קרן השתלמות הינה אחד מאפיקי החיסכון המומלצים והכדאיים לכל מי שעובד - גם בתור שכיר וגם בתור עצמאי. בעולם הרחב והמעניין של חסכונות לקראת גיל הפרישה לפנסיה ישנם מסלולי חיסכון רבים אשר מוגדרים בתור אפיקי חיסכון לפנסיה והם בדרך כלל מסלולי חיסכון לטווח ארוך, כלומר חיסכון המתפרש על פני מספר רב של שנים. קרנות ההשתלמות נחשבות לאפיקי השקעה לטווח קצר או בינוני של עד שש שנים. כמו כל אפיק השקעה אחר גם כאן ישנם כמה סוגים ומסלולים שכדאי להכיר את ההבדלים ביניהם.
ההבדלים בין קרנות ההשתלמות השונות, כמו גם הבדלים בין קרן פנסיה זו או אחרת נובעים מתכונות הקרן - האם היא מיועדת לקהל יעד מסוים (שוטרים, מורים, עובדי מדינה ועוד) מהן נקודות היציאה שבהן ניתן למשוך את הכספים, הטבות מס הניתנות או לא ניתנות בעת הפקדת הכספים או משיכתם ודרגת הסיכון המיוחסת לקרן (סולידית - ללא סיכון רב או קרן בסיכון רב יותר). גם דמי הניהול וניהול הקרן עצמה ניתנים לבחירה ולהחלטה של העובד על פי הנוחות שלו וההעדפות שלו. כאשר כל המידע מונח לנגד העין - אפשר לבחור.
כאמור, קרנות ההשתלמות מתאימות לכל אחד. פתיחת קרן השתלמות והפקדת כספים בה היא פעולה המעודדת על ידי רשויות המדינה. לאחר שש שנים של הפקדות כספים, במידה ולא עשה העובד שימוש בכספים לצורך ביצוע לימודים או השתלמות מקצועיים - ישתחררו הכספים לזכותו, תוך קבלת הטבה משמעותית במס. במידה והעובד קרוב לגיל הפרישה מהעבודה וליציאה לגמלאות - יכול סכום הכסף הגדול שיעמוד לרשותו לשמש אותו בפרק החדש המתחיל בחייו ולתת לו שקט נפשי ורווחה כלכלית.
כאמור, כמו כל אפיק של חיסכון לפנסיה חשוב מאד להתייעץ עם מי שבקיא בתחום ומכיר אותו היטב על מנת לקבל את כל המידע ולקבל החלטה מושכלת המתאימה לו באופן מושלם. אותו מומחה יוכל גם להמליץ על קרן פנסיה זו או אחרת, לתת את כל המידע הקשור בכספים המשתחררים לזכותו של העובד עת הוא פורש ממקום העבודה וכך יכול העובד להבין אט אט את המורכבות של אפיקי חיסכון אלה. כך גם קל להבין שישנן אפשרויות רבות שמתוכן ניתן וכדאי לבחור באופן אישי המתאים בדיוק לצרכיו של כל עובד ועובד.