דף הבית רפואה ובריאות בריאות גיל הזהב תכנון לעתיד עם דמנציה-פרק א
תכנון לעתיד עם דמנציה-פרק א
נציג לונדבק 16/12/10 |  צפיות: 3422
אם אובחנה אצלך דמנציה יתכן ואתה או את תוהים אילו סוגיות משפטיות עומדות בפניכם. סדרת כתבות זו מסכמת חלק מהסוגיות המשפטיות שעלולות לעלות ומבהירה כמה מושגים משפטיים בסיסיים אשר הבנתם יכולה להיות מועילה עבורך.    תכנון עתידי יאפשר לך להיות הקובע לגבי החלטות הנוגעות אליך. תכנון גם יכול להקל על החיים שלך, של משפחתך ושל חבריך בכך שימנעו בעיות משפטיות בעתיד.   למרות שהעקרונות המנחים והמושגים המשפטיים הבסיסיים המוצגים כאן אינם תלויי מדינה, הדרכים בהן ניתן לתכנן את העתיד משפטית בישראל שונות במקצת מחלק מאלו המוצגות בכתבות אלו. סדרת כתבות זו מתבססת על מידע המסופק כשירות לציבור על ידי העמותה האוסטרלית לאלצהיימר. קטגוריית יעוץ-משפטי באתרנו יכולה להפנות אותך למספר גופים בארץ המקדישים עצמם לנושא זה, ומציעים מידע מפורט יותר וכן סיוע והכוונה.   למה לתכנן קדימה?   'כשירותו המשפטית' של אדם הינה יכולתו להחליט החלטות שהמערכת המשפטית תכבד. בהעדר ראיות למצב אחר, החוק מניח כי מבוגרים הינם 'צלולי דעת' ומסוגלים להחליט החלטות המשפיעות על חייהם – החלטות כגון:
  • ניהול כספים
  • טיפול רפואי
  • מכירת וקניית דברים
  • חתימה על חוזים
החוק אומר כי מבוגר כשיר להחליט החלטות כאשר הוא או היא:
  • מבינים את המידע שניתן להם
  • מחליטים על בסיס המידע שברשותם לאחר לקיחה בחשבון והבנה מלאה של ההשלכות החיוביות והשליליות של ההחלטה
  • בעלי יכולת תקשורת על מנת להבהיר לאחר את החלטתם
אולם, כאשר אדם לוקה במחלה, ייתכן והוא לא יהיה מסוגל להחליט לגבי עניינים, ולכן המערכת המשפטית בודקת דרכים חלופיות לניהול ענייניו. אבחון של דמנציה אינו אומר שאין ביכולתך להחליט החלטות אלו. עם זאת, יתכן ותגיע שעה בה המחלה תבטל את היכולת המשפטית שלך להחליט החלטות מעין אלו.   לכן, תכנון משפטי לעתיד יגביר את משקלה של החלטתך בנושאים הנוגעים אליך שיעלו בעתיד. תכנון הוא חשוב מאוד עבור אלו החיים לבדם אך גם עבור אלו עם שותף לחיים. זכויותיהם של בעלים, נשים או שותפים לחיים לנהל את ענייניך ולהחליט עבורך החלטות משתנות בהתאם למדינה בה חיים. מתוך האתר: חיים עם אלצהיימר.

דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 נציג לונדבק


 


מאמרים נוספים מאת נציג לונדבק
 
להשאיר את הסטיגמה מאחור
דיכאון וחרדה הן בעיות לא קלות, המציבות את הסובל מהן בדילמה אמיתית של חשיפה חברתית. קשה "לצאת מהארון" כאדם הסובל מדיכאון, פחות בשל הדיכאון עצמו ויותר בשל הסטיגמות החברתיות. נראה שלאנשים קל יותר להודות בכאב גופני, בקושי פיזי, מאשר בקשיים הנחשבים נפשיים בלבד. אנשים מתקשים יותר לספר לחבריהם שביקרו אצל הפסיכיאטר, מאשר לספר על ביקור אצל רופא המשפחה.

תכנון לעתיד עם דמנציה - פרק ד'
תכנון משפטי לעתיד עם דמנציה פרק ד' – נהיגה עם דמנציה

תכנון לעתיד עם דמנציה - פרק ג'
תכנון משפטי לעתיד עם דמנציה פרק ג' – תכנון לעתיד לגבי החלטות רפואיות

חרדות אצל סטודנטים
ד"ר אילן טל, פסיכיאטר מומחה, מנהל הקליניקה לתמיכה רגשית ונפשית במרכז ד"ר טל

תכנון לעתיד עם דמנציה-פרק ב
תכנון משפטי לעתיד עם דמנציה מתוך אתר העמותה האוסטרלית לאלצהיימר פרק ב' – תכנון לעתיד לגבי החלטות כלכליות

זיהוי ריח כניבוי לאלצהיימר
קושי לזהות ריחות עלול לנבא הידרדרות קוגניטיבית מתוך: Archives of General Psychiatry, July 2007

עצות למשפחות חולי אלצהיימר – כיצד להקל על הטיפול?
מחלת האלצהיימר היא מחלה ניוונית מתקדמת המשפיעה על חיי החולה והמטפל כאחד. האתגרים היומיומיים נעים מקשיים מעשיים לקשיים רגשיים. להתמודדות עמם יש השלכות משמעותיות על איכות חייהם של כל המעורבים. הסתגלות למחלה פירושה התמודדות עם כל אתגר בתורו. יחד עם זאת, קיימים שיטות וטיפולים לשיפור ולייצוב התסמינים לטובת החולה והמטפל גם יחד.

תכנון לעתיד עם דמנציה-פרק א
מתוך אתר העמותה האוסטרלית לאלצהיימר

אינטרנט מסייע בהאטת אלצהיימר
חוקרים מצאו כי ביצוע חיפושים באינטרנט עשוי לשפר את הפעילות המוחית של אנשים מבוגרים. בנוסף, הוא עשוי להאט ואף למנוע את ההידרדרות הקוגניטיבית התלויה בגיל אשר עלולה לגרום למחלת האלצהיימר. מאת: ג'ונתן ליק, The Sunday Times

האם אלצהיימר מגן מפני סרטן?
ישנו סיכוי נמוך יותר לחלות במקביל גם באלצהיימר וגם בסרטן מאת: מייקל פורדי
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI