מרכזיית IP היא מערכת אשר מחוברת אל מספר מכישיר טלפון IP (טלפונים אשר פועלים בטכנולוגית VoIP) ולמכשירי טלפון מסותריים. המרכזיה עצמה מתפקדת כמהין שרת פרוקסי, כאשר מתקבלת שיחה, היא מגיע ממכשיר הטלפון אל המרכזיה והמרכזיה מנווט את השיחה למספר הנכון.
למרכזיות מסוג זה יש מספר יתרונות על פני מרכזיות טלפוניות (אנו בטלאר עוסקים בשני הסוגים ועל כן יכולים להציג דעה אובייקטיבית). במאמר זה נדון על כך:
הרבה יותר קלות להתקנה ולהגדרה: מרכזיות IP עובודת על ידי תוכנה שנמצאת במחשב. הן יכולות לנצלל את הכוח שיש למחשב לעיבוד מידע ולהצגת מימשק נוח לניהול . כל מי שיש לו קצת ידע ברשתות מחשבים יוכל לנהל את ולהתקין את המערכת. בניגוד למרכזיות מסורתיות שהתקנתן דורשות איש מקצוע בתחום. קלות יותר לניהול בגלל מימשק אינטרנטי: מרכזייה IP קלה לניהול, שכן היא מנוהלת כאמור ע"י מימשק אינטרנטי אשר בעזרתו ניתן לתכנן את המרכזייה בדרכים מדוייקיות.
הוזלה משמעותית במחירים ע"י שימוש ב VoIP: מרכזיות IP עושות שימוש בספק תשתית טלפונית מבוססת IP - תשתית זו זולה משמעותית להוצאת שיחות. במידה ויש לארגון שלך מספר סניפים ההוזלה יכולה להיות עצומה.
שליטה והפחתה בכבלים של המשרד: מרכזיות IP מאפשרות לחבר את הטלפונים אל קבל רשת של המחשב ובכך מפיחתות בכמות הכבלים במשרד.
שיחות וידאו: מרכזיות מסוג זה מאפשרות לנהל שיחות וידאו ולא רק טלפון!
שליטה מרחוק: ניתן לנהל את המערכת מרחוק על ידי מחשב או טלפון חכם, בעזרת רשת האינטרנט!
תקשורת מרחוק: בנוסף ניתן לחבר אליהן טלפונים סלולרים של עובדים ולחבר אותם למרכזיות IP.
אז האם כדאי לבחור במרכזיות IP? אם אתה שוקל להכניס מערכת מרכזיות לעסק, מרכזיות IP בהחלט יכולות להיות החבירה הנכונה. הן חוסכות עלויות, הן מביאות עימן טכנולוגיה חדישה, הן נוחות לשימוש והתקנה, והן פשוט טובות יותר!
מובן שכמו לכל דבר טוב, יש להן גם מספר חיסרונות, למשל: איכות השיחה איתן תלויה בעיקר ברמת תשתית האינטרנט, עם זאת העובדה שהאינטרנט המהיר הפך לדבר שיגרתי בימנו, כמעט והעילמה את החיסרון הזה כלא היה, היום איכות השיחה בעזרת מרכזיות IP טובה כמו עם מרכזיות רגילות.