בעקבות החלטת הממונה על שוק ההון, חיסכון וביטוח במשרד האוצר, יחלו גופי החיסכון הגדולים בישראל בשיווקו של מוצר חיסכון חדש בשם – קופת גמל להשקעה. בהתחשב במאפייניהם הספציפיים של קופות גמל להשקעה, עולה השאלה- מיהו קהל היעד הרלוונטי למוצר חיסכון פנסיוני זה?
גמישות בחיסכון
בהתייחס לקופות הגמל המשווקות כיום לקהל החוסכים ולמוצרי חיסכון פנסיוני נוספים (קרנות פנסיה, ביטוח מנהלים וכדומה) קופות גמל להשקעה מציעות לעמיתים (הכינוי המקובל לחוסכים במסגרת קופת גמל) רמת גמישות גבוהה יותר ביכולת למשוך את כספי החיסכון בעת הצורך.
משיכת כספי חיסכון פנסיוני מקופות גמל, קרנות פנסיה וביטוחי מנהלים, במועד קודם לגיל הפרישה כרוך במרבית המקרים בתשלום מס גבוה במיוחד בסך 35 אחוזים (מס שנקבע על ידי המדינה בדיוק על מנת להרתיע את החוסכים ממשיכת הכספים האמורים להבטיח את קיומו הכלכלי של החוסך בשנות הפנסיה). עמיתי קופות גמל להשקעה לעומת זאת, לו יבקשו למשוך את כספי החיסכון במלואם טרום מועד גיל הפרישה, ידרשו לשלם מס רווחי הון על הרווח הריאלי שצברו בתקופת החיסכון, בגובה 25 אחוזים בלבד.
חיסכון נוסף
בהתאם לאמור לעיל אפשר לאבחן כי בחירה בקופות גמל להשקעה מתאימות במיוחד לקהל חוסכים המעוניין ברמת גמישות מסוימת ביחס לכספי החיסכון. רמת גמישות שכזו יכולה להידרש לדוגמא לקהל אשר כבר מחזיק אפיק חיסכון פנסיוני אחד ומבקש מחד להשקיע כספים נוספים על מנת להבטיח בצורה טובה יותר את עתידו הכלכלי לאחר היציאה לגמלאות ולהגדיל את גובה הקצבה החודשית ומאידך לשמור לעצמו את האפשרות להשתמש (לצורך זה או אחר) בכספי החיסכון במועד מוקדם יותר לגיל הפרישה או למשוך את הכספים במלואם (ולא לקבלו כקצבה חודשית).
צעירים ומבוגרים
קהל יעד רלוונטי נוסף לקופות גמל להשקעה הם צעירים בעלי מעמד עצמאי אשר מבקשים להתחיל לדאוג לעתידם הכלכלי אך מאידך, בשל גילם הצעיר, אינם מוכנים "לנעול" כספי חיסכון למשך עשרות שנים עד הגיעם לגמלאות. כמו כן קהל מבוגר בגילאי הגמלאות אשר מצבם הכלכלי יציב והם במקשים להבטיח את עתידם הכלכלי של הנכדים, יכולים בהחלט למצוא פתרון ראוי במוצר פיננסי חדש זה.