החלטתם לפתח אפליקציה? מחפשים בניית אפליקציות לאייפון? לאנדרואיד? לא בטוחים מה עדיף? אם אתם רוצים לפתח אפליקציה שתמשוך כמה שיותר משתמשים תוכלו 'ללכת על כל הקופה' ולפתח אפליקציה שתרוץ גם על טבלטים, על מערכות הפעלה אחרות ואפילו על המחשב הבייתי.
מדוע אפליקציות לא עובדות אוטומטית על כל הסמרטפונים?
הסיבה הפשוטה היא שיש מספר מערכות הפעלה לסמרטפונים, פיתוח אפליקציות לאייפון למשל נעשה כך שיעבוד על ה-iOS של אפל. מערכת האנדרואיד לא יכולה להריץ אפליקציה שמתאימה ל-iOS והפוך. לכן, פיתוח אפליקציות לאנדרואיד יעשה בנפרד ו'ישכפל' את האפליקציה כך שתתאים למערכת ההפעלה הרלוונטית.
כדאי לכלול גם טבלטים?
על פי אותו עקרון של פיתוח אפליקציה לכמה שיותר פלטפורמות מובייל, בהחלט כדאי לכלול גם התאמה של האפליקציה לטבלטים. בדיוק כמו שהסמרטפונים נכנסו לשוק לפני מספר שנים והפכו לדבר החם ביותר בעולם הטכנולוגי, כך כיום הטבלטים הם המוצר החדשני ביותר. מי שהשכיל להכיר בסמרטפונים כפלטפורמה בעלת פוטנציאל אדיר הרוויח, מי שישכיל היום ויראה בטבלטים את אותו הפוטנציאל ירוויח גם הוא.
מה עם המחשב הבייתי, גם הוא יכול להריץ אפליקציה?
באופן עקרוני בהחלט כן, ניתן לעשות זאת במספר דרכים. הדרך הבסיסית היא התאמה של האפליקציה לשימוש ישיר במחשב, כלומר למעשה לבנות תוכנה שמתנהגת ועושה את כל מה שהאפליקציה עושה. הדרך השנייה היא לשלב אפשרויות שונות של סנכרון וחיבור לתוכנה המותקנת על גבי המחשב שמשמשת כהשלמה לאפליקציה.
בניית אפליקציה למספר מכשירים - איך עושים את זה?
חברת פיתוח אפליקציות יכולה בהחלט לפתח אפליקציה שתרוץ לא רק על האייפון והאנדרואיד אלא גם על מכשירים אחרים, על טבלטים מכל הסוגים, על המחשב הבייתי וכו'. מדובר בתהליך של התאמה למערכת ההפעלה, עיצוב אפליקציות כך שיתאימו לפלטפורמה והתאמות טכניות שונות. ברגע שיש לנו אפליקציה אחת קיימת, ההתאמה למכשירים אחרים ומערכות הפעלה למובייל היא תהליך פשוט יחסית אם כי כזה שאורך זמן. אם החלטתם להשקיע במערך אפליקציות גדול, חפשו חברה עם ניסיון בתחום של פיתוח אפליקציות למכשירים שונים ופלטפורמות מובייל מרובות.