הפערים הכלכליים ההולכים וגדלים בין שכבות שונות בציבור הישראלי הם נושא לדיון ציבורי ער בשנים האחרונות. רוב הצדדים בדיון זה מסכימים כי צמצום הפערים הוא משימה לאומית חשובה ונדרשת, אולם סביב הדרך היעילה והראויה לבצע משימה זו עדיין קיימת מחלוקת רבה.
השקעה בילדים, תצמצם פערים
מבין האמצעים, המהלכים והתוכניות השונות אשר עלו במהלך דיון זה , אחת הגישות שזכו להסכמה לא מועטה היא כי את עיקר ההשקעה יש להקדיש לילדי ישראל, כלומר עם הפערים בינינו כאנשים בוגרים הם עובדה קיימת אשר קשה לשנותה, עלינו להשקיע את עיקר המאמץ ביצירת שוויון הזדמנויות ויכולות בדור הילדים וכך לצמצם את הפערים ביניהם כאנשים בוגרים בעתיד (בניגוד למצב כיום בו הפערים מועברים ומתעצמים מדור לדור). צעד מעשי ראשון בהשראת גישה זו אמור להיכנס לתוקפו בתחילת שנת 2017 עם תחילת יישומה של תוכנית "חיסכון לכל ילד".
שוק ההון יניב תשואה
בשנים האחרונות, בעיקר בשל רמת הריבית הנמוכה הנשמרת במשק, אפיקי חיסכון בנקאי אינם מציעים לחוסכים תשואה משמעותית על השקעתם, על כן אין פלא כי קברניטי התוכנית "חיסכון לכל ילד" בחרו לנתב את כספי חסכונותיהם של ילדי ישראל אל שוק ההון וביתר פירוט אל מוצר פיננסי מדגם חדש בשם – קופת גמל להשקעה. על פי תקנות החוק המסדיר את פעולת תוכנית "חיסכון לכל ילד" מצב ברירת המחדל יהיה כי כספי החיסכון המיועד לילד מסוים יושקעו בקופות גמל להשקעה, עם זאת הורה שיבחר בכך יוכל לבקש כי הכספים ינותבו לתוכנית חיסכון בנקאית.
היתרונות הגלומים בקופת גמל להשקעה
על מנת לאפשר לילדים אשר יזכו לחשבונות החיסכון נקודת פתיחה כלכלית בסיסית כאנשים בוגרים, קופות הגמל להשקעה שינוהלו במסגרת התוכנית יאפשרו לחוסך למשוך את כספו בהגיעו לגיל 18 (בהינתן אישור מהוריו). עם זאת, על מנת לעודד את אותם חוסכים להמשיך ולחסוך שנים קדימה נקבע כי חוסך אשר ישמור את כספו בקופה עד גיל 21 יזכה למענק בסך 500 ₪ (אשר יופקד גם הוא בחשבון החיסכון).