אפליקציות מובייל הן ליב ליבו של הסמרטפון והטבלט - בלעדיהן חווית השימוש הייתה מוגבלת וספק את עולם המובייל היה מצליח להתפתח במהירות ובאופן שראינו בשנים האחרונות. לא מפציע אם כך כי פיתוח אפליקציות הוא תחום ענק, מורכב ובהחלט מבוקש. אספנו עבורכם כמה שאלות נפוצות על פיתוח אפליקציות.
האם אתרי מובייל הם גם אפליקציות?
אתרי מובייל אינן אפליקציות במובן הקלאסי של המילה, אבל - הם בהחלט יכולים לעשות עבודה מצוינת בהחלפת אפליקציות פשוטות. כיצד? נסביר: טכנולוגיית ה-HTML5 מאפשרת לאתרי מובייל 'להתנהג' כמעט כמו אפליקציות NATIVE. יותר ויותר, אתרי מובייל מסוגלים להחליף אפליקציות, ישנו שיפור משמעותי ביכולת אתרי המובייל לעשות שימוש בהתקני המכשיר ולספק חווית שימוש מצוינת ומגוונת. האם אתרי מובייל יכולים להחליף כל סוג של אפליקציה? לא בדיוק, לפחות לא כרגע. כאמור, הטכנולוגיה משתכללת ובהחלט יכול להיות שבעתיד הקרוב נראה אתרי מובייל שמחליפים גם אפליקציות מורכבות ו'כבדות', ימים יגידו.
מה עושים מפתחי אפליקציות? האם יש הבדל בין מפתח למתכנת?
תפקידו של מתכנת הוא לכתוב את הקוד המרכיב את האפליקציה, הוא 'האיש הטכני' שבונה אותה בפועל. מפתח לאו דווקא עושה את תהליך התכנות בכוחות עצמו, מפתחי אפליקציות הם 'מנהלי פרויקטים' במובן מסוים - הם אחראיים על אפיון האפליקציה, ווידוא שכל חלקיה (תכנות, עיצוב, טקסט וכו') יבוצעו לפי דרישות הלקוח ולאור האפיון, הוא אחראי על שיווק האפליקציה (או על הצוות השיווקי) ועוד. עם זאת, לא מעט מפתחי אפליקציות מגיעים עם רקע וניסיון בתכנות שמקל עליהם לנהל פרויקט מורכב של פיתוח אפליקציות.
כמה עולה פיתוח אפליקציות?
מטבע הדברים, אין תשובה חד משמעית לשאלה זו. עלותו של פיתוח אפליקציות תלויה במידה רבה במורכבות האפליקציה ומספר השעות הדרושות ליצירתה. ככל שהאפליקציה מורכבת יותר, כוללת רכיבים מתקדמים יותר והדרישות ממנה גבוהות יותר (מהירות תגובה היא דוגמא טובה) כך היא תעלה יותר. מחירה של אפליקציית NATIVE מתחיל בכמה אלפי שקלים ויכול להאמיר לסכומים גבוהים מאוד אם מדובר באפליקציית משחק מתקדמת למשל. אפליקציות WEB ו-HYBRID יעלו פחות (כמובן בהתאם למפרט האפליקציה).