השקעות בבתים ובדירות בארה"ב הפכו בשנים האחרונות לטרנד של ממש בקרב הישראלים. חברות רבות מציעות תשואה גבוהה מאוד על השקעה קטנה יחסית, החל מכ- 50 אלף דולר. מחירים אטרקטיביים אלה, בשילוב עם שער הדולר הנמוך, מייצרים הזדמנות אמיתית להשקעה טובה. סכומים בסדר גודל כזה אינם מתאימים להשקעה בנדל"ן בארץ, והריביות על פקדונות שקליים נמוכות מאוד – כלומר אין חלופות השקעה שוות ערך. כל השיקולים האלה מביאים אזרחי ישראל רבים לבחינה רצינית של עסקת רכישה של נדל"ן בארה"ב.
יש לציין שחברות ניהול שונות מציעות לנו שירות מלא של איתור בתים ודירות בארה"ב, תיווך ברכישת הנכס וגם תפעולו השוטף (איתור דיירים, טיפול בשיפוצים נדרשים, ביצוע תשלומים לרשויות המקומיות וכדומה). לכן הנכס שאנחנו קונים נשאר עבור רבים בגדר נכס דמיוני – אנחנו לא מבקרים בו, לא משפצים אותו ולא מזמינים דיירים פוטנציאליים להסתכל עליו. במצב הזה הרכישה נעשית במקרים רבים ללא בדיקה מדוקדקת של הנכס. כך, למשל, לישראלים רבים לא אכפת מה לרכוש – בתים או דירות בארה"ב, העיקר שיהיה בזול.
חשוב להבין שדירות בארה"ב אינן נכסים ממוצעים, והגרפים השונים המסבירים לנו את הסיטואציה הנוכחית בענף הנדל"ן ואת מגמות השוק אינם בהכרח מתאימים לנכס הספציפי, ובאופן מיוחד לדירות. ראשית כל, רוב האמריקאים, ובעיקר מעמד הביניים, גרים בבתים פרטיים ולא בדירות, מטעמים שונים. מתחמי דירות בארה"ב מיועדים בד"כ לכמה קבוצות באוכלוסיה: מעמד הפועלים המתגוררים בשכונות המקבילות לשכונות עמידר שלנו, יאפים המתגוררים במגדלים בניו יורק, סטודנטים ואנשי הבוהמה.
השקעה בדירה בשכונת עמידר אמריקאית אינה נראית ככדאית בשל דמי השכירות הנמוכים. דירות יוקרה אינן מתאימות להשקעה כי הן יקרות, והמחיר שלהן לא ירד משמעותית במשבר האחרון. דירות להשכרה המתאימות לאנשי בוהמה ולסטודנטים הן מעטות יחסית, ותקופות השכירות בהן קצרות, מה שעשוי לגרום להפסדים לבעלי הדירות.
לסיכום, בעת בחינת אפשרויות ההשקעה נראה שמומלץ להעדיף רכישת בתים פרטים על רכישת דירות בארה"ב. הבתים הפרטיים צמודי הקרקע בשכונות מעמד הביניים מהווים נתח גדול מהשוק ולכן עשויים לתת את התשואה הגבוהה המובטחת.