גם אם כרגע אתם סבורים שההתנהלות הכלכלית שלכם נכונה, ייתכן שאינכם חושבים די הצורך על העתיד. אם כרגע יש לכם כסף ששוכב בחשבון העובר ושב מבלי שאתם עושים איתו דבר, אתם בהחלט יכולים לעשות דבר מה בנידון- להפקיד את הכסף במסגרת של תוכנית חיסכון, בה הוא יוכל להניב תשואה לאורך השנים.
חשוב מאוד לדעת כי גם אם מדובר בסכום יחסית קטן, התשואה (גם אם היא אינה גבוהה במיוחד) עשויה להעלות אותו לאורך השנים בשיעור לא זניח. לכן, גם אם כרגע יכולתכם הכלכלית מאפשרת לכם להניח בצד לא יותר מ-100 ₪, למשל, מדי חודש- בהחלט ייתכן כי מדובר בחיסכון משמעותי אשר יוכל לסייע לכם רבות בשנים שיבואו.
כאשר בוחרים תוכנית חיסכון, אחד הפרמטרים העיקריים לבחירה הינו היציבות. על פי רוב, מדובר בכסף שאנו מעוניינים שישרת אותנו במטרות גדולות בחיים- כסף עבור הלימודים של הילדים, כסף שיממן אותנו כאשר נהיה מבוגרים ונפסיק לעבוד בנוסף על הפנסיה ועוד.
לכן, מדובר בסכומים שלא כדאי "לשחק" איתם ולהפקיד אותם בידי גופים שלא ניתן לדעת דבר וחצי דבר אודות יציבותם לאורך זמן. גם אם כרגע חברת הביטוח נראית יציבה, מי יודע מה יהיה מצבה בעוד שנים ועשרות שנים? לגבי הבנקים, בכל אופן, ניתן להיות בטוחים כמעט במאה אחוזים שהם מהווים גב כלכלי חזק ויציב, גם לאור משברים שונים במשק.
ניתן היה לחשוב כי פיקדון בנקאי הינו נוקשה יותר ביחס לסוגי פיקדונות אחרים. עם זאת, חשוב לדעת כי הדבר אינו בהכרח נכון. לצד אופציה של פיקדון מובנה, שהוא אכן נזיל פחות ביחס לסוגים אחרים של פיקדונות, ניתן למצוא פיקדונות בתנאים משתנים. מי שאינו חפץ בהפקדת הכסף מבלי יכולת למשוך אותו במשך עשרות שנים יוכל לבחור באופציה של פיקדון בנקאי נזיל יותר, ממנו ניתן למשוך את הכסף לאחר חודש ואפילו אחרי ימים בודדים.
עם זאת, כמובן שקיימת גם אופציה של פיקדונות או פיקדון מובנה לתקופות זמן ארוכות יותר, שיכולים להוות פיתרון הולם לחיסכון לטווח הבינוני והרחוק.
בפנייה אל הבנקים השונים, תוכלו לקבל מידע נוסף אודות כל התנאים והפיקדונות הקיימים המוצעים על ידי הבנק. יש לציין כי תוכלו לפנות לכל בנק שהוא, גם אם אתם מנהלים כרגע את חשבון העובר ושב שלכם כרגע בבנק אחר.