הילד מבקש קורקינט חשמלי? כל מה שעליכם לדעת לפני
הילד ראה קורקינט חשמלי והתלהב? אתם מחפשים דרך נוחה וקלה עבורו להתנייד ממקום למקום? שוקלים לקנות לו קורקינט חשמלי? לפני שאתם מחליטים סופית ורוכשים לו קורקינט כדאי לדעת מה אומר החוק ומהם כללי הבטיחות בנסיעה על הקורקינט החשמלי.
מה מאפיין קורקינט חשמלי?
הקורקינט החשמלי הוא כלי רכב חשמלי קל כפי שהוא מוגדר על פי החוק. ככזה, הוא אינו דורש רישוי, רישיון נהיגה או טסט ולא חלה עליו חובת ביטוח. הקורקינט כולל מנוע וסוללה, שני גלגלים ומושב. הוא משמש לנסיעות קצרות בתוך העיר. מדובר בכלי קטן, נוח לשימוש וידידותי לסביבה. מהירותו יכולה להגיע לכ-40 קמ"ש אך בהחלט ניתן להגבילה או פשוט לרכוש קורקינט איטי יותר.
מאיזה גיל מותר על פי חוק לנסוע על קורקינט חשמלי?
על פי החוק, הנסיעה על קורקינט חשמלי שאינו מוגדר כצעצוע לילדים (הגדרות אלו ניתן לברר דרך משרד התחבורה, מומלץ לפני רכישה שכן הן נוטות להשתנות מפעם לפעם) מותרת מגיל 14 בלבד וייתכן כי תעלה לגיל 16 בקרוב. אחת הסיבות לכך היא אחת של בטיחות שכן נדרש גובה ומשקל גוף מסוים על מנת לתמרן היטב עם קורקינט חשמלי.
מהם כללי הבטיחות בנסיעה על קורקינט חשמלי?
ראשית יש לציין כי קורקינט חשמלי מותר לנסיעה רק על המדרכה. שלא כמו אופניים חשמליים למשל, על הקורקינט חל איסור נסיעה על הכביש. נסיעה על הכביש מותרת רק במעבר בין מדרכות ורק במעבר חציה כמו הולך רגל. כמובן שאין לנסוע עם הקורקינט החשמלי בכבישים בינעירוניים גם אם הם כוללים שוליים רחבים. חשוב מאוד לחבוש קסדה בנסיעה על הקורקינט ורצוי אף לשלב מגני בירכיים ומרפקים. כמו כן, בנסיעה בלילות או בגשם וערפל יש להדליק את פנס הקורקינט ולנסוע לאט. בנוסף, קורקינט חשמלי קצת קשה 'לדחוף' למשך זמן רב אם הסוללה נגמרת. לכן יש לתכנן את מרחק הנסיעה בהתאם להספק הבטרייה של הקורקינט. מומלץ מאוד לא לצאת מן הבית ללא סוללה טעונה במלואה.