דף הבית רוחניות יהדות כיצד ניתן להגדיר את האמונה באלוקים?
כיצד ניתן להגדיר את האמונה באלוקים?
בתיה כץ 13/11/19 |  צפיות: 8793

כיצד ניתן להגדיר את האמונה באלוקים?

מאת דניאל בלס

מהו ההבדל בין האלוקים לכל מיני יצורי אגדות שאנשים המציאו?

שאלה זו מופנית פעמים רבות לדתיים, והיא לרוב נועדה להכעיס. מעטים שואלים את השאלה הזאת בכוונה אמיתית לעמוד על ההבדל בין יצורי אגדות מכל מיני מיתולוגיות, שאנשים המציאו, לבין האלוקים יוצר שמיים וארץ, כפי שהיהדות מלמדת עליו כבר אלפי שנים.

כל המשווה, יגלה מיד שישנו ההבדל ברור

בין האלוקים לפיות או כל יצור אגדי אחר.

פיות הן יצורי אגדות מוגדרים מבחינת גוף ודמות ואפשר אפילו לצייר אותן, אלו אנשים קטנים בעלי כנפיים. האלוקים לעומת זאת הוא יישות מופשטת שאין לה גוף או דמות הגוף ולא ניתן להעלותו בקו המחשבה או יד הדמיון. למעשה, אי אפשר לצייר את אלוקים או לדמיין אותו. אלוקים הוא לא איש זקן עם גלימה ארוכה ומקל קסם כפי שילדים מדמיינים אותו. אלוקים הוא הנמצא בכל, בעל הכוחות כולם, בכל מקום ובעל המודעות והאנטליגנציה הגבוהים ביותר.

- איך אפשר להאמין במשהו שאי אפשר להבין?

לאחר שהבנו זאת, מתעוררת שאלה אחרת: "אם לא ניתן לדמיין את אלוקים אז איך ניתן להאמין בו? מהו בעצם אלוקים אם כך?"

התשובה לכך היא פשוטה. אלוקים הוא בורא העולם וכל היצורים החיים. זוהי הדרך היחידה להגדירו במחשבתנו. אם נוכל להוכיח שהעולם נברא ולא היה יכול להגיע למצבו מן הריק והסתם, נוכיח גם שיש לעולם בורא אל-טבעי לעולם, אלוקים. את מציאות האלוקים אפשר להוכיח בדרך לוגית ופילוסופית. רציונאלי יהיה לדון בו וברצונו של האל לאחר ההכרה בקיומו.

מסתבר שאלוקים הוא לא פרי הדמיון או המצאה אנושית. מדענים רבים מכל התקופות, ומוכר בהם במיוחד פרופ' אלברט איינשטיין, הסיקו שיש אלוקים והעולם לא הגיע מן הסתם. במאמרים הבאים ננסה לבחון את ההוכחות למציאות האלוקים ולהסבירן.

בברכה,

דניאל בלס.

המאמר מוגש בחסות ספר ילקוט יוסף


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 בתיה כץ


 


מאמרים נוספים מאת בתיה כץ
 
הכפירה בקיומו של אלוקים
13/11/19 | יהדות
מהן ההוכחות לקיומו של האלוקים? ההוכחות לקיומו של האלוקים נמצאות בעולם אותו ברא האלוקים, שהרי הבריאה מעידה יותר מאלף עדים על יוצרה. דווקא הללו שאינם מאמינים שיש אלוקים, לוקחים סיכון בל יתואר במילים. אנו נרחיב בפרק הבא את ההוכחות למציאות האלוקים לפי המדע, הפילוסופיה והלוגיקה, אך בינתיים ננסה לתהות על ההגיון המנחה את הללו השוללים את מציאות האלוקים:

כיצד ניתן להגדיר את האמונה באלוקים?
13/11/19 | יהדות
מהו ההבדל בין האלוקים לכל מיני יצורי אגדות שאנשים המציאו? שאלה זו מופנית פעמים רבות לדתיים, והיא לרוב נועדה להכעיס. מעטים שואלים את השאלה הזאת בכוונה אמיתית לעמוד על ההבדל בין יצורי אגדות מכל מיני מיתולוגיות, שאנשים המציאו, לבין האלוקים יוצר שמיים וארץ, כפי שהיהדות מלמדת עליו כבר אלפי שנים.

חוקי הטבע
13/11/19 | יהדות
למה התפוח נופל לאדמה? במציאות שאנו מכירים, הצרכים של החיים והחיים עצמם מתואמים בהרמוניה שאינה מלמדת על מקרה אלא על יד מכוונת. זהו המפליא באמת! זוהי העובדה המכריחה אותנו לקבל את מציאותו של בורא - חוקי טבע ביקום שהיה אמור להיות באנטרופיה מוחלטת!

האמת על חוקי הטבע
13/11/19 | יהדות
מה עומד מאחורי כל זה? המלומדים יכולים להסביר לנו שכל דבר הנצפה בטבע, נקבע על סמך התנאים הסובבים אותו ועל סמך חוקים פיזיקליים כלשהם. "אך מיהו אשר קובע את התנאים הבסיסיים המאפשרים את כל זה? מי קובע את החוקים הפיזיקליים אשר קובעים טבעים אחרים?" ויותר מכל "מדוע דווקא מה שצריכים החיים לקיומם הוא מה שקיים?"

הידעת שאבות המדע הסיקו שיש בורא לעולם?
13/11/19 | יהדות
שנאתם של אתאיסטים רבים עיוורה אותם באופן כזה, שהם מגנים כל אמונה ואפילו מושכלת במציאות בורא. בין אם חוזר בתשובה עשה זאת משכל, מהתבוננות בעולם ובקוסמוס ובין אם עשה זאת מרגש, ההכרה במהותו הפנימית, אתאיסטים יגנו אותו ויקטלגו אותו מיד בתור "טיפש". אותם שונאים חשים עצמם מורמים מעם, "מדעיים", "מביני עניין", ואת המאמינים כ-"פאנטים", "עיוורים" וכדו'.

גיל העולם - כל השיטות לישוב הסתירה
13/11/19 | יהדות
מהן השיטות השונות לישוב גיל העולם כפי שמציעים אותו האתאיסטים, לבין גיל העולם על פי האמור בתורה? כאן תמצאו את כל התשובות בקצרה, בתוך 5 גישות שונות!

גיל העולם והבריאה - סתירה או טעות בהבנה?
13/11/19 | יהדות
מדוע לנסות להציג את העולם כצעיר יותר, או כמתיישב עם דברי התורה? כאן תמצאו תשובה אובייקטיבית, לוגית ובלתי מתחמקת לשאלה, מדוע בכלל לנסות ליישב בין דברי התורה למדע התיאורטי בדבר גיל העולם, מהי בעצם השאלה, ומהי האמת שמאחורי הקושיה?

אולי כולנו בחלום?
12/11/19 | יהדות
שאלה ששואלים מתפלספים רבים, היא "מדוע שנסמוך על המציאות הנגלית לעינינו?" התשובה לכך די פשוטה למעשה: זאת מכיון שזאת המציאות היחידה אותה אנו מכירים!

מצוות לימוד תורה
26/05/19 | יהדות
לימוד תורה היא מצוות עשה מהתורה, לפי המקורות, מצווה זו עומדת נגד כל יתר המצוות כמו שנאמר תלמוד תורה נגד כולם, הערך של לימוד התורה, מלבד היותו מצווה, הוא ידוע בהשפעה העצומה שיש לו על נפש האדם, הלימוד נוטע בנפש האדם יושר, מידות טובות, ערכים של יושר אהבת ישראל, חסד ורחמים.

בחירה מוצלחת של תיק לספר תורה
30/04/19 | יהדות
ישנם תיקים לספר תורה העשויים מאיכות ירודה וחומרים שמתכלים ומתבלים לאחר זמן קצר, אצלנו לדוגמא התיקים עשויים עץ בוק משובח והדוגמאות העיטורים נעשים בעבודת יד, על ידי אנשי מקצוע המובילים בתחום זה.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI