אם אתם מעוניינים לעצב בית חדש או לשפץ את ביתכם, יהיה עליכם לבצע בחירות רבות - לבחור רהוט מתאים לחלל, תמונות, מכשירי חשמל, וילונות, גופי התאורה ועוד. כיום, ידוע כי בחירת גופי התאורה הינה חשובה ביותר, שכן תאורה בעייתית עלולה לגרום לירידה באנרגיות של בני הבית, לדיכאון (מחסור בחשיפה לאור יגרום להפרשה מופחתת של הורמון המלטונין אשר קשור להורמון סורוטנין שמשפיע על המצב הנפשי). נוסף על כך, יש להתאים את התאורה לחלל ולמקום – תאורה לסלון לא תתאים למטבח ותאורה למטבח לא תתאים לחדרי השינה. נסו למקם את התאורה במקום מתאים כך שכל החלל יואר באופן שווה ובחרו בתאורה שאינה מסנוורת או מעייפת את העין – (העין עשויה להתעייף כאשר היא עוברת בין חלל מואר לחלל פחות מואר ולהיפך) כמו כן, יש להקפיד לבחור את צבע התאורה נכון.
חשיבותה של ההמשכיות בחלל
תאורה אשר יוצרת המשכיות יוצרת מראה הרמוני ונעים, אך יצירת ההמשכיות אינה פשוטה. שפע המנורות אשר נמכרות בחנויות השונות עשויות להיות יפות ומרשימות בפני עצמן אך לא להתאים זו לזו. בכדי לבחור במנורות אסתטיות אשר משתלבות זו עם זו בחלל, מומלץ לפנות אל אדריכל מנוסה. באמצעות קבלת הייעוץ לא תתפזרו ולא תבזבזו כספים לשווא. אדריכל מקצועי יידע כיצד לשלב בין גופי תאורה אסתטיים ופונקציונאליים אשר מפיקים אור מתאים, חוסכים באנרגיה ולא פוגעים בסביבה.
לחסוך באנרגיה ? איך אפשר ? יש לכם טיפים ?
בכדי לחסוך באנרגיה תוכלו להחליף את נורת הליבון אשר מבזבזת אנרגיה בנורה פלואורסצנטית קומפקטית. הנורות הפלואורסצנטית הקומפקטית הינן חסכוניות ויעילות ביותר (הן חוסכות כ- 80% מצריכת האנרגיה של נורות הליבון). יש לציין כי מדינות רבות ברחבי העולם משקיעות מאמצים רבים אשר כוללים הסברות, הדרכות והצעות חוק שמטרתן למנוע מכירה של נורות ליבון. נורות חסכוניות יחזיקו מעמד במשך זמן רב (פי 10 יותר מנורות הליבון). כמו כן, הן אינן מתחממות כמו נורות הליבון וניתן להתקין אותן בקלות.