בשנים האחרונות, ניתן לראות כי יותר ויותר אנשים פונים לבדק בית, בין אם הנכס שלהם ישן במיוחד או חדש שזה עתה נבנה. לעיתים, נדמה כי ניתן לראות את כל הפגמים השונים של הבית אך ורק במהלך שהייה בו, אך האמת היה שבדק בית מקצועי ובלתי מתפשר יוכל לזהות תקלות שעלולות לקרות מבעוד מועד. אם כן, אילו סוגים של בדיקות מבצעים במהלך בדק הבית ומדוע הוא כל כך חשוב?
בתים ישנים וחדשים
בין אם הנכס חדש או ישן, בדק הבית רלוונטי בכל המקרים. במקרה של בניה חדשה, בדק בית רלוונטי בכדי לוודא את איכות הבניה על כל הפרמטרים השונים, כאשר לעומת זאת במבנים ישנים יותר, אשר כבר הוכיחו כי הם עומדים זמן רב, קיים הצורך לוודא שאינם מתבלים ונמצאים בסיכון לבעיות שונות בקירות והתשתיות השונות. לכן, חשוב לפנות לבדיקה של כל הפרמטרים בכדי להישאר רגועים ולדעת שהמבנה תקין ומתאים לעוד טווח ארוך של זמן. חשוב לציין, כי במידה והנכס חדש ורק זה עתה התקבל מהקבלן, מומלץ לפנות אל חברה שתבצע את בדק הבית בכדי לקבל את התיקונים עוד כשהאחריות תקפה.
הבדיקות החשובות
מרבית הבדיקות של בדק הבית, קשורות לחיפוש אחר ליקויי בניה. כל ליקוי שכזה, עשוי להיות קטן ביותר ולהשפיע אך ורק באופן אסתטי, אך לעיתים אלו ליקויים אשר כלל לא ניתנים לזיהוי בחיפוש רגיל ובכך עלולים לגרום נזק משמעותי לנכס או אפילו לאנשים שנמצאים בתוכו.
ראשית, מבוצעת סקירה מקיפה של כל הפרמטרים החיצוניים של הבית. בין היתר, נבדקים הקירות, איכות החיפוי בדגש על הנראות שלו וכן גם הבידוד שהוא מקנה. כמו כן, נבדק הריצוף, המדרגות ועוד מגוון פרמטרים אשר מוודאים כי הבית לא רק נראה טוב, אלא גם עמיד באופן חיצוני.
לאחר מכן, עוברים לאזורים אותם לא ניתן לראות בקלות אך לעיתים אפילו חשובים הרבה יותר. כך למשל, בנוגע לפנים הקירות, איכות הבניה, היסודות, היציבות של המבנה וכן גם החומרים מהם הקירות עשויים. לאחר מכן, פונים לבדיקת האינסטלאציה, החשמל ושאר התשתיות שעוברות מחוץ ובתוך הבית.