המצאתם רעיון גאוני לאפליקציה חדשה? רוצים לשווק את העסק דרך אפליקציה? לא בטוחים אם עדיף ללכת על אפליקציה לאייפון או לאנדרואיד? לא יודעים איך לבחור ביניהם?
למה אפליקציות לא עובדות על כל הסמרטפונים?
התשובה פשוטה מאוד ונמצאת בבסיס הבנת התהליך של פיתוח אפליקציות מובייל. לכל פלטפורמה (כלומר מערכת הפעלה) יש דרישות אחרות - שפת קוד שונה, התאמות מסך וצפייה אחרות, תפעול שונה (כפתורים אחרים בכל מכשיר) ועוד. אפליקציה שמפותחת עבור האייפון למשל לא יכולה לרוץ על מכשירי אנדרואיד, ווינדוס פון, בלקברי וכדומה כי המערכת פשוט אינה מסוגלת להפעיל אותה (יותר מזה, היא אפילו לא מזהה אותה). בדיוק כמו שאי אפשר להכניס חלקים של מיצובישי למטוס ולצפות שהם יעבדו, אי אפשר להריץ אפליקציה שמיועדת לפלטפורמה אחת על אחרת.
מה עדיף, אפליקציה לאייפון או לאנדרואיד?
מדובר על שאלה לא פשוטה שצריך לשקול בכובד ראש. למרות שהאייפון הוא המכשיר הפופולארי ביותר בארץ (בהנחה שאתם צריכים אפליקציה בעברית כמובן) מכשירי האנדרואיד יחד תופסים נתח שוק מכובד מאוד. אם השיקול היחיד הוא פנייה לפלח אוכלוסייה כמה שיותר גדול בעזרת אפליקציה אחת, נראה שכרגע פיתוח אפליקציות לאייפון בהחלט עדיף. אבל, חשוב לקחת בחשבון את העובדה שיכול מאוד להיות שדווקא פלח השוק שלכם שייך למשתמשי האנדרואיד. לכן, מומלץ להסתמך על סקרי שוק קיימים בתחום או להזמין סקר שוק ספציפי עבור העסק שלכם. חברות פיתוח אפליקציות מקצועיות ידעו לכוון אתכם לכיוון הנכון.
חייבים לבחור?
למעשה לא, אתם לא באמת חייבים לבחור בין פיתוח אפליקציות לאנדרואיד לבין האייפון ואפילו עדיף שלא לבחור. אם תשקיעו בפיתוח גם עבור האייפון וגם עבור האדרואיד הרי שאתם מכסים כמעט את כל שוק משתמשי הסמרטפונים והאפליקציה שלכם תזכה לחשיפה מקסימלית. אם כך למה לא כל אפליקציה 'משוכפלת' לכל הפלטפורמות? לרוב השיקול כאן הוא כספי, יצירת יותר מאפליקציה אחת מן הסתם יעלה את הדרישות התקציביות. עם זאת, כדאי לזכור שפיתוח אפליקציה נוספת יעלה לכם פחות מהראשונה וייקח פחות זמן.