החומר הידוע בשם בטון, משמש בצורה זאת או אחרת בתעשיית הבניה עוד מן העת העתיקה. הבטון היה מאז ומתמיד חומר קשיח, חזק ועמיד, ולכן פתיחה של פתחים בתוכו בדרך של ניסור בטון, מהווה אתגר של ממש. הבניה המודרנית בישראל מחייבת שימוש רב בבטון בבניה למגורים, לתעשייה, בתשתיות ועוד.
בעבר נהוג היה לבנות מקלטים לשעת חירום שעשויים בטון מזוין, אולם מאז שהשתנו התקנות ובכל בית יש להקים ממ"ד (מרחב מוגן דירתי) או ממ"ק (מרחב מוגן קומתי), השימוש בבטון לבניה למגורים התרחב עוד יותר.
כיום, בבתי רבים נהוג לעשות שימוש בבטון לא רק לחדרי ביטחון, אלא גם בשלבי הבניה האחרונים (בבטון הידוע בשם בטון לבן) וגם בהכנסת אלמנטים מעוצבים באמצעות שימוש בבטון דקורטיבי.
תהליך הניסור
תהליכים של קידוח בטון ושל ניסור בטון מחייבים הקפדה על כללי בטיחות מחמירים. הכלים, המשורים והמקדחים, הם כולם בעלי עצמה מוגברת, ורק מומחים בעלי ניסיון ומיומנות יכולים לעשות בהם שימוש נכון ובטוח.
לפני תחילת העבודה מפנה צוות העובדים את איזור העבודה מכל חפץ בכדי למנוע נזק ולכלוך. לאחר הכנת הכלים נעשה שימוש בכמויות גדולות של מים, על מנת לעבוד ביתר יעילות ולמנוע פיזור בלתי מבוקר של אבק. במידה ומדובר בעבודה גדולה, וכאשר יש סיכון להצפה של המבנה, משלבים בעבודה גם שאיבות עודפי מים, בכדי למנוע נזקים לבית עצמו, לשכנים או לסביבה.
אסור להתפשר
כאשר מחפשים את החברה הנכונה לביצוע הריסה, פירוק, קידוח וניסור של בטון, אסור להתפשר או לחפש קיצורי דרך. לעומת הריסה של קירות גבס, למשל, שיכולה להתבצע גם על ידי שיפוצניק מן המניין, הרי שעבודה עם בטון היא דבר מה אחר לגמרי. צורה החיתוך מחייבת הפעלה של כוח רב אך מבוקר, היכרות עם סוגי הבטון השונים וגם עם כלי עבודה מתאימים. לא פחות חשוב לנקוט באמצעי זהירות מתאימים, שכן עבודה רשלנית יכולה לגרום לנזק רב, שעלות תיקונו מרקיעת שחקים.
הדרך למצוא את החברה המתאימה היא לברר כמה שנים פועלת החברה, באילו פרויקטים היא הייתה מעורבת, ומהן הטכניקות שהיא מפעילה. לא יזיק גם לבקר פרטים של ממליצים, ליתר ביטחון.