים ולדאוג לאורך זמן שיהיה להם כיסוי. פה פונים בעצם לחברת נכיון שייקים אחרת קשה מאוד להוציא את הסכום של השייקים מהלקוח וצריך לפנות לחברת נכיון שייקים.
נכיון שייקים הוא תופעה דיי נפוצה בשוק כיום אבל לא רבים מכירים מה אומר המושג של נכיון שייקים.
כאשר עסק מסויים מקבל כאמצעי תשלום שייקים הוא בעצם לא יכול להיות בטוח שהם יכובדו על ידי הבנק של הלקוח המשלם עבור הסחורות או השירותים. כאן בעצם נכנס לתמונה נכיון שייקים (צ`קים). השייקים שלא כובדו מועברים לבנקים או לחברות הגדולות שמבצעים פעולה של ניכיון כלומר הם פונים ללקוח בדרישה לשלם את השייק שלא כובד, ואם הוא לא משלם יפתחו נגדו בתהליכי הוצאה לפועל.
תמורת הפעולה של הניכיון החברה שמנכה את השייקים מקבלת עמלה מערך השייקים שהיא מנכה.
נכיון שייקים הינו גם פעולה שאם למשל בית עסק קיבל מלקוח שייקים עתידיים הוא יכול למסור אותם לניכיון על ידי חברה ל נכיון שייקים ואז הם משלמים לו את הסכום של השייקים בניכוי עמלה באחוז מסויים מערך השייקים, ואז אין חובה בעצם לאותו בית עסק להמתין לפירעון של השייקים, אלא הוא פודה אותם במזומן פחות סכום העמלה.
כיוון שבארץ החוקים כלפיי לקוחות המשלמים בשייקים ללא כיסוי הם סלחניים מאוד, כלומר אין כמעט שום אכיפה לשייקים ששילמו עליהם והם ללא כיסוי, המקסימום לרוב הוא הפיכתו של אותו לקוח ללקוח מוגבל, כלומר לקוח שחזרו לו עשרה שייקים במהלך שנה אחת הופך לפי החוק ללקוח מוגבל, כלומר אסור להוציא לו פנקס שייקים בבנק והוא לא יכול משך כל אותה שנה להוציא פנקסי שייקים באותו חשבון שמדובר עליו.
אם הוא משלם בשני חשבונות וחוזרים לו השייקים בשני החשבונות הוא הופך ללקוח מוגבל בדרגה יותר גבוהה ממוגבל רגיל.
הבעייתיות של שייקים היא שהם עלולים לחזור בגלל שאין להם כיסוי שלא כמו תשלום בכרטיסי אשראי או תשלום במזומן שברגע שהוא בוצע בעל העסק הוא מקבל את התשלום לידיים בנושא של שייקים הוא יותר מסובך כיוון שאז בעל העסק תלוי בעצם בלקוח שצריך לכבד את השייקים ולדאוג לאורך זמן שיהיה להם כיסוי. פה פונים בעצם לחברת נכיון שייקים אחרת קשה מאוד להוציא את הסכום של השייקים מהלקוח וצריך לפנות לחברת נכיון שייקים.