עוזרות בית – מספר דברים שחשוב לדעת
המעסיק חייב לדווח על עוזרות בית לביטוחהלאומי. על המעסיק לשלם 7.25% מהשכר לביטוח הלאומי עבור כל עוזרת שהוא מעסיק.
עוזרות בית זכאיות לנסיעות, לדמי הבראהולימים חופשיים. את הימים החופשיים ניתן לפדות בכסף.
רוצים לפטר את עוזרת הבית? עליכם לשלם להפיצויי פיטורין כפי שמחייב החוק.
החל משנת 2008 מחויב כל מעסיק לשלם פנסיה לכל עוזרת בית. תשלום זה הוא בנוסף לתשלום לביטוח הלאומי. מי שלא משלם פנסיה לעוזרותבית עובר על החוק ועלול לעמוד בפני תביעה משפטית. לפי החוק כל מעסיק חייב להעביר את הפרשותלקרן פנסיה. את ההפרשות יש להעביר לא מאוחר יותר מחמישה עשר ימים לאחר סיום החודש. איחור בהעברת ההפרשות לקרן הפנסיה נחשב עפ"י חוק כהלנת שכר. גם במקרים בהם מבקשת העובדת להעביר לה ישירות את הכסף ולא לקרן פנסיה, הדבר אסור לפי החוק. אם תתנו לעוזרת כסף, לא משנה באיזה סכום, לא עניתם על הגדרת החוק, והעובדת יכולה לתבוע אתכם לאחר פרישתה או במקרה של אובדן כושר עבודה.
שימו לב- חובת הפרשת כסף לקרנות פנסיה עבור עוזרותבית חלה רק על עוזרות בית מעל גיל עשרים ואחד. עבור עוזרות בית מתחת לגיל זהאינכם מחוייבים להפריש כספים לקרן הפנסיה.
ההפרשות עבור קרן פנסיה של עוזרות ביתמחושבות לפי השכר ברוטו לא כולל את דמי הנסיעות. אחוזי ההפרשות משתנים לעיתים, אך בממוצע הם עומדים על 3.33% שחייבת העוזרת לשלם ו6.67% שחייב המעסיק לשלם. חלה חובה על המעסיק לנכות את דמי הפנסיהמשכרה של העוזרת גם אם היא מתנגדת לכך.
ישנן חברות ביטוח רבות וקרנות פנסיה אשר אינן אוהבות להתעסק עם כספים קטנים כמו ההפרשות הכספיות עבור עוזרות בית. עם זאת יש מספר חברות שהקימו מערכת תשלוםאינטרנטית, במיוחד עבור הפרשות פנסיה לעוזרות בית הפועלת על בסיס של הוראת קבע חודשית כך שניתן לשם ישירות מחשבון הבנק שלכם.
http://ozeret2u.com/