העצה הראשונה והחשובה אולי מכולן היא קביעת מסגרת מימון לרכישה. זאת מכיוון שבישראל יש לא מעט נציגות של יצרניות רכב. לכל אחת מהן, מספר רב של דגמים, דגמי משנה, שנות ייצור, ועוד. כאשר תתחילו לחפש רכב, אתם עלולים בקלות להתלהב מדגם כשלהו, שחורג אפילו במעט מתקרת התקציב אותו קבעתם מראש, ובכל פעם להגיב מעט תקרת המסגרת שעליה החלטתם מלכתחילה. התוצאה העגומה היא כמובן חור בכיס. הטיפ אם כן, הוא לקבוע מסגרת שממנה לא תחרגו בשום מקרה. תוכלו לעשות זאת ביתר קלות, אם בסמוך לקביעת המסגרת, תבחרו מספר דגמי רכב רלוונטיים, בעלי מודל ייצור, שמחירם נמצא עמוק בתוך אותה מסגרת, ולא קרוב מידי אל הקצה העליון שלה. כך תוכלו לצמצם משמעותית את הסיכוי לחרוג מהמסגרת התקציבית.
עצה שניה היא לקנות את הרכב רק ממוכר שעשה עליכם רושם אמין והגון. במקרה בו מדובר במוכר פרטי, או בעל מגרש למכירת רכבים, ולא סוכנות גדולה ומוכרת, יש לעבוד על פי חוקי "כבדהו וחשדהו", כלומר, הישארו אדיבים ומנומסים כלפי המוכר, אך קחו כל פרט שהוא מוסר בעירבון מוגבל וככזה הדורש בדיקה נוספת מטעמכם. כל חריגה של המוכר מהנורמה המוכרת והמקובלת עליכם, צריכה להדליק נורה אדומה, ואפילו לאותת לכם לסגת מהעסקה. יש להיזהר מאוד מחתימה על הסכם "זיכרון דברים" ואם הוחלט לחתום על מסמך כזה, לוודא שיופיעו בו כל הסייגים המגנים והמגבים אתכם, במידת הצורך.
עצה שלישית היא לא להניח למוכר לנתב את תהליך המכירה. לצורך הדוגמא, אתם מחפשים רכב מסוג מיצובישי יד שנייה או יונדאי יד שניה, ובעל הרכב טוען שישנו מכון בדיקה טוב שהוא מכיר ונמצא קרוב. במקרה זה כדאי לקחת את הרכב לבדיקה דווקא במכון אחר, שאתם תחליטו עליו, גם אם הוא מרוחק יותר באופן משמעותי. זאת על מנת להימנע ממצב שבו בעל הרכב ומכון הבדיקה קשרו קשר מראש, ללא ידיעתכם, וכעת הם עושים יד אחת, כדי להשפיע או להסתיר מכם חלק מתוצאות הבדיקה של הרכב. בשום פנים ואופן אל תקבלו תוצאות של בדיקת מכון, אפילו אם לטענת המוכר היא בוצעה לפני שעה. דרשו לערוך בדיקה חוזרת בנוכחותכם.
עצה אחרונה היא עירנות שיא בביצוע עסקת טרייד אין. מגרשי רכב, מפוקפקים פחות או יותר, משתמשים במושג טרייד אין, כדי לתת למגרש המכוניות שלהם, תדמית הגונה ומכובדת. במציאות, לא תמיד כך הם פני הדברים. ההמלצה החד משמעית הינה היא לבצע עסקת טרייד אין, אך ורק בסוכנויות גדולות, מוכרות ואמינות.