לא קשה להגיד שהרכבים שמיוצרים לאחר שנת 2,000 הם הרבה יותר מתקדמים ובעלי טכנולוגיות מרתקות של ממש. עבור רבים מאתנו,הרי שיש רכבים שלעתים גורמים לנו להרגיש כאילו שאנו נוסעים על מכונה רובוטית משומנת ועצמאית כמעט לגמרי. למיצובישי יש המון מה להגיד בתחום הטכנולוגיה של הרכב, והיא מציעה את האאוטלנדר שלה שמציג יכולות מתקדמות מאוד.
ה-phev של מיצובישי מציג בפני כל נהג אפשרויות מרשימות ביותר של ניהול אנרגיית הרכב. יתרה מכך, בדגם המשוכלל מאוד של אחת היצרניות הגדולות ביותר בעולם, הנהג גם מבין שהוא יכול לשלוט בחלוקה של הכוח בין שני המנועים שמותקנים ברכבו (האחד מנוע הפועל על בנזין כמו המנועים של פעם, אם נגדיר זאת כך, והשני מנוע חשמלי שמציג את הקדמה הטכנולוגית של הרכב).
כשאנו מדברים על רכב היברידי כזה, שבו יש חשיבות רבה למנוע החשמלי, הרי שעלינו לדבר גם על התצורה של טעינת הסוללה עליה מבוסס המנוע. במילים פשוטות, יש אפשרות ליהנות מטעינת הסוללה של רכב מתקדם כמו מיצובישי אאוטלנדר phev ולראות שמדובר בטכנולוגיה מרשימה שמבטיחה את המשך הנסיעה ואת היכולת לעשות שימוש ברכב בהתאם לרצון של הנוהג בו.
התצורה של טעינת הסוללה מאפשרת לנהג לטעון את סוללת ההינע בצורה רציפה על ידי מנוע הבנזין. ההפעלה של הטעינה מבוצעת על ידי מתג קבוע שממוקם ליד תיבת ההילוכים של הרכב. חשוב להבין שבין אם הרכב עוצר וחונה ובין אם הוא בנסיעה, מנוע הבנזין יכול להמשיך לעבוד כדי לייצר את האנרגיה החשמלית הנדרשת על מנת להטעין את הסוללה בצורה ודאית.
נתוני סוללה מתקשרים בדרך כלל לתפוקה חשמלית. לכן אלו שמעוניינים להכיר טוב יותר את המעלות של רכב חשוב ומהפכני כמו מיצובישי אאוטלנדר phev ישמחו לדעת מהי רמת התפוקה שמחכה להם כשהם עושים שימוש ברכב. נתחיל מכך שבדגם זה מובטחת לנהג זמינות קבועה של אספקת חשמל כדי למלא את הסוללה (בזכות יכולת הטענה גם כשהרכב נמצא במצב עצירה).
כדי להבין במדויק על מה מדובר כשמתכוונים לתפוקת טעינה, נתוני היצרן מדברים על רמת טעינה מרשימה של 80% בתוך פרק זמן מצומצם מאוד של 40 דקות בלבד. אם נזכיר שוב שאפשרות כזו היא לא דבר שקיים ברכבי phev שמתחרים באאוטלנדר של מיצובישי, הרי שלא נתקשה להבין עד כמה קיימת יכולת אמיתית לשמור על רציפות הכוח של הסוללה מבלי לחשוש במהלך אף נסיעה.